Dotaz - domácí přesnídávka

28.07.2009

Ahojky, chtěla bych se zeptat, jeslti tu je někdo, kdo dělá domácí přesnídávky. My jsme dostali domácí přesnídávku od tchýně, ale je tam na zahuštění vanilkový pudink (prášek) a nevím, od kdy to malý smí. Za týden mu bude 7 měsíců. Předem děkuji za rady a přeju hezký večer :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj maminky,já jsem sice zatím těhulka-začátečník,ale už dávno jsem si říkala (při pohledy na ceny v obchodech) že když budu mít mimi,tak mu budu přesnídávky dělat sama,žádný éčka,žádný konzervanty ani barviva,hezky všechno od maminky.Navíc se to vyplatí víc než dát 35Kč za jednu přesnídávku s maskem a zeleninkou.Dobrou chuť vašim prckům :a\|:

Ahoj, nam je 7.5 mesice a jakoby presnidavky delam doma tak ze ovoce (kazdej druh zvlast) trosku povarim aby zmeklo, dojemna rozmixuju s trochou vody, v ktery jsem varila naleju do formicky na kostky na led a dam zmrznout. Zmrzly kostky pak vysypu do pytliku a pred obedem/veceri vyndam treba hrusku a jabko, rozmrazim v mikrovlnce, smicham s trochou ryzovy krupicky a mala papa jako blazen:) Ziju v Australii a takhle to tady dela kazdej, neni s tim takova prace jako se zavarovanim, pocitam?

ahoj, já také "vyrábím" přesnídávky, už mám asi 200 skleniček - meruňkové, jablíčkové, broskvičkové, .....
očistím, oloupu, povařím, mixnu a zavařím.
přesně, jak psala Kyselinka

In reply to by Ifka123

Překvapilo mě to množství těch přesnídávek, ale oni se nezkazí, to je pravda a jako sváča je to fajn. Ještě bych se zeptala Vás, co ty přesnídávky děláte, jestli je děláte do těch originál skleniček od přesnídávek - jsou dva druhy, jedny jdou zašroubovat a jedny moc nejdou, nebo hodně blbě. Chytají vám i ty hodně blbě uzavíratelné - myslím že je to např. Hamánek, Hami a tak .. :hu: :a:

In reply to by Flower01

díky, není co obdivovat..........já mám zlatý děti, celé noci prospí - je jim korigovaně 8 týdnů ......... musím kmitat, no, jsem s nimi přes týden sama, tak si to musím zorganizovat, aby to šlapalo

In reply to by Flower01

ale ale, dala bys to, nic jiného by Ti nezbývalo, ale jak říkám, oni jsou fakt snad "výběrová" kvalita :-) žádné koliky, žádné problémy, v noci od počátku spí, budili se jenom po třech hodinách s žádostí o mléko, jinak nic, takže já jsem relativně krásně vyspalá a tím i plná energie, navíc máme kam procházkovat, a to dělá také hodně :-)

In reply to by Ifka123

Tak to je fakt krásný!! ...že jsou tak moc hodní, tak přeju ať jim to vydrží :c: Náš Jiřík je taky hodnej, akorát když ho něco trápí - není ve svojí kůži, tak to je pak horší, ale jinak si taky nemůžem stěžovat :///: :a:

In reply to by Ivik77

meruňky jsem řádně omyla, vypeckovala, a půlky rozvařila- i se slupkou, podlít jenom troškou vody, já jsem měla hodně zralé - vodnaté, tak jsem nezakrývala, aby se troška vody odpařila. Vařím mírně, dokud nejsou úplně měkké, po schladnutí dám do mixéru (mám Moulinex) - rozmixuji a nakonec pustím na max.otáčky - udělá to pyré. Sklenky od přesnídávek pořádně vymýt vodou s jarem a řádně opláchnout, nebo je dávám do myčky, víčka vyvařit ....... pak to naplním, pořádně utáhnu, ponořené stojící sklenky zavařui v hrnici 12-15 minut, dle toho, jak stíhám, pak se nechává buď do vychladnutí vody v hrnci uvnitř, ale já většinou jedu několik várek za sebou, takže vyndám na plech nebo prkno - překryji ve studené vodě vyždímanou utěrkou a nechám vychladnout.
dělám tak meruňky, broskve(ty spařím horkou vodou a oloupu slupku, jde to úplně samo) jablka- ty oloupu normoš, dneska i blumy - také po spaření, následovat budou hrušky, a dál uvidím
já osobně nedoslazuji, dělám jenom přírodní, dosladím hroznovým cukrem až před konzumací............
zítra se chci vrhnout na zeleninku
chceš-li,ptej se

In reply to by barčezi

zavařuji v normálním, nemám zavařovací
vezmu ten největší, co mám, na dno dám velká šroubovací víčka, která jsem vyřadila a nepoužívám je(aby sklenky neležely na dně), zaliju vodou tak aby sklenky byly ponořené, dám pokličku a jedéééém :qu:

In reply to by Ifka123

Ahaaaa tak to je super!!! Já teda kupuju skleničky, ale teď když kupuju aj ty masozeleninové, tak je to dost drahé, takže se senažím teď kupovat spíš banány a jablíčka a dělám ji to na syrovo s piškotkama a pěkně mlaská. Teď jsem volala tchýni ať nazbírá merňky(ty má Deniska nejradši, ale syrové nemůže - měla vyrážku po nich) a ještě se zkusím podívat, jestli se dá zavařit i v mikrovlnce...

In reply to by barčezi

i v tom obyč hrnci je to fofr a pohoda, dobře, že máš takové pěkně "vztahy " s tchýňkou, není nic lepšího než ovoce z vlastního sádku, když víš, co si do přesnídávky dáš - kolik cukru, žádná Éčka a pod.......
tak držím palce

In reply to by Ifka123

No uvidíme jestli to bude k jídlu :///: první to budu muset koštnout já, když to nepujde v te mikr.tak to udělám podle tebe, přesně jak si to tady krásně popsala...tchyně je o.k, ale všude je něco, někdy se taky obě neschodnem, ale je to fajn...Hlavně pomáhá s malou a Deniska je u nich ráda a je na ně zvyklá, pač moje rodina je daleko takže oni tomu hlídání mooocinky nedají...

In reply to by Ifka123

dělám to stejně jako ty..jen mě zajímá..ty dáváš švestky, blumy..atd..dáváš k tomu ještě jablíčka..nebo to děláš čistě jen z jednoho ovoce? Není to pak silné moc? S těma švestkama bych to právě chtěla zkusit..a nevím, jestli do toho mám ještě něco vmíchat..

In reply to by Alfa

blumy mame takové ty zelené, ty jsem dělala solo, ale ke švestkám asi přidám letní jablíčko, ..... zatím mám vše solo, ale mám dvojčata, takže přepokládám, že až dojde na konzumaci, otevřu od každého ovoce jednu a smísím dohromady..........možná..............

In reply to by Ifka123

já právě dělala s malinama a ostružinama s jablíčkem..ale i tak tam toho bylo moc..a bylo to dost silné..takže jsem to pak musela dost ředit...tak asi to tak budou i ty švestky...

s pudinkem to nevim jak je, ale my ted delali domaci presnidavku z merunek a jablicek domacich, bez pridavku cukru, jen rozvarit a je to mooooc mnami a muzes to pak i zavarit a vydrzi to...

Ahoj Mílo,já sem malýmu koupila od nestlé takovy pudingový desert, a tam je napsáno od 8. měsíce, tak nevim, ale myslim že pokud je tam ten puding jen trochu na zahuštění a není to z toho celý tak by to snad vadit nemělo :dance:

Já ne, ale moje kamarádka mi dala recept, kdybys chtěla. Akorát to dělá v nějakém speciálním hrnci, ale to by snad nemuselo být nutné...

In reply to by Ifka123

Tady je, ale dívala jsem se, že už holky něco posílaly, možná to jejich bude lepší. Tady je, koukám, toho pudinku taky dost a taky cukr...
Suroviny: 2,5 kg jablek, 30 dkg cukru, 2 pudinky, 0,5 l vody, 1 vanilkový cukr. Jablka se nastrouhají, všechno se to smíchá a rozvaří, dá do skleniček a zavaří - 20 minut na 80 stupňů. Jejich chlapečkovi je teď něco přes rok, ale nevím, jak dlouho mu to už dávají.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky