záleží, jestli chceš recept na pečené a nebo nepečené cukroví. Rychlé jsou docela kokosky a nebo tatrance. Obojí zvládneš rovnou při pečení a už nemusíš pak zdobit. Já je dělala včera, tak mám receptík ještě v hlavě: Tatrance: 30 dkg hladké mouky, 1x Omega, 3 tatranky (nastrouhat), 10 dkg cukru, 3 lžíce rumu, 2 lžíce kokosu a 1 vejce. Zpracovat těsto, nechat odležet v lednici. Pak vyválíš těsto (trošku vyšší než na slepované cukroví) a vykrajuješ. Peče se cca při 170 C do růžova. Když je upečené, obaluji to v moučkovém a vanilkovém cukru.
Kokosky: Ve vodní lázni šlehat 5 bílků a 250 g moučkového cukru. Když máš vyšlehaný hustý sníh, tak přimíchat 200 g kokosu a kůru z jednoho citronu. Na plech dělat hromádky a péct při cca 150 - 160 stupních do zlata.
Jinak přítel miluje košíčky z lineckého těsta plněné nugátovým krémem :), ale to už je trošku pracnější. Výborné jsou taky kokosové kuličky z ovesných vloček (nepečené).
záleží, jestli chceš recept na pečené a nebo nepečené cukroví.
Rychlé jsou docela kokosky a nebo tatrance. Obojí zvládneš rovnou při pečení a už nemusíš pak zdobit. Já je dělala včera, tak mám receptík ještě v hlavě:
Tatrance: 30 dkg hladké mouky, 1x Omega, 3 tatranky (nastrouhat), 10 dkg cukru, 3 lžíce rumu, 2 lžíce kokosu a 1 vejce. Zpracovat těsto, nechat odležet v lednici. Pak vyválíš těsto (trošku vyšší než na slepované cukroví) a vykrajuješ. Peče se cca při 170 C do růžova. Když je upečené, obaluji to v moučkovém a vanilkovém cukru.
Kokosky: Ve vodní lázni šlehat 5 bílků a 250 g moučkového cukru. Když máš vyšlehaný hustý sníh, tak přimíchat 200 g kokosu a kůru z jednoho citronu. Na plech dělat hromádky a péct při cca 150 - 160 stupních do zlata.
Jinak přítel miluje košíčky z lineckého těsta plněné nugátovým krémem :), ale to už je trošku pracnější. Výborné jsou taky kokosové kuličky z ovesných vloček (nepečené).
Tak ať se Ti povede :)