Domácí potahovací hmota

22.04.2012

Prosím o radu,potřebuji udělat s kamarádkou potahovací hmotu na dort a chce aby byla úplně bílá,nemáte nějaká holky dobrý recept.Děkuji za rady

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj holky,prosím Vás děláme potahovku ze salka a nějak nám tvrdne ,nevíte čím to naředit aby to bylo měkčí.Ted je to skoro jako beton a nedá se s tím vůbec pracovat....V receptu je napsáno ,krabice sušeneho mléka,jedno zahuštěné salko,pár kapek mandlové tresti a lžička oleje,potom je tamd odatek po případě trochu cukru a vody.Ale jak přidáme vodu tak se nám to drolí.Děkujem za radu

Já jsem nedávno hledala a našla jsem nějaký recept na fondán, kde se jen svařuje voda s cukrem, to by mohlo být bílé. Zkusím to najít.

In reply to by ZuzkaB

Ale bohužel množství cukru a vody tam není, ale jinde jsem našla, že je to asi jedna ku jedné, tak je třeba to risknout a vyzkoušet. Chystám se na to
Zde je recept:
Požadované množství cukru svaříme na bublinu: voda s cukrem se za stálého míchání vaří na správnou hustotu, kterou poznáme takto: do vařícího se cukru vložíme drátěné očko cca 1 cm velké, ve kterém se po vyjmutí vytvoří cukrová blána. Fouknutím do blány v očku se vytváří bublina. (První bod, který vyžaduje praxi - správné určení hustoty je základem úspěchu.)
Takto svařený cukr zchladíme ve vodní lázni. Aby se na povrchu nevytvořila krusta skropíme povrch cukru pár kapkami studené vody (namočíme ruku pod studenou vodu a jejím otřepáním nad horkým cukrem povrch skropíme).
Zchlazený cukrový sirup mícháme (třeme - do hmoty vmícháváme vzduch, dělají se bublinky hmota z počátku charakteristicky praská a postupně bělá) vařečkou tak dlouho, až z průhledného sirupu vznikne bílá fondánová hmota.
Pokud jste vše dělali správně, hmota zhoustne tak, že je dále nemíchatelná (konzistence jako v pralinkách). Tuto hmotu pak trošku opatrně naředíte (případně obarvíte) a použijete jako polevu. Uschnutím poleva získá matný povrch, je nepřekonatelně jemná a netvoří se na ní krusta.
Pokud není fondán naprosto hladký, byl cukr moc dlouho vařen, pokud se Vám nepodaří sirup umíchat do bílé fondánové hmoty, byl cukr z plotny odstaven moc brzy. Pokud vám cukr při míchání zbělá, hmota je dostatečně jemná, ale nepodařilo se vám, aby zcela zhoustla, lze ji jako polevu bez problému použít, ale po zaschnutí se napovrchu vytvoří slabounká krusta, která ale není na závadu.
Ve všech případech možného neúspěchu, lze pokus od začátku opakovat.
A konečně i v případě, že si s tímto (vzásadě zcela jednoduchým) receptem neporadíte, zůstane Vám curový sirup, který jistě dokážete v kuchyni zužitkovat.
Pamatujte: praxe se získává opakováním.

In reply to by ZuzkaB

no mě osobně nechutná,protože nemám ráda ty bonbony,ale děti je milují a prý se s ní pracuje moc dobře,stokrát líp než s marcipánem :) ale ty bílé bonbony jsou problém sehnat,co jsem teď prolítla ty stránky o pečení,ale prý se to dá udělat i tak,že se ty bílé části bonbonů odstříhají :)

In reply to by lucininenka

s potahovkou z marshmallonu se pracuje skvěle. mnohem líp než s klasickým falešným marcipánem. ano, je dost sladká, ale to ten klasický marcipán taky :///: a čistě bílá se dá udělat, když koupíš bonbony šmoulí a to modré jim odstřihneš :///: :a:

In reply to by zabka.

no pěkně děkuju,na celý dort to musí být strašná práce :00: ale tak,když někdo chce,tak chce,já bych to asi spíš řešila koupením nějaké bílé potahovky :) já vím,že je to sladké oboje,ale z té marshmelácké je prostě cítit chuť těch bonbonů a to mě vadí :00: jinak všechny tyhle potahovky jsou děsně sladké,bodejť ne,když všechny mají v sobě tuny cukru-ty kupované fondány a potahovky jsou na tom snad ještě hůř...

In reply to by femme.fatale

mě právě jo,když se tam přidá ta mandlová tresť,tak je fakt dobrý :) já teda dávám více mléka a méně cukru,protože jinak je to děsně přeslazený :) ten ze Salka je úplně jednoduchý-1 Salko,1 krabice sušeného mléka,1 lžíce oleje a pár kapek té mandlové tresti.Podle potřeby pak přidáváš cukr nebo vodu,aby to mělo správnou konzistenci :) ale já ještě nezkoušela :)

ahojky,co teda vím,tak domácí prakticky bílá udělat nelze :( prostě bude vždy nažloutlá od toho sušenýho mlíka-oni teda existujou nějaká bělidla,ale prý to moc nefunguje :( jestli chcete úplně bílou,je lepší koupit už hotovou.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka