kdy slepujete cukroví (krémem)
Ahoj holčiny :a:
Kdy se chystáte slepovat cukroví? Nemyslím marmeládou, ale krémem.. Aj bych se na to pomalu klidně už vrhla, ale mám strach, aby se mi krém do vánoc třeba nezkazil, nebo co já vim, co se mu může stát :? A nemáte recept na nějaký fakt dobrý, trvanlivý a jednoduchý krém? Chci dělat určitě dva druhy, spíš ale tři, takže stopro nějaký tmavý čokoládový, pak světlejší na oříškové cukroví a pak třeba kávový do kakaového.. Za každý tip budu ráda :) Jinak pochopitelně budu hledat na netu, ale není nad osvědčené recepty, že aaaano :///:
dávám kolem 20tého a dělám tento
Uvaříme si kaši: 2 vrchovaté pol. lžic polohrubé mouky a 1/4 litru mléka. Abychom zabránili hrudkám v kaši doporučuji: v části mléka rozmíchat mouku a přes sítko vlít do zbytku mléka - uvařit kaši. Do horké kaše vmícháme asi 10 dkg ztuženého tuku ( do vychlazení pomíchávat), 2 vanilkové cukry a neháme ji vychládnout. Vyšleháme si 2 másla s cukrem do pěny, vmícháme vychládlou kaši a tolik kakaa, jak tmavý chceme mít krém.
kávový
přidám kávu
vanilkový
pouze vanilku
oříškový
přidám oříšky
pokud nebudou jíst dětu, troška alkoholu vylepší
nikdy ne pudingový, řídne a kazí se brzy krém
Super holky, díky díky díky :k: Počkám s tím do příštího týdne.... A jak tak přemýšlím, babička když ještě předloni pekla cukroví, slepovala už hrozně brzo a nikdy tomu nic nebylo :? Jenže taky má parádní podmínky pro skladování, to mě by tady to cukroví s krémem do vánoc asi fakt začalo samo pochodovat :00:
Ahoj no tak treba loni tchyne lepila kremem cca 12 dni pred vanocemi a jak jsem si vzala kolem 25.12. tak jsem se malem pozvracela byl zeleny!! tak jsme ji volali ze to ma skazene a vyhodila celou krabici.. jinak ja budu davat krem asi az tak ve stredu pristi tyden, budu delat obyc -maslo puding cukr rum a letos poprve zkusim karamelovy das varit salko na 2 hodiny i v plechovce do vody (stmavne-zkaramelizuje) a vysleham s maslem - loni jsem kamaradce vsechny tyto vyjedla :s:
In reply to Ahoj no tak treba loni tchyne by kristynkaTehulka
přesně tak,letos jsem koupila salko už karamelové a poprvé jsem udělala karamelový krém :) Dřív se mi do toho nechtělo,dvě hodiny vařit plechovku mi přišlo jako hodně drahý krém :00: ale je to výborné :)
In reply to Ahoj no tak treba loni tchyne by kristynkaTehulka
ahoj, to salko už se dá i koupit, tak nemusíš dvě hodiny vařit :) a my vždy lepíme už dříve a nikdy se nám nic nezkazilo a rum taky nedáváme. Tak nevím čím to je :)
In reply to . by ssiissiinnkkaa
Tak to jsem nevedela ze uz je karamelove.. no kupime :s:
In reply to Ahoj no tak treba loni tchyne by kristynkaTehulka
prave ze tchyne tam ani nedala kapku rumu a ja si myslim ze je to takovy konzervant nebo ne?
Ahoj, tak já marmeládou slepuji cukroví téměř ihned po upečení, ale krémem až 23.12. - aby bylo přes Vánoce čerstvé. Dělám klasický máslový krém s pudinkem a do něho pak přidám např. mleté oříšky, mletou kávu,... :a:
ahojky,-letos dělám karamelový krém-máslo+ karamelové salko,vyšlehat.To už mám hotové,na tom se nedá nic zkazit.Pak dělám čokoládový (rozpustit na páře 100% tuk,jedno čokoládu a přidat tři vyšlehaná vejce s cukrem do pěny,to jdu plnit teď).A nakonec mám do ořechů-máslo+ořechy,rum,kakao a cukr a to chci taky stihnout teď.Ty čistě máslové nevadí dřív,ty s tím pudinkem,kam přidáváš i mléko to chce určitě déle a mít v chladu-na balkoně nebo zaoknem :)