Lískové oříšky prosím radu
Holky dělám cukroví a píšou přidejte 100g. jemně nasekaných lískových oříšků. Koupila jsem ale mají slupku. Sdělává se nějak nebo se to nechává? a jak ji případně z oříšku sundat. Děkuji
sekám je se slupkou ... perfektně ti je naseká (jako když jsou nastrouhané) takový ten domácí elektrický choper (sekáček)
ahoj, lískové melu se slupkou, loup jen mandle :a:
ahoj, tak já melu lískové oříšky i se slupkou :)
ja koupila mlete a byly se slupkou ja sama bych to taky nesundavala.. kdyz je jis tak to taky nesundavas ..
In reply to ja koupila mlete a byly se by cifrspionka
Dík
Tak já jsem asi vyjímka, ale já slupku sundávám a to tak, že je nasypu na plech a dám na chvíli do trouby třeba na 150 °C. Ony po chvilce žačnou trošinku jakoby šustit, pak je sesypu do utěrky a šudlám je o sebe a ta slupka se pěkně ošoupe. Samozřejmě, že nejde dolů stoprocentně, ale většina jo. Oříšky jsou pak takové jakoby opražené a voňavé a hlavně tam není ta nahřklá slupka. ;)