SOS - pečená kachna!!!!!!!!!!!!!!

10.01.2009

HOLKY, prosím......kdo z vás ví jak se peče kachna s jablky.... nacpou se do kačeny jabka a peče se to jeden den...druhý se to dopíká.... ale co nevím - ty jabka se tam při dopečení nechávají nebo se vyndavají???? PROSÍM PORAĎTE....NUTNĚ TO MUSÍM VĚDĚT, ZÍTRA DOJEDOU NA OBĚD TCHÁNI, tak ať to nezondím!!!!!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak se pochlub, jak to dopadlo ... vsadím se, že všichni moooc chválili a pro mě ani kousíček nezbyl :s: :s: :s:

In reply to by MarcelaK

to neřeš
navíc já většinou vařím tak, že si z něčeho podobného vezmu nápady, a pak to dělám dle sebe. akorát kváskový chleba dělám dle návodu, a sladké těsta taky beru většinou dle receptu

ráda bych ti poradila, ale v rámci pudu sebezáchovy se při návštěvě tchýně takhle složitým jídlům vyhýbám :s: přeju ať se podaří a ať vám všem chtná :a:

In reply to by ha.nka

juj, obojí mám ráda, a mooooooooooooooooc!!!
ňaminky ňaminky, papinky papinky...

já právě sprostě nadávám, bo jsem chtěla dělat žitný chleba z kvásku, mělo se to dát poté, co to bylo půl dne namočené jenom mouka s vodou a suchým kváskem, na 3 hodiny do trouby zaplé na 40, ta moje ale umí jenom 50, a po dvou a půl hodinách jsem to vzdala - naštvaná jsem moc, doma nic k jídlu, zítra chci dělat bůčkovou pomazánku, ale nemám pod ní chleba... asi vezmu tu nevykynutou směs, ještě to zasypu moukou bo je to děsně vodnaté, přidám tam normoš droždí, a uvidím... snad se něco bude dít!

In reply to by ha.nka

jo táááááááááák, neděle je od slova nedělej!!!!
jinak mně se noční pečení chlebíku podařilo, takže za chvíli asi půjdu vyrábět něco k němu :) ale vidím to jenom na nějakou pomazánečku, nebudu to přehánět
hlavně je toho chlebíku kilo a půl, takže asi půjde do mrazáku, pokud se nestaví známá, dostala by půlku :)

In reply to by ha.nka

ts, spousta jídel je nejlepší druhý den :D
já zase měla za levnou koupeno mleté maso z intersparu. nikdy víc. půlka je tuk... víc než půlka. tak jsem to osmahla, scedila tuk, pak jsem přidala hořčici, cibuli, 3 okurečky, a celé to mrskla do mixeru... a pomazánka hotová (maso už bylo solené)

Ahoj Marcelko,
nechci tě děsit,ale já dělala kachnu plněnou jablky jednou a dopadlo to děsně.Jablka mi pustila hodně šťávy a kachna byla více udušená než upečená.Rozhodně slij výpek a dopékej již bez pokličky,nejprve prsama dolů a pak prsama nahoru,na posledních 15 min ji dej pod gril(máš-li) udělá super křupavou kůrčičku.Musím říct,že po zkušenostech s jablky peču od té doby kachnu jako kuře,tzn.sůl,kmín,propíchnout prsa a péct na sádle a je to luxus :) Tak hodně štěstí :)

In reply to by Kačka_1

sice není hotová, ale okoštovala jsem kousíneček masíčka....je už měkký, takže zítra ji šupnu do trouby na chvíli, aby se vytvořila křupavá kůrka...ježiš to bude mňamka...zelí a bramborovej knedlík.....mňam ...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky