DAVATE DO PRIKRMU OLIVOVY OLEJ????
Ahojky holky,davate do doma varenych prikrmu olivovy olej?ja ho tam ze zacatku davala ale ted sem na to dvakrat zapomela,je tam hodne dulezity?a muzu ho tam pridat hned,nebo az po tom co to ohreju?a muzu to dat s oliv.olejem zamrazit?ted jsem malymu uvarila cuketu a dala dve lahvicky do mrazaku,ale je mi jasny,ze ten olej tam pak zapomenu dat..... :€\€:
In reply to Ano i do cukety,prostě by lucininenka
no ja tam doted davala jenom opravdu cca kapicku do mnozstvi jedne lahvicky,kupovanych prikrmu...
In reply to Tak oni jsou ty skleničky by lucininenka
myslim tu 125 ml....diky ;)
In reply to Tak tam stačí o trošku by lucininenka
takze kdyz mi trosku ujede ruka,tak to neva :) No ale do tech kupovanych ten olej nedavam :#o:
In reply to ne ne,tam už je by lucininenka
no prave ze jsem koukala,a malymu jsem davala tu prvni lzicku mrkvicku a brokolici a tam pridanej neni,ale toho sem si vsimla az ted....
In reply to prosímtě a od koho to by lucininenka
mam od Hami a od Hippu.....a tam je slozeni jenom karotka a pitna voda....
Je důležitý zejména proto,že se na něj vážou vitamíny rozpustné v tucích-A,D,E,K. když ho tam nedáš,tak se vitamíny nevstřebají a je to,jako když to vyhodíš oknem.Ale když jednou zapomeneš,tak se fakt nic nestane :) Extra panenský olivový přidávej až do uvařeného nebo ohřátého jídla,tepelná úprava ho může znehodnotit.
ahojky, tak ja ho davam skoro do vseho..tez ziju v Italii a tady se pouziva pravdu hodne..ja ho teda davam az nakonec.. delala jsem zelen. vyvary, mixovala, pak oliv.olej a parmazan... pridavam ho i do bram. kase..pridam tak i trochu parmazanu..je to tak lepsi na chut :)) a vubec, ja vlastne varim jen na oliv. oleji..mame domaci :)))
Já ho taky přidávám,protože je zdravý a některé vitamíny jsou rozpustné jen v tucích,takže bez tuku tělem jen projdou a to je škoda...
Tak já olivový nedávám vůbec...může být jakýkoli jednodruhový... Olivový mi smrdí a ani nechutná... Plej se dává pro to, že pomáhá vitamínům se "vstřebat"-třeba u mrkve... dávat by se měl až nakonec, před podáváním a není vhodné ho zamrazit (stejně jako přílohy typu brambory...) Jinak to asi i pomáhá k lepšímu "průchodu" tělem... Myslím, že když ho sem tam zapomeneš, tak se nic extra neděje...ale je to vlastně jediný tuk, tak by se přidávat měl...
to prcek zdlábnul. Měl vařenou brokolici z mražáku s uvařenými bramborami. Ty by se neměly ani ohřívat, ale vařit pro děti čerstvé. Zamražovat také ne. Když jsem se ptala dříve doktorky, jestli mu do příkrmu mám olivový olej semtam kápnout, řekla mi, že to není třeba. Vzhledem k tomu, že se na něm může i krátkodobě smažit, péct, tak bych se toho vaření tak nebála. Ale jistě je lepší (já kupuji ten extra panenský) podávat/ přidávat do již hotového pokrmu. nebo ho tam někdy frknu pár kapek před ohříváním.
já ho dávala jen asi do 8 měsíců, pak jak jsem začla dělat malý už jen omáčky apod tak do něj už nedávám..dávala jsem ho dycky nakonec když už bylo vše uvařeno a normálně zamarazila.
Holky dekuju moc za vsechny nazory a odpovedi... :) No zapomela jsem ho tam parkrat dat ale snad se nic nedeje....A pry ho staci opravdu jenom kapka?a dava se do vsehoi?treba i do ty cukety?