maminky, poradíte prosím jak vaříte masové omáčky?

11.05.2011

Prosím nevím si rady jak vařit maso, byla jsem zvyklá vařit jen ve vodě, pak k tomu dát dušenou zeleninu a přílohu, jenže prcek 1,5 už to nechce moc jíst. Když jsem mu dala včera hovězí uvařené ve vodě a brokolici s květákem podušenou, k tomu brambor, tak vzal jednu lžičku do pusy a vypliv to. No je pravda, že ani mně to nechutnalo, hovězí tužší a celkově to bylo takové suché.Teď mám v mrazáku jehněčí a vůbec nevím jak ho zpracovat, uvařit ve vodě? Úpéct ?. Poradíte prosím jak udělat jídlo, aby bylo chutné ? Děkuju moc předem za odpovědi

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky malému je jak jsem pochopila 1,5 roku.to už dávala malé vše a a ted mám 14 měs.(druhá má 3 roky)a už taky dávám vše.jen méně kořením a solím.jinak jí už vše s námi.najdi si na netu recepty známých omáček a můžeš je dělat.zkus třeba kuře na smetaně s těstovinama.Moje holky to milují.koupím malé mušličky.a papají.dávám jen 12 procentní smetanu.Vařím racionálně.mladší malá má sklon k obezitě tak vařím zdravě a já se snažím nepřibírat..a často vařím zeleninku dušenou jakou přílohu.ale už mu to zkus udělat na másle.je to moc dobrý.vařím mrkev,celer,petržel,brokolici.,co zrovna máme.na másle vynikne chut zeleniny.

ahoj, tak jehneci zalezi, co to mas. Treba kyta nebo predni se dela pecene, zebra se delaji obalovana a smazena nebo grilovana.
Doporucuju maso dopredu nalozit do bileho vina, soli, rozmarynu, salveje, cesneku a citronove stavy.
V pripade peceni bez citronove stavy, koreni zamichat do sadla, pomazat s tim maso a dat do lednice v pekaci uz podlite bilym vinem.
V pripade smazeni si pak v nalevu rozmichej 1 vejce a nakonec obal a smaz na mirnem ohni nejlepe v 1/2 normalniho oleje a 1/2 olivoveho panenskeho.
:a:

PS: k tem omackam - ty my nedelame, maso delam grilovane, pak pokapu oliv. olejem a posolim, prilohu delam varenou nebo cerstvou zeleninu. varim takhle i pro nas dospele.

já orestuju cibulku na oleji nebo sádle, na to dám maso na kostičky nakrájené, orestuju aby se zatáhlo a pak podle toho co vařím, dám buď papriku nebo jiné koření, nebo jen zaleju vodou a dusím až je maso měkké a pak zahustím moukou rozpuštěnou ve vodě, dochutím a je to :-) ale hovězí teda dělám zásadně v papináku, onehda jsem dělala z hovězího rajskou a malá se oblizovala až za ušima(dva roky). jehněčí peču. Naložím ho třeba na dva dny do zeleniny (kořenové) třeba pod svíčkovou a přidám česnek a nějaké bylinky a nechám naložené a pak upeču a je to mňamka... takhle dělám hlavně žebra, záleží co máš taky za maso.jinak taky gulášek z jehněčího je super. jehněčí máš jako divočinu, musíš to pořádně naložit a pak je to dobrota :D dělali jsme z jehněčího i stejky a paráda. Manža to naložil jedna báseň.

In reply to by Hanča81

děkuju za odppověď, můžu se ještě zeptat jak k tomu dáváte zeleninu a jestli každý den ? Prcek mi vždy papal dušenou brokolici, květák,mrkev, ale te´d se toho ani nedoktne :-( Nevím už mu to nechutná, tak to chci zkusit s tou omáčkou, když tím bude zelenina přelitá, tak to snad zbaští :))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka