Nemrazit.....?!?!?!?!?

15.01.2010

Děvčata poraďte mi prosím nějaký obyč recept na obídek pro 6.měsíční dítě, abych potom to jídlo mohla zamrazit. Mám na mysli třeba něco jako brambora, maso, zeleninka...problém je v tom, že když najdu na netu recept na nějaké takové jídlo, tak píšou nemrazit. Nejspíš ta brambora pustí vodu (škrob) a oddělí se od zbytku surovin. Pořebovala bych nějaký oběd, který bych mohla navařit na týden a zamrazit nebo nechat v lednici...co vaříte vy a jak to uchováváte? Děkuji moc za rady....

Kliknutím vložíte smajlíky:

Jídlo se má spotřebovat do 46 hodin, takže když uvaříš např.v ponbdělí na oběd, mělo by to vydržet do středečního poledne, takže máš vlastně tři obědy, kterým stačí přechovávat v lednici. Je fakt, že zamražovat bramboru, rýži ani těstoviny nedoporučují, ale směs zeleniny s masem můžeš zamrazit třeba do kostek na led, jakmile to zmrznem, tak si to vyklepnu do mikrotenového sáčku, který mi zabere míň místa v mrazáčku, pak vyndám jednu dvě kotky a hodím to do uvařené brambory či rýže - ono to většinou rozmrzne od toho hhorkého a má to rovnou konzumní teplotu :s: ale jinak mám zkušenost, že bramborua i rýži jsem normálně součástí pokrmu měla v mrazáku a v poho. Nevěděla jsem že se nemají zmražovat a v těhu jsem si většinou zbytky od víkendových obědů dala do mrazáku, abych měla na někdy obídek.

A zavařit by se ti to nechtělo? Já si nadělám takhle třebas na 14 dní. Uvařim brambory někdy i rýži, kořenovou zeleniku a masíčko, rozmixuju nandám do skleniček od přesnídávek a zavařim půl hodinky. Víčko se musí vcucnout jinak je to špatně zavařené :-) http://www.prckoviste.cz/nesquicek

In reply to by Nesquicek

Ano, to by bylo přesně pro mě..jeden den o víkendu je malý pryč, tak bych měla čas navařit...takže si mám vypařit skleničky od přesnídávek, nechat je uschnout nebo můžu když jsou ještě mokré do nich dát jídlo? A dává se tam hned to vařící jídlo a rovnou zavařit? Já jsem nikdy nezavařovala tak nevím jak dlouho atd. Poradíš?

In reply to by afrika111

Jo jo můžeš to dát i ještě do mokrých skleniček, nic se neděje. Uvařim, rozmixuju a ještě horký to leju do skleniček. Pořádně zavřít, ale pozor abys uzávěr nestrhla. Ty skleničky od přesnídávek mají blbé uzávěry. Lepší je to dávat do skleniček od tatarky a tak. To pak jedna sklenička vyjde na dva dny. Takže zavřené skleničky dáš do velkého hrnce s vodou (na dno hrnce dej nějakou látku, já dávám látkovou plínu) a nech celé potopené vařit půl hodiny. Můžeš vařit klidně i dýl, nic se nestane. Až budeš skleničky vytahovat, tak je všechny polož na nějakou utěrku vzhůru dnem a nech takhle vychladnout. Když vychladnou, tak zkontroluj jestli jde víčko promáčknout, jestli nejde tak je dobře zavařeno. Jestli se promačkává, tak bych to zkusila ještě jednou pořádně zavřít a znovu zavařit. A někdy ani to nepomůže , protože je už špatné víčko.
http://www.prckoviste.cz/nesquicek

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka