:-(

23.02.2008

Tak jsem si to vsechno malovala moc na ruzovo.Dite jsem si poridila az po tricitce protoze jsem se na to necitila a taky jsem chtela byt zabezpecena a mit chlapa co bych s nim byla uz na porad.Vedela jsem ze vsude je neco a ze se budu hadat at uz bybyl takovej nebo makovej.Ted jsem si rikala ze kdyz ani nepije ani nedroguje,chodi do prace je zodpovednej ,umni vydelat penize,mame kde bydlet,vsechno mame zarizeny,tak ze uz budu mit ten domov.HOVNO.Jsem tady na navsteve a posledni dobou me to dava cim dal tim vic najevo.Vlastene co se narodila mala je to cim dal horsi.Za tech 7 tydnu uz me stihl 2x rict ze mam vypadnout z baraku a decko si nesmim vzit.A to vsechno kvuli jeho babce ktera dela denodene naschvaly.On to sice vi ale ode me se ceka ze to budu trpet protoze ona v tom baraku je doma.Ja asi nejspis ne.Ted jsme se pohadali protoze jecela po schodech a vzbudila me mimino.Misto toho aby ji rekl at drzi hubu tak rval na me ze me asi zacne mlatit a zr uz je mu to jedno.

no tak to je masakr, to ti nezávidím. Nevím, co na to říct a jak ti poradit. Pokud s ním chceš být, musíš být silná a prosadit si své a v opačném případě se asi sbalit a odejít...No ale je to hrůza... :O :(

Ted jsem to četla a je mi to líto. Jsem na tom skoro podobně, mám problémy s manželem, s jeho rodinou. já pocházím s Bohumín-kousek od Ostravy, tak mám rodiče. Tady v Bnrě mám "jen" babičku a dědu.Jenže těm nechci naše probémy vykládat.a zatěžovat je tím tak se tím užírám sama. Robin je ve své podstatě dobrý chlap, ale furt má tendenci se mnou bojovat. když mu bylo 13, vysrala se na ně jejich matka a odešla za jiným chlapem. Otec jim pak dělal doma dusno. Takže dětství od těěch 13 let měl pěkně na houby. já měla vše.. skvělé zázemí, rodinu, nikdy jsem nestrádala. A to mi dost často Robin předhazuje, že jsem rozmazlená atd.. možná tak trochu jsem, ale on je zas naučený žít si sám pro sebe a nestarat se o nikoho. sází na sportovní utkání, slíbíl, že až se narodí malá,nechá toho, narodila se předčasně, co si budem nalhávat, taky kvůli hádkám, co mezi námi byly. a on toho sázení nenechal, tak jsem řekla, že má poslední možnost, od nového roku, inak od něho odhcházím i sKlárkou. slibovat, že toho nechá, po novém roce jsem se párkrát zeptalala, jestli nesází, dušoval se a přísahal, že ne. přísahal do očí.. ajá mu na to přišla. sází. ne tak často-údajně. ale sází.

Jeho matka je pěkná čůza. ještě jsem byla šestinedělka, když po mě řvala histericky ožralá do telefonu.. preci proc by si nemohla schladit žáhu na mě, že? A samozřejmě opět jsem v jejich rodině nejhorší já, protože jsem ji položila telefon. a pak jsem ji neodpovídala na sms ani na maily. chudince umřel pes, takže si to musela vybít na mě, řekla mi, že nemá žádnou vnučku, prostě Klárku vydědila.. ted tu byli v sobout ajá to kupodivu překousla a držela se.. ted tam jedem na víkend.:-(( to tam umru. pak je tady jehoh sestřenice, má asi 150 kg je hrozně zamindrákovaná.. prostě furt má pocit, že ji někdo něco závidí, ale nevím, co by ji kdo měl závidět, ve svým 26 letech zije stále u rodičů. nemá kamarádky, nemá chlapa,má jen rodiče, které diriguje jak blázen. a má omotaneého i mého manžela.. ONA MÁ SKVĚLÝ VKUS, ONA MÁ VŽDY PRAVDU, ONA NAVIGUJE DOBŘE V AUTĚ.. a dojeli jsme do prdele. trička dostávam od benetonu. e to sice značka, ale že by byly dvakrát parádní, jsou obyš ale nosi je martinka, ta je in, tak je musímnosit já.. hovno, leží v satníku., už z principu..

Prostě jsem na druhé koleji, kdykoli se pohdáme, hend má za kým jít a komu se svěřit. a dělá to.. Připadám si tady někdy hrozně sama. I když ted co je Klárka na světě, jsem nejštastnějsí clověk na světě.. a jestli se jednou rozejdem, tak to zvládnu.. teda doufám.. a vím, že když se rozejdem,tak hlavní vinou jeho rodiny.. stojí více za něma, než za mnou..

In reply to by AkneL

Je me lito ze to mas taky na hovno.David na stesti nesazi ,nechlasta,nehuli a nepicha si.Co se tyce moji rodiny,jsem na tom podobne jako tvuj manzel,no rekla bych ze mozna jeste hur.Taky jsem zvykla hrat si na svim pisecku a starat se sama o sebe.Spolihat se sama na sebe a nikomu se nezodpovidat.Jenze na rozdil od neho jsem na konec na tom jako ty.Cim to asi bude?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Koukam ze vsude je neco.U nas uz je klid.Na stesti.Nemam cas se handrkovat.David neni muj prvni.Chodila jsem dlouho s panem podnikatelem co pro facku daleko nechodil.Nakonec jsem ho nechala a trvalo me rok nez me dal pokoj a prestal dolejzat.Myslel ze si me koupi darkama ale spletl se.Pak jsem chodila s klukem co me zklamal jak nejvic mohl.Kdyz jsem potrebovala aby me podrzel a ja se mohla oprit,padla jsem na hubu.A to dost tvrde.Taky jsem ho nachala a on dlouho dolizal a chtel abych ho vzala na milost.Nakonec to nervove nevydrzel a taky jsem jednu schytla.To jsem ho videla naposledy.Mam pocit ze me si chlap zacne povazovat az me ztrati.Tim nechci rict ze bych byla nejak hvezda po ktere kazdy touzi ale vim ze kdyz jednou odejdu ,uz se nevratim.Ted by to bylo o necem jinym.Mam Terku a nez ji seberu tatu,dobre si to rozmyslim.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Jarko
Kdybych nechtela aby me kazdej do vseho kecal asi bych to tady neventilovala.Jsem rada ze se mam kde vykecat.Koukam ze to mame opravdu dost podobny.Me umrel otec kdyz me bylo 7.Nasla jsem ho v posteli.Mel astma a nikdy nelezel na zadech.Najednou na nich lezel a nedychal.Bylo me jasny ze je konec i kdyz jsem byla mala.Mamka si nasla hajzla vsech hajzlu co nas od te doby mlatil a mlatil hlava nehlava.Mela s nim dve deti a ty triskal uz od narozeni.Do dnesniho dne nechapu jak je mozny ze se socialka nestarala ze chodime modry jak svestky.Casto jsem se setkavala s tim ze mel nekdo se mnou zakazany kamaradit.To byla veskera reakce.Nemeli jsme co jist.Hlad byl muj kamarad.Hlavne ze muselo byt na chlast.Moje mamka byla slaba a hlavne nezodpovedna ze ke svim detem vzala cloveka jako byl on a dopustila aby jim zkazil detstvi.Nebudu ti popisovat vsechny strasti miho zivota ale ve finale kdyz uz bylo jasny ze ji zbyva par let mozna mesicu si nasel jinou babu.Nastehoval si ji do naseho bytu a za mamkou chodil pro penize do nemocnice.Nez mu je prestala davat.Pak uz neprisel vubec.Ode me se vzdycky ocekavalo ze jsem ta silna a ze vsechno zaridim a vyridim avsechno preziju.O mamku jsem se starala az do konce.Pres vsechno co me v zivote pripravila za svinarny,pres to kolikrat me podrazila nohy a kolikrat me lhala jsem ji milovala jak jen dcera matku muze milovat.Nikdy bych nedopustila aby Terka musela projit snad jen naznakem tim cim jsem musela projit ja.A pouceni z toho?David je mozna rozmazlenej,lakomej a nekdy rika kraviny ktery stejne nemysli vazne ale Terce by nikdy neublizil a vim ze ji ma rad.Bude to dobrej tatka a ja doufam ze dobra mamka :)

Zuzíku je mi tě moc líto,dovedu si představit jak ti je,jsi bezradná a nevíš co máš dělat,no život nikdy nebude růžový zkus jít na pár dní ke své mamce a třeba si to své chování uvědomí.Každopádně by ses neměla tak moc stresovat-miminko to z tebe cítí. :cc): :\/:

Zuzko, co to tady čtu? To je strašný!!! Bába se nezmění. Měla jsem doma dvě: mámu a bábu od bejvalýho. Peklíčko to bylo - větraly do chodby, mydlily o kachlíky plechovejma kýblema, když jsem dala holky spát, otvíraly vchodový dveře, když mrzlo a já měla jít s miminkama s koupelny chodbou kolem těch dveří.....Bejvalej se mě nezastal... Chvilku jsem zatla zuby, nechala si srát na hlavu.. Pka jsem nastoupila do práce, začala vydělávat a odstěhovala se... Teď se mám moooooc fajn. Tak hlavu vzhůru a mysli na to, že jsi fajn ženská, hezká ženská.. máš krásnou dcerku, kterou Ti NIKDO vzít nemůže... Zkus vyrazit na tu sociálku a po bytě se poptat. Když budu moct pomoct, jsem tu ;) A Zuzi, takovej hulvát nestojí ani za slzičku!!!! Na to nezapomeň!!

Ahojky Zuzi!!!Po to všem co jsem si tu přečetla, můžu napsat, jen jediné....MOC DRŽIM PĚSTI AT TEN TVŮJ DOSTANE ROZUM A V KLIDU SI S TEBOU O VŠEM PROMLUVI A ZKRATKA AT SE TO VYŘEŠÍ!!!!Pokud sama cítíš,že už se to NIKDY nejspíš nevyřeší,tak vím jak je to hrozně složité a vím, jak to bolí....Já jsem s přítelem 9let a taky jsem ze začátku měla problemi s jeho rodinou, ale člověk se nesmí nechat a nějak to zkusit s nimi probrat a pokud to nepochopí a chovají se tak dál, tak je bohužel všemu konec!!!Ty to máš složitější o to, že se k tobě takhle chová on po tom co jste společně přivedli na svět miminko, to je zoufalé a fakt Ti MOC PŘEJI at už to dopadne jak chce,samozřejmě bych ti přála jen to nej, tak at to neni ještě horší!!!!

Ahoj Zuzi, to co tady čtu je fakt síla. Není možné, že by to byla jen nějaká chvilková krize? Tvého partnera sice neznám, ale napadlo mě, jestli třeba není možná, že má nějaké problémy např. v práci a takhle blbě si to vybíjí na tobě?

To mě mrzí,musíš si sama uvědomit,jestli ti to za to všechno stojí.Vychovávat miminko sama je dost náročný.Ale trápit se s blbim chlapem a ještě s jeho matkou je asi ještě horší.

Čau Zuzíku, tak teprve teď mi došlo, že to musí být vážný, protože ty si tady nikdy nestěžuješ ;) Je mi to hrozně líto. Nebudu ti vykládat, že to chápu, tohle vůbec neznám, ale asi tam nemůžeš zůstat. Normálně bych si dala žádost o byt a kdyby se to zhoršilo, tak odešlo k nějaký kámošce, máme 1 pokoj volnej :s:

Zuzko, tak to je teda síla. S takovým chlapem bych po tomhle nedokázala být už ani hodinu. kde máš tedy trvalej pobyt, kdyz ne u něj? Někde ho mít přeci musíš, ne? :?
Hlavně klid. Být tebou, udělala bych to asi takto: Zajdi na sociálku a pořádej o azylový dům, zatím..... a podej si žádost o bydlení. Až budeš mít vše vyřízeno, sbal se a odejdi.....ona mu spadne čelist. Držím moc a moc palečky ! Já si též prožila své, tak vím, jak ti je....

In reply to by Johanna

Ja to mam takovy slozitejsi.Pobyt mam na adrese kde ale moje mamka vymenila byt a tam uz me nenahlasila.To je dloha povidka ale uz umrela a otec ten nezije uz davno.Novej byt schlamstl debil co s nim potom zila a ten byt uz taky zase nekde vymenil.Takze jsem bezdomovec v zajeti tohodle baraku kde jsem na navsteve.A on si je toho moc dobre vedomej ze nemam kam jit.Ja kdybych jednou odesla uz bych se nemohla vratit.Nejsem bumerang.Takovy veci si 10x rozmyslim nez je udelam.

In reply to by Zuzana.Picmouse

Aha...tak to je jiná. :( To je skutečně složitá situace..... Moc ti přeju, aby se vše vyřešilo, ale stejně si myslím, že by sis měla třeba popovídat s nějakým psychologem...určitě by ti to pomohlo a zkrátka doufat, že se to v dobré obrátí.....sakra, proč my ženský to musíme většinou takhle odnášet..... :-g(

In reply to by marketka1 (neověřeno)

No ja vim naprosto presne jak to je.Teda aspon to tak zatim vzdycky bylo.Udelal dusno a .......vetsinou ale nikam nejde............za pet minut jde za mnou a ze uz toho nechame atd a budemem na sebe hodni atd.Jenze to neznamena ze se me zastane a nebo ze se to priste neude opakovat.Kdyz jsem se rozesla s minulim pritelem rekl me ze jsem blba ze jsem se nechala oskubat a vsechno jsem mu nechala.Napriklad auto.Jenze sam se proti me sichruje a do dnesniho dne tady nemam trvalej pobyt.Mala tudiz taky ne.Tak me rekl ze me ho tady necha udelat.Ja chtela az se mala narodi abycjh nemusela 2x za kratkou dobu dela OP.Jenze zase se nic nedeje.Ja uz mu na to kaslu.

Tedy Zuzíku, to je mi moc líto!! To je síla!! Drž se holka a hlavně se nedej a nebo ho vytoč natolik, ať ti fakt flákne, jdi na policajty a šup na azyl...tam by timožná bylo líp...možná se to zpraví,ale každopádně si nenech srát na hlavu, to si žádná ženská nezaslouží!! Někdy se vztah nepovede, i když jsou v něm děti!! :-(

No to je docela drsná situačka, ale těžko takle měřit vážit soudit, jen z toho co zrovna teď píšeš, třeba je toho na něj taky moc nebo si to v hlavě hrozně bere a nebo mu z toho hráblo. je blbý to s tou babkou v baráku...to znám, je složitý když si maj věci vyřešit dva mezi sebou a ještě k tomu když se do toho někdo navíc slušně řečeno sere....Zuzi můžu držet jen pěsti ať se to nějak srovná...

In reply to by Zuzana.Picmouse

No jak to čtu tak s babkou se to nesrovná ta je na odstřel, ale problémy s tím tvým chlapem. Hele my měli v baráku na doživotí nevlastního dědu, cikáni za ním chodili si půjčovat kačky a byli jeho největší kámoši a nikdy mu to nevrátili a nám dlužil za plyn a za elektriku a ještě na nás řval že to je tady všechno jeho, přitom nikdy nebylo!!!Tohle je naprd!!! Hlavně to že by ten tvůj měl věřit prvně tobě a pak až těm ostatním, protože takle to nemá moc východisko!!!

In reply to by Zuzana.Picmouse

No právně že by si měl chlapec uvědomit že ty jsi jeho rodina a matka jeho dcery a né tohle! Protože oni mu pak můžou nabulíkovat cokoliv a ty budeš druhá kolej! To není dobrý :n: Nejlepší by bylo kdyby se člověk mohl sebrat a odejít aby si to srovnal v hlavě, jenže to je strašně jednoduchý takle říct a hodně těžký udělat v praxi a hlavně už nejste dva svobodný lidi, ale máte mimíska a to věci dost mění a komplikuje! Ach jo Zuzi, je mi to líto!

Zuzi tak to je síla a moc mě to mrzí :-( Nejspíš se panáček neuměl pustit máminy sukně a bude ji neustále přizvukovat.Já bych odešla a jeho bych nakopala do zadku.
Pošli ho ke me dám mu takovej kopanec,že se bude z toho ještě dlouho vzpamatovávat!!!

Zuzko, ta poslední věta je síla. Člověk někdy řekne věci, kterých pak lituje, ale tohle.....Na druhou stranu to určitě nebude tak horké. S miminkem přijdou radosti, ale bohužel někteří chlapi na to dítě žárlí, a tak to dávají divně najevo. Snad to přejde. A co se týče tchyně, tak by měl stát při tobě.

Zuzí držím pěsti aby se to nějak vyvrbilo, místo užívání si mimča takovýhle starosti a nejlíp, když se do toho motá někdo třetí !
A on jestli na tebe sáhne, tak zdrhej co nejrychleji můžeš, jak už tady holky řekly, udělá to jednou, udělá to podruhý sama jsem si to zažila. Ale snad to tak daleko nedojde, i když přijde mi,že se asi zbláznil. :?
DRŽ SE !

No tak to je teda fakt síla!! Já žiju s o 15 let starším chlapem... a s jeho maminkou.. naštěstí vycházíme v pohodě.. ale rozhodně jsme se dohodly hned na začátku, že kdyby nám dělala bábí peklo.. nebo by nám to nefungovalo, odešli by jsme, nebo ona.. prstě tohle by mělo fungovat! A nejhorší jak tak koukám u vás je tvůj partner, ne bábí.. protože záleží jen na něm, jak se k tý situací postaví.. já vím, že ten můj by stál za mnou! A kvůli "tchýni" jsem se rozešla s klukem, se kterým jsem chtěla budoucnost.. tohle prostě musí fungovat.. jinak nemůžete žít dokupy!! Vím co to je za mazec!!
Ale že se k tobě takhle chová otec tvýho dítěte!?!? To fakt nějak nechápu!!!

No to snad ne,co mu hráblo?Vždyť jsi říkala,jak tě v porodnici podržel..A teď tohle?
Jak to s tím barákem máte?Ona je tam na dožití,nebo je to její?
Ty jo,Zuzi,teda já ti fakt držím pěsti,aby to bylo v pohodě...Má být rád a být ti vděčný za Terezku a ne se takhle chovat...je mi to líto.Drž se!!!!!!!!!!!! :w: :k: :h:

In reply to by jituška

Ona je tady na doziti a dokud bude dejchat tak ja nebudu mit klid.Obavam se ze spis budu muset odejit.Ale nemam kam.Rodice uz umreli a jinak nikoho nemam.Sice v porodnici me podrzel ale to byl posledni okamzik jsem se citila ze se o neho muzu oprit.Jinak jsem tady na navsteve.Ani tady nemam trvalej pobyt.Tak nejak se sichruje aby me mohl co nejbezbolestneji vykopnout.Aspon myslim

In reply to by Zuzana.Picmouse

je lepší nic nedědit.my to máme s tchánem.manželovi umřela maminka a můj muž je jedináček,tak jsme zdědili barák a byt,ale?babička chtěla aby jsme šli my k nim tak jsme šli a vše předělali a tatínek?že najednou je hloupost,že budeme bydlet u starých,když je v bytě ted sám atd.tak jsme po hádkách a výčitkách šli nahoru do bytu a tchán se ted velebí v novým a my opět předěláváme a prachy jen lítaj a já mu to vmetla,že je vychcanej,že čekal až to předěláme,protože je chrt a vyžírá svou starou mámu a mému muži ten byt ještě ani nepřepsal.prý ho má v úschově a nám?dochází peníze a hypotéku nám nedají,když to není přepsaný.s ním to nemá cenu řešit a muž se sním nehádá.taky mi to dává najevo jak nám dal a přito má spravený podkrový za 300tis a ani se nezeptal jestli něco chceme.vždy dal muži byt-jako..na každýho jednou dojde a víš co se říká?na každou svini je jeden řezník.já zas nemůžu naříkat když mi něco je.prý dokud nebudu mít buben a nepoteče země voda,tak mi neuvěří,že jsem těhotná.to je hovado.já mu dala takovou sodu.mě nějakej buran nebude urážet.tak jí kup hadrový pantofle a at chodí za tebou nahoru a třeba jí to někdy ujede.to je mazec.recept jak se zbavit babky :one: :one: :s: :s: :s: :s:

In reply to by sarlotka

jenze nahore byli ona a ne ja.V tom je ten hacek :s: Ja bych si klidne myslela neco o prdeli ale on to ve me zivi a doslo to az tak daleko ze ji nenavidim jak jen muzu.Ze zacatku to bylo jiny.Bojovala proti nam obema.O me rozhlasovala ze jsem kur... a s nim se chtela soudit o barak aby ho mahla dat vnoucatum z druhe strany protoze je ma raci.A kdyz se na ni vsichni z te druhe strany vykaslali protoze jen tak by nic nevysoudila tak dolezla a chtela se usmirovat.On ma kratkou pamet ale ja ne.Ja mam jeste v zive pameti jak jsem sedela na policajtech protoze je na nas vecne volala.A o se tyce toho lhani,tak to ona ma taky kratkou pamet.Jednou si zavolala milovanejsiho vnuka a ve dverich brecela ze ji ten muj chce zmlatit.Cuceli jsme jako trotlove a samozrejme zase policajti u nas doma.

In reply to by Zuzana.Picmouse

to je fuk dolu jít musí :s: :s: :s: :s: já vím,že to je těžký,ale já bych se sebrala co on je pryč a zbalila bych se a odešla od něj...to by panáček by asi koukal co?to miusíš jen ty sama i když ti může tady každý radit jak ty chceš..škoda že nemáš kam kít a nejzhorší na tom je,že to malý to vnímá ten stres.potřebuje dostat po hubě aby si uvědomil co může a co ne.měj svoji hrdost a nenech si srazit úroven.ten by šel..a ještě bych mu udělala trošku psych v baráj´ku,aby se tam pak nenudili.. }:) }:) }:)

In reply to by Michalka

Jak se to vezme.Taky dava vinu v podstate me.Ze vsechno zvelicuju a tak.Jenze kdyz se ti narodi decko a babka najednou z niceho nic zacne byt tak strasne cistotna ze z jednoho vysavani tydne je najednou trikrat a ze vecne jeci po chodbe a trikrat denne leze do mrazaku ve kterym musi prehrabat vsechny supliky a je samozrejme taky na chodbe a ze misto toho aby smrad z vareni vetrala oknem ale misto toho otevre dvere na chodbu kde mam pradlo a tudiz me nacuchne treba cesnekem to uz nikdo nevidi.

In reply to by Zuzana.Picmouse

Tak to snad ne!?!?!Když je tam na dožití,to musí být hrozné,počítat s tím.A nejde si s ním rozumně promluvit?Co to jako říkal,jak to myslí,ať se zamyslí,že babka tady mezi váma dělaá rozbroje...a tak?Je mi to líto,tak ráda bych ti pomhla,napiš jak,fakt....Takhle se k tobě nesmí chovat!

In reply to by jituška

Jo to vis ze jsme o tom mluvili ale on jen mele ze se k babicce musim chovat lip.Coz nechapu protoze ja ji ani raci nepotkavam na schodech.A to ze na ni nadavam?Ji jsem nikdy nic nerekla.Ona si vzdycky neco vymysli treba ze jsem ji neco zakazala a nebo rekla a ja ji pritom vubec treba ani nevidela a on ji to veri.Dneska me to rekl jasne.Ona je tady doma a byla tady driv a prej jestli nekdo vypadne z baraku tak to budu ja.Tak asi zacnu hledat nejakej azyl.

In reply to by Zuzana.Picmouse

Zuzi,tak si s ní promluv,ale tak,aby si nemyslela,že má nad tebou navrch.A jemu bych řekla,ať se vzpamatuje,chtěla bych po něm i ten trvalý pobyt,ať si uvědomí,jak se zachoval,hajzlík,vždyť jsi matka jeho dítěte a on si tě MUSÍ vážit a ne naslouchat staré babizně...Držím pěsti,ať to má jako třeba z nevyspání,nebo tak nějak...Každopádně velikánská omluva od něj je na místě.

To mu už hráblo? Na mě by chlap šahnul jenom jednou, letěl by jak namydlenej blesk. Vím že jak ti dá jednou, tak tě bude mlátit pořád, já to znám od mích rodičů. Uvidíš třeba se sklidní, nebo je to jeho reakce na mimčo.

Ahojky Zuzíku, no už jednou jsme se o tom bavily, že babka je divná, ale myslela jsem si, že ten Tvůj bude stát při Tobě!Dokážu se vžít do Tvé situace a Tvých pocitů....holka tohle budeš muset nějak řešit a nenechat si to líbit, nebo to bude ještě horší :w:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka