kdy se dává tmavé, celozrnné pečivo?
ahoj, od kdy se může dávat tmavé, celozrnné pečivo.
Nebo vůbec pečivo- rohlík.
bílé pečivo od 6 měs. (rohlík na žužlání) a celozrnné až od 3 let. je těžko stravitelné, mohli by mít bolení.
já dávám jen bílé pečivo a starší dceři byly 4 roky.
no, od tri let mi to prijde dost pozde...vzdyt kolik mensich deti ma rohlik jen tak, aby si zuzlalo...ja myslim ze jak bude dite schopny tak nejak fungovat a bude jist i jinou nez rozemletou stravu, tak by klidne mohlo...nevim, nemam osobni zkusenost, ale spousta mych znamych urcite neceka az do 3 let...
rohlík jo,ale ne celozrnný :) ten je pro malé děti naprosto nevhodný,protože jednak tam hrozí vdechnutí těch semínek a jednak je tam příliš vlákniny,kterou ještě nevyzrálé dětské střevo neumí zpracovat-proto u méně aktivních dětí může způsobovat zácpu a u těch více aktivních zase průjem :(
In reply to rohlík jo,ale ne celozrnný by lucininenka
takhle jsem to taky někde četla myslím, že tam psali až od 10 let, ale nejsem si jistá. děti také dlouho nesmějí plísňové sýry, ale koukala jsem, že už ve školce jím dělají hermelínovou pomazánku :(
In reply to takhle jsem to taky někde by Domis
jé,tu bych si dala hned ;) ale malému dávám teda plísňové sýry max. převařené a zcela vyjímčně :) a s tím pečivem já osobně četla do sedmi let,ale to se mi zdá dost dlouho :) my teda zrníčka taky jíme spíš vyjímečně,takže to ani moc neřeším :)
In reply to takhle jsem to taky někde by Domis
Myslím, že když jim jí udělají jednou za čas tak se nic nestane. Já jsem zastáncem takového toho všeho s mírou :a:
In reply to Myslím, že když jim jí by Zuzana.Cihakova
to já taky ;)
klasický světlý rohlík jsem dávala kolem toho 7 měsíce, tmavé pečivo občas až teď - to jsou malé skoro 2 roky a celozrnné nedávám vůbec.
ahojky,co jsem vyčetla,tak do tří let jen zcela vyjímečně.
co vím, tak tmavé pečivo je v pořádku, ale nepříliš vhodné je celozrnné pečivo kvůli celým zrníčkům, které zatěžují ještě nedovivynuté střevo...