domácí pekárna----hrůza

05.12.2011

ahoj holky, dostala jsem k ježíšku s předstihem vymodlenou domácí pekárku :€s€: . No moc se z ní neraduji, teda spíš z mého kuchařského umění. Prošla jsem celý manuál a pořád mi padá těsto, už jsem vyzkoušela snad všechno!!! nemáte náhodou nějaká tip jak na ni, víc kvásku nepomáhá, vlažná voda nepomáhá. Jen pro pobavení, pekla jsem 6x a povedl se jakštakš 1 :( :( :(

díky

pavla

Kliknutím vložíte smajlíky:

Hlavně klid. Taky jsem ze začátku pekla pěkné "ušáky", ale pak jsem zjistila, že dávám asi třikrát víc droždí než je nutné. Takže chleba rychle vyběhl a pak prostředek spadl. Ale já používám sušené droždí, ne kvásek, i když problém může být podobný. Takže zkus spíš ubrat, a jinak určitě na dámě, tam jsem taky našla radu. Dneska na pekárnu nedám dopustit - chleba, kynutá těsta, sádlo, bábovky, ... prostě jede. Už jsem v ní zkoušela i puding.

In reply to by Pegy

jj, přesně tak :-) Ještě mi napadlo, jestli není sušené droždí staré. Říká se, že po otevření se má spotřebovat max. do týdne. Osobně raději používám čerstvé droždí.
Ale pravda je ta, že recepty přiložené u pekárny jsou ve špatném poměru a mouka má jiný obsah lepku.

:a:

Neházej flintu do žita, neboj povede se. Jak psaly holky níže, dojdi si na dámu, tak je spousta receptů. Začni s prvním chlebíkem pro začátečníky. Rady, jak na něj máš zde: http://domacipekarny.dama.cz/rady.php?d=24

A když budeš mít i tak problém, tak na www.dama.cz je diskuze Domácí pekárna a tam chodí zkušené pekařky a pekaříci, kteří ti ochotně poradí. A vůbec se tam nestyď zajít, takhle začínal každý. :///:

Hodně úspěchů s chlebíky a pekárničku využij i na míchání těst na vánoční cukroví, je to super pomocníček.

Až se do něj zamiluješ, bude ti jedna málo. :s:

:a:

jak píšou holky dole-na stránkách dama.cz najdeš vše,já používám droždí sušené (takový pytlíček s modrým ptáčkem),na půl kila mouky se dává jedna lžička (menší odměrka),mouky si různě míchám,používám jak hladkou tak i chlebovou,celozrnnou,vyzkoušela jsem i směsi,ale ten chleba mi nechutná,takže z nich třeba jen přidám např.150 g a 350 g dám hladké a zase lžičku droždí. Ještě se mi nestalo,že by mi chleba nevykynul. :a:

...ju kvásek jsem vyzkoušela po sušeném droždí a značku je to nějaká neznačková, je kupovaná v kauflandu....mrknu na recepty děkujuuuuu :€s€:

Ahojky, měla jsem stejný problém, pekla jsem podle receptů, které byly u pekárny při koupi. Pak jsem koukla na dámu (odkaz už tu dával někdo nahoře) a zjistlila, že prý jsou ty recepty dělané na zahraniční mouky, které mají víc lepku atd. Už dělám jen osvědčené recepty z "dámy" a super. Mám etu harmony a jsem nooooc spokejená. Na kynutá těsta je prostě úžasná.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka