ještě jsem vám slíbila popis mojžíšové

22.01.2009

tak jsem si našla paní, která se mojžíšovou zabývá a dělá parádní fyzioterapii a masáže

Nakonec se žádné nepříjemné vyšetřování neuskutečnilo. Půl hodiny mě zkoumala ve všech možných postojích a rotacích a pohybech a pak to začalo. Protáhla mě jak nikdy nikdo. Krásně mě uvolnila. Večer mě bolely kyčle jak kdyby mi bylo 70 ale holky...až se červenám... to co se pak dělo když jsme s manželem večer dělali ty věci co manželé dělávají:-) no to byla bomba. Už samotné cvičení mi v tomhle směru udělalo dobře, ale tohle uvolnění... No neříkám vám to, že bych se chlubila, ale že to jako doporučuju:-)

Příští týden jdu znova...pokračování...

ahojky...taky jsem o tom uvazovala,ale mobilizace patere je mi proti srsti :sick: a ja vim,ze bych ji musela urcite podstoupit,mam totiz zada docela v haji...tak jsem se chtela zeptat,kdo to uz podstoupil,tak jak se to provadi,vim jen ze pres konecnik a tim to hasne...

In reply to by lenicka.zelvicka

tak já mobilizaci kostrče absolvovala už 2x. Sice když mi to paní doktorka řekla, tak jsem řekla, že neexistuje. Vůbec jsem si to nedovedla představit a bylo mi to taky silně proti srsti. Jenže pak se mi to doma rozleželo a když jsem šla na cvičení té mojžíšovky, tak mi fyz. řekla, že mám uhnutou kostrč doleva a že by to tu mobilizaci chtělo. Když jsem si představila, že budu cvičit jak blázen a stejně bude zakopanej pes jinde,tak jsem kývla. Prvně to byla docela síla, protože jsem měla svalové uzlíky, které je potřeba promasírovat. Takže si klekneš na čtyři, opřes se o loky a za chvíli je to hotovo. Když mi to dělala podruhé, tak už to skoro nebolelo, alespoň jsem poznala, že to k něčemu bylo :).
Jinak být Tebou, tak si na mojžíšovku zajdu a uvidíš. Do té mobilizace Tě nikdo nutit nebude, je to jen na Tvém rozhodnutí. Mně taky řekla, že když nechci, tak nemusím :). No, jsem zvědavá, jestli to pomůže a budu brzo těhu.......

In reply to by lenicka.zelvicka

ono to není tak, že přídeš a ona ti to napraví prstíkem....
Mě to právě nakonec vůbec nedělala.

podrobnej popis...
nejdřív mi prohmatala pánev jak pruží..ležela jsem na břiše a ona mi zapérovala na zadečku tlakem ruky, jak moc se proboří...pak jsem chvíli klečela a ona se mě snažila naklonit...měla jsem jí jako odporovat a udržet rovnováhu a ona sledovala jak mám kterou stranu těla silnou, jen pohledem... potom dalších asi deset takových testíků..

řekla mi že mám svaly pánevního dna stažené, že to může být i následek po četných zánětech

potom mi tlačením na určité body povolovala svaly na nohou od lýtek až k hýždím, pak se mnou udělala ještě pár cvičení v kloubech a na konci jsem cítila, jak mám spodek krásně uvolněnej..žádnej prstík neprobíhal a ani o tom nemluvila..jen znova zapérovala na zadečku a bylo to mnohem lepší..

asi záleží v jakém stadiu to ztuhnutí je a tak no..

chci jen říct, že je lepší tam zajít se poradit, než se bát kvůli nepříjemnostem.. to můžeš na místě odmítnout vždycky...

In reply to by -Kačenka-

no o to mi jde...ja mam problemy se zadama a s hybnosti uz dooost dlouho a jsem si takrka jista,ze mi to rozhodne doporuci a taky jsem zavodne tancovala a tim jsem si ty zada odrovnala skoro dokonale..mam asymetrii ramene,vystouplou levou lopatku,skoliozu patere a spatny kycle,to mame dedicny...proto jsem se jen chtela ujistit,ze to muzu odmitnout,kdyz uz se tam k ni prihlasim....snazime se uz 8 mesicu a ja bych to chtela vyzkouset hlavne kvuli pekelnym menstruacnim bolestem...

In reply to by lenicka.zelvicka

já to teď dostala a svíjím se tu jak kobra...mám taky bolesti strašný ale pomáhá mi fakt jen paralen a horká voda...bylo to lepší jen když jsem brala antikoncepci...To nám asi nepomůže nic no, někdo to tak má.
Odmítnout to můžeš určitě, ale rozhodně si zajdi na fyzioterapii už jen kvůli tomu jak tě ty záda bolí. Já mám za sebou dvě bouračky a mám pohnutý krční obratle a hrudní taky pohmožděný a ještě drsnej pád na lyžích na pravej bok, kterej to dodělal. Takže tak před měsícem jsem ještě nemohla rychle vstát ze židle a cvičení mi moc moc moc pomáhá a i tyhle masáže. Trvá to dlouho ale oni ti pomůžou a ta mobilizace prstíkem není určitě jediná metoda jak pomoct se zádama...Mojžíšová je rozsáhlá, není to jen tohle.

Tak teda 8 měsíců jo? Tak to už bys zasloužila miminko, neboj ono to příde v pravej čas. Zatím se můžeš rozmazlovat ať se mu pak u tebe líbí:-)

In reply to by -Kačenka-

zatim se snazim vymanit z financnich problemu,takze mimi odsouvame na druhou kolej...proste kdyz se zadari,budu moc stastna a kdyz zatim ne,tak nebudu delat dramo...chtela bych tam zajit az nekdy v breznu a taky jsem se chtela zeptat,jak casto se tam dochazi, jak dlouha je jedno "sezeni" nebo jak se tomu rika a taky jak dostatecne dopredu tam mam zavolat,abych si smluvila prvni "sezeni"..mam to totiz s casem dost slozity,staram se o mamku,je skoro dva roky po tezke autonehode a zustala jen lezici upoutana na luzko a ja ji tu nemuzu nechat samotnou moc dlouho,hlavne musi brat pravidelne leky a jidlo a sama si to bohuzel nevezme :( ...tak ti drzim pesti,aby majzisovka brzy pomohla a urcite se tam taky prihlasim....nevis o nejakem fyzioterapeutovi pobliz P-4?

In reply to by lenicka.zelvicka

bydlím taky na praze 4... No já chodím na Lidickou 6, je tam super paní..tad nevím jestli nějakej dobrej je..tady je seznam pracovišť kde jsu fyzioterapeuti co dělají mojžíšovou http://www.volny.cz/novacka/mojzis/seznam.htm

no co já vím tak se vždycky objednává na jednu hodinu a myslím, že stačí si zavolat hodinu předem.. Myslím, že na začátku je lepší jednou týdně a pak klíďo jednou za měsíc. Ale to je určitě individuální.

Tak to s tou tvoji maminko mě mrzí, nemáš to lehký. No snad se ti brzo všechno vyřeší a budeš mít pohodu. Jediný co tak to není nejlevnější, ale četla jsem tu od jiných holek že to může hradit i pojišťovna, když to máš doporučený od gynekologa nebo doktora. Ale na to se musíš zeptat doktora. Jinak já platím na té Lidické 580Kč za hodinu. Zatím si můžeš koupit třeba jen knížku Ludmily Mojžíšové, kde jsou cviky. Nebo si je zkus najít jen na netu. Je jich jen pár a ta knížka je možná až zbytečná.

Jo tak to máme podobně, taky když se zadaří budu šťastná, ale jinak mám spoustu věcí na práci. Ono je to tak nejlepší.....

In reply to by -Kačenka-

ja jsem prave na netu nasla,ze nema smysl svicit bez fyzioterapeuta,ptz ty cviky nebudu provadet presne tak,jak se ma a bez tech masazi to taky neni ono,takze knihu si pry koupit muzu,ale mela bych pravidelne k tomu navstevovat toho fyzioterapeuta...

In reply to by lenicka.zelvicka

jestli jsi sportovala, tak svoje tělo znáš... chci tím říct, že já jsem se cviky naučila podle knížky a když jsem to pak ukazovala fyzioterapeutovi, tak mi to jen odkýval. jsou to snadný cviky, jen se u toho musíš soustředit... Nic z toho jsem neměla problém pochopit....

In reply to by -Kačenka-

tak to zkusim...jedna holcina mi snad poslala dvd cviku Mojzisovy,tak cekam,az to dorazi a budu pravidelne cvicit a kdyz uz nebude mimi,tak snad aspon prestanou nesnesitelny ms bolesti...teda doufam,ze to nebudu delat uplne zbytecne :s:

In reply to by Katulis

Myslím, že z Plzně jsou tam asi čtyři doktoři. Je to fakt super. Úplně cítíš, jak se ti celej spodek krásně uvolní a prokrví. Pak už jen cvičit doporučený cviky a pak tam uložit na 9 měsíců to miminko!!!!!!!!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka