děvčata pečeme!
Děvčatka, potřebuju poradit. Máme nějaký fígl na svatební koláčky, nebo nějaké slavnostní... aby nebyly suché, vysušené i na druhý den :|€|: . Do těsta mi poradili sádlo at jsou vláčné, a po vytáhnutí s trouby potřít máslem s troškou rumu, ale nevím, nemyslím si, že je to ono. A když pečete piškotovou roladu, ještě teplou jí motáte s peč papírem a pak až uplně vychladne rozmott a naplnit? když jí rozmotám studenou nepraskne mi při rozmotávání? Dííky moc ;)
ja tetka delala tyhle a jsou uzasne http://varecha.pravda.sk/recepty/moravske-kolace/336-recept.html jen sem ten tvaroh dala dovnitr a marmeladu s drobenkou nahoru,byly vyborne i 3den
a roladu balim tak ze po upeceni ji dam na pocukrovanou uterku zabalim a jak je povrch studeny tak rozbalim namazu marmeladou a naplni a spet zabalim,jeste mi nikdy nepraskla-mozna zalezi na testu :a:
a jak točíte roládu, aby nepraskala? ;)
Ahojky, já dělám tyto koláčky,40dkg pol.mouky,1lžíce cukru, 1hera(nastrouhat)trochu mléka, 20g droždí,... vše smíchat udělat těsto ( žádný kvásek, žádné kynutí) a vykrajovat koláčky, já dělám podle frťana jen malinkaté a hned jak vykrojím dám náplň, tvaroh, povidla atd a peču do zlatova. Aby byly měkké i druhý den dávám je do uměl.krabičky s víčkem. Málokdy se stane, že vydří do druhého dne,protože se po nich vždycky zapráší.
do těsta se dává ještě vanilkový pudink a potřít se musí pořádně nebo rovnou přetočit a v másle namočit
Já přidávám na radu babičky do těsta trochu oleje a koláčky jsou bezvadné,pekla jsem si je i na svatbu a všichni mlaskali :a\|: