Jak na sóju, aby chutnala?

19.02.2011

Nikdy jsem to nevařila, poradíte recept??

Kliknutím vložíte smajlíky:

My sóju připravujeme takto a je opravdu chutná, úplně jiná než podle klasického návodu na připravu od výrobce :
Sóju zaliji studenou vodou a dám vařit .... jakmile začne vařit, povařím cca 10 min. POté z ní sliju vodu a nechám zchladnout. Dám to mikrotenového sáčku a dám do mrazáku (app takto jí tam můžeš mít připravenou i do zásoby :dance: ).
Když je zmrzlá, vyndám a potom už připravuju na jakýkoliv způsob, nejčastěji na čínu.
Zatím každému, komu jsem doporučila, recept vyhovoval a chválil si, jak je sója dobrá :one:

já jsem sóju připravovala asi stokrát, než jsem přišla na to, jak ji udělat, aby mi opravdu chutnala...
pokud zrovna na ní nespěcháš je dobrý ji nechat tak na 12 hodin uležet...
kosky zaliji horkou vodou, bujón nepřidávám, nechutná mi v tom, dám do té vody trošku pepře, soli a třeba nějaké koření, až změkně, vodu vyjelu, kostky nakrájím ještě na měnší kostičky, mají potom výraznější chuť, dám je do hrnce, k nim nakrájím cibulku, koření (poslední dobou se mi osvědčilo kari), někdy pórek (když z ní dělám čínu), zakápnu trochou sojový omáčky, přidám tři lžíce horčice, tři lžíce kečupu a zaleju trochou oleje....dám do lednice, někdy se dá jíst hned, ale po 12 hodinách to začíná mít tu pravou chuť

Ahoj, tak já dělám ze soj. masa obalované plněné řízečky. Koupíš takové ty plátky, necháš chvilku povařit (můžeš jen v samotné přisolené vodě a nebo přidat bujon) pak je pořádně vyždímeš a rozkrojíš vejpůl (né úplně ať se ti to líp obaluje) Vložíš plátek šunky a sýru a v trojobalu obalíš a usmažíš.

Mě naučil dělat sóju manžel a musím říct, že chutnala i těm, kdo se zapřísahali, že sóju nikdy do pusy nedají. Dělá se jinak, než jak píší na sáčku a je výborná: Sóju dáš do STUDENÉ osolené vody s masoxem (nebo do vývaru, pokud máš) a vaříš tak dlouho, až je sója měkká. Pak jí scedíš, necháš zchladnout, dáš do sáčku a zamrazit ... to je důležité ... musí alespoň přejít mrazem. (Já si jí takhle dělám i do zásoby, pak už jí jen vyndáš a upravíš). No a pak už jí zpracováváš podle libosti .... já dělám nejčastěji čínu z těch nudliček, nebo z granulátu děláme kapustové karbanátky (můžeš ze samotné sóji nebo půl napůl s masem).

Ahoj, normalne ji uvař ve vodě se solí a sojovou omáčkou a pak ji vymačkej. To je důležité.No a já dělám třeba plátky a ty pak dám péct na plech jako maso v vepřu knedlu, uplně stejně a je to moc dobré. V podstatě stejně jako maso

kupuju bud kostky nebo nudličky, uvařim je v ve vodě tak15min přihodim tam bujon, scedim je a necham vychladnout.na panvicce si orestuju cibulu a po osmahnuti tam pridam ty kostky chvilku podusim, přidám kukuřici, nastrouhanou mrkev, podusim.dochtim vegetou a mužeš přidat i smetanu k tomu rýži a mnam mnam

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka