Dýně hokaido

05.08.2012

Dýně hokaido,holky, jsem amatér, první rok jsem zasadila dýně, koncem května a nevím, kdy sklízet, respektive, jak poznám zralost, díky za rady a případně recepty ;)

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já už se také na jeden chystám a který měsíc si je sadila???? A dají se také zavařovat, jako kompot????

In reply to by petra.nn

Mi ji milujeme pečenou. Rozpůlím dýni, vydlabu, nakrájím na cca 1cm měsíčky, vyskládám na plech, trochu podleju vodou (aby se vypekla), posypu kořením jakým chci, my máme rádi majoránku, posolím, rozetřu na to česnek a peču,dokud se voda nevyvaří a lehce se to osmahne. Je to mňamka :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

hokaido se opravdu neloupe, slupka krásně změkne také. Proto na hokaido nedám dopustit a s jinou dýní se už nikdy trápit nebudu :). Jediné co ještě pěstuju jsou tykve, protože z nich sklízím dýňové semínko, které se nemusí loupat z bílé slupky - nemá ji :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já tykev i dýni sázím do mulče, co máme pod stromama a ona je hodně invazivní, takže se hodně rozroste, klidně bych ji tam dala, ale zasadila bych co nejdříve, hned po zmrzlých, aby měla čas v tom stínu dozrát

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Do budoucna bude takových víc, za chvíli nic pořádneho v obchodě nekoupime a tak si vypěstujeme sami :€s€: :€s€: :€s€: :€s€:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já jsem měla fanatický období minulý rok. Spousta výpěstků, které jsme nesnědli, takže jsem zavařovala i cukety, mrkev a brokolici, ale bez konzervantů, takže jsem všechno vyhodila zkyslé :(. Takže takhle dělám jen ovoce a letos jsem ubrala zeleniny, taky proto, že už tam přes týden nejsme. Jinak taky, co nespotřebuju, to se snažím usušit nebo něco udělat, člověk musí makat když chce v zimě žít ze svých výpěstků :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to jsi dobrá :). Jasně, zmenši kytky a nasadď zeleninu, ta je lepší :)

Dýně by se měla sklízet když má naoranžovělou barvu, aby byla pěkně vyzrálá. Já je nechávala možná až do prvních mrazíků. Někde píší, že má být i lehce seschlá šťopka, taková dřevnatá, ale to jsem nikdy nekontrolovala. Ve sklepě vydrží krásně až do dubna příštího roku.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

hlavně musí být v suchu (jinak shnije) a ideálně ve tmě a chladu. Někdo to ještě podkládá paletou nebo něčím, aby i zezdola cirkuloval vzduch. Ve tvém případě bych volila určitě vybetonovaný :)

In reply to by petra.nn

to mi připadá docela brzy, mně teprve kvetou a začínají se dělat bulvy. Ale třeba je máš na dobrém stanovišti a daří se jim. Jestli jsou opravdu oranžové, tak bys ji asi zkusit mohla, ale nic se nezkazí když tam zůstane ještě o trochu déle, bude mít více vitamínů. Prý i čím déle jsou uskladněný, tím víc mají vitamínů

Tak ted zrovna sedim s plnym briskem dynove polevky :///: .
Já je ještě nezasadila mame zahradu prvním rokem tak ti moc neporadím. Velikost nevim k cemu prirovnat ale koukni se na net jak vypadaji na obrazku je to o neco vetsi nez zluty meloun... neni moc velika. Jinak ja ji delam jednoduse, rozpulim vytahnu jaderka ocistim oloupu nakrajim a avarim jak brambory ve slane vode, pak ji sleju (mam radeji krem) a promixuju se smetanou dochutim soli a peprem :€s€: :€s€: a je to mnamka :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky