Krém - pečete? Poradíte? :-)
Ahoj holky, prosím vás budu péct kámošovi dort. Z krémů umím takovou tu klasiku, a teď jsem našla na netu úplně jednoduchý. Smíchají se 2 másla a salko (nevařené). Chci to prubnout, jen se chci zeptat, myslíte že bych tam mohla přidat ještě pudink? Nezdrcne se to? Jednou jsem takhle smíchala tvaroh, pudink a máslo a udělalo to docela neplechu. (nechápu proč) A nemáte třeba ještě nějaký tip na dobrý krém?
POradím ti udělej si pudink na vodní páře. Pak hotový pud. dej do ledničky pořádně vychladnou! Po vychladnutí šlehat s máslem a nakonec salko a když se ti to bude zdát moc řídky , tak to dochuť ještě kokosem nejlíp nasekáným na jemno,aby se ti krémik dobře mazal na dort.
JInak dělám jednoduchý krém na vodní páře si dám čokoládu na vaření a přidávám hořké kakao,aby to mělo takovou žvýkačkovou konzistenci, buď to dám vyšlehat s máslem a nebo min. 33% šlehačkou a můžeš i s tím pudinkem.
Ahoj, já bych se bála, že ze 2 másel to bude moc tučné. Taky raději dělám pudinkový krém (půllitr mlíka, 2 sáčky pudinku, jedno máslo a třeba ještě ořechy...). Možná bych to salko přidala teprve do tohodle krému, ale nedávala bych tam už cukr.
A nesrazil se ti ten krém tehdy proto, žes neměla všechny suroviny stejně teplé? Třeba že pudink byl ještě teplý, ale máslo a tvaroh z ledničky? A nebo žes ho dlouho míchala? To je totiž můj prolém, vždycky míchám, míchám a říkám si - ještě chvilku - a šup, je to cuckovatý. Ale naštěstí to jde rozmixovat v mixéru a nikdo nic nepozná :-D
A dobrý krém - i když nevím jak dovnitř dortu, já ho dávám jen nahoru na buchtu - roztopit čokoládu a do toho zamíchat kelímek zakysané smetany (tady nezáleží na teplotě). Ten bych dokázala sníst i jen tak, je geiální :)
já dělám: do půl litru mlíka 2 pudingy, cukr dle toho jaký máš korpus já dávám 250g ael je jestli budeš mít sladké piškotové tak uber, ještě do žhavého vmíchá m celé másloa hotovo.
Ahoj, já krém ze salka ze zásady nedělám, jednou jsem to zkoušela a bylo to tak neskutečně sladké, že to nikdo moc nechtěl - jinak to ale bylo výborné. Já dělám nejčastěji pudinkové (uvařený hustý pudink a do toho máslo, třeba i tvaroh nebo jogurt) a nedávno v nějakém pořadu byl recept říkali tomu Hrk hrk řezy (najdeš na netu) a ten krém je fakt dobrý...napráská se to do dózy, zavře a zatřepe...moc nám chutnal.
In reply to Ahoj, já krém ze salka ze by petit.fraise
nám zas chutná krém ze salka úplně maximálně ze všech krémů nejvíc :///: dávám jedno salko a jedno máslo (nebo eště kousek másla přidám). a přidám ještě trochu RUMU a je to geniální!! :€p€: :€p€: :€p€: :hu: :€s€:
In reply to nám zas chutná krém ze by lolka
fakt? a do čeho to dáváš, klasický dortový korpus?Budu to muset znovu zkusit :hu: Takže nijak neupravenou celou konzervu salka vyšlehat s 1 máslem a trochou rumu - správně? :#o:
In reply to fakt? a do čeho to by petit.fraise
do dortu, do cukroví.. nejdřív si rozšlehám změklé máslo a pak postupně přidávám salko. nakonec trochu rumu :///: toho salka tam dáš podle chuti, jak máš ráda sladké.. a ještě pod krém namažu dort. korpus třeba marmeládou, ale nemusí být :a:
In reply to do dortu, do cukroví.. by lolka
tak to zkusím, moc díky za tip :+^*:
In reply to nám zas chutná krém ze by lolka
je i t en tvarohovej co se dělá do BEBE střechy, taky najdeš na netu.
díky moc !!! :€s€: