mléko polotučné nebo plnotučné?
Holky, když přidáváte do jídla mléko, dáváte plnotučné nebo polotučné? A kolika procentní smetanu (na šlehání nebo na vaření...) nebo smetanu kysanou? Je lepší víc tuku pro mrňata nebo míň? Chci dělat koprovou polévku a šťouchané brambory s kysanou smetanou...Díky moc
A ještě jeden dotaz: dáváte už tavený sýr? A tvrdý sýr do jídla? - Já ho zatím dávala jen na jídlo do ruky, protože v jídle se to moc táhne a bojím se, aby se tím malá nedusila.
:+^*:
PS: Malé je 11 měsíců.
Ahoj já dávám polotučné mlíko ,smetanu jakoukoli zákys,na šlehaní i 12%. Vařím jí z mléka obyčejnou kaši. Tavený sýr měla asi jen 2x my to doma moc nejíme a tvrdý sýr jen do ruky. Do jídla jí dávám lučinu.
Ahoj, já dávám polotučné, smetanu 12-ti procentní, tu v kelímku. Tavený sýr pro děti jsem dávala od jednoho roku občas, po 1,5 roce dávám víc, tvrdý sýr jsem dávala od 1 roku, do jídla jsem ho přiznám se ještě ani nezkoušela, nenapadlo mě to jaksi, malá má 21 měsíců :a:
ahoj,tak já vařím večer kaši z plnotučného,malému moc chutná,do jídla dávám taky většinou plnotučný,ale když někdy není tak dám i polo,smetanu používám na vaření myslím 12procentní,tvrdý sýr malej má taky rád a v jídle mu to taky nedělá žádnej problém,sýry tavený měl zatím jen kiri a mažu lučinou nebo gervé nebo máslíčko.
In reply to ahoj,tak já vařím večer by mína007
a kolik je malemu.nám bude rok za tři týdny a zatím jsem kravské mléko nedával?mám strach
In reply to a kolik je malemu.nám bude by juulie
malýmu je třináct měsíců,od 10měsíců mě dr. řekla,že můžu vařit z plnotučného,ale takové to čerstvé,né krabicový :)
Mlíko podle toho, jaký mám doma, takže i polotučný, i plnotučný, smetanu kupuju jenom na šlehání, kysanou co nejtučnější, jinak je to hnus. Taveňáky dávám jenom ty dětské, a to jen výjimečně. Se sýrem v jídle jsme problém nikdy neměli. :)
Ahojyk,já mléko zatím nedávám,ale všeobecně je lepší to plnotučné a ne trvanlivé,ale takové to v plastových lahvích-ty krabicáky jsou jen obarvená voda :) kysanou smetanu určitě můžeš vyzkoušet,tu kolem těch 15% tuku.Se smetanou ke šlehání bych začínala opravdu optrně,ta má kolem 30% tuku a to je fakt hodně-aby jí to nechtěně neprohnalo.Tavené sýry nedávám a dávat nebudu,to raději máznu máslem,tavené sýry jsou zbytečně přesolené a ty tavícíc soli zabrání vstřebání i toho zbytečku vápníku co tam je,takže dítěti to vůbec nic nedá.Tvrdý sýr dávám zatím jen s rohlíkem,ale myslím,že když třeba posypeš těstoviny,tak se to táhnout nebude-nedej to úplně na hroké,posyp to chvíli před podáním.