Velikosti

21.01.2009

Ahojky holky...nevite kde bych si opsala velikosti od narozeni aspon tak do roka???zacinam shanet oblecky a tak nevim jake priblizne potrebuju velikosti....treba saticky..aby nam nebyly pak na prosinec :-)mala se ma narodit 6.5..myslite ze budu potrebovat neco tepleho??jako teply overalek???

Kliknutím vložíte smajlíky:

Vždycky něco vidím a neodolám a teď když jsem se tím probírala, tak jsem zjistila, že nejvíc mám velikosti 62. Jinak kamarádka mě varovala, že když ji manžel do porodnice přivezl oblečení na Prcka vel. 56, tak tam toho svýho 4,2 kilovýho klučinu skoro nedostala. :s:

Ahoj, z vlastní zkušenosti ti můžu poradit, abys toho dopředu moc nekupovala, spíš pár věcí v 56, a víc v 62, to by ti mohlo vydržet tak do třech měsíců, no a potom stejně budeš dokupovat podle potřeby... každé dítě je jiné, jinak roste, ať už na šířku nebo na délku, tak dvě miminka narozená ve stejný den můžou mezi sebou mít hodně velké rozdíly... naše Gabča se narodila s 53 cm a 3,80 kg a tu 56 jsme měli sotva na měsíc. Nejdéle nám byla asi ta 62, ale ve třech měsících jí byla malá... no a teď bude mít pět měsíců, nosíme 68 a je nám tak tak, v Tescu jí kupuju oblečení na 6 - 9 a je nám taky tak akorát... overálky na spaní už taky máme 9 - 12, protože je malá dlouhá, má 6,50 kg a 69 cm (možná i víc, nechtěla u doktorky držet, když ji měřili)
A už vůbec nekupuj třeba věci na zimu, protože fakt neodhadneš, jak velká bude v zimě...
A pro malou asi nic extra teplého potřebovat nebudeš, asi bych nakoupila overálky, dupačky, bodýčka, nějaká trička a dvě tři mikiny, možná jednu flaušovou, kdyby bylo fakt chladněji... a na léto si pak koupíš něco hezkého v červnu, to už odhadneš, jakou velikost budeš potřebovat akorát...
A když budeš nakupovat v Tescu, tak tam to mají očíslované podle měsíců a já bych řekla, že je to ale všechno jakoby menší... ale to zjistíš nejlíp sama, až si to odzkoušíš na mimi :a:

AHOJ! JA BYT TEBOU TAK BYCH TOHO MOC NEKUPOVALA. POKUD BUDES MIT TAKOVEHO OTESANKA JAKO MAM JA, TAK TI TO PAK ANI NEVYNOSI A MOZNA SE NETREFIS ANI NA SPRAVNE OBDOBI S VELIKOSTI. :s: MOJI JSOU TED 4 A PUL M A OBLECENI MA SESTIMESICNI A OVERALKY NA NOC NA 12 M. NA OBDOBI KDY SE MA NARODIT BY MOHL STACIT I TROCHU SILNEJSI BAVLNENY OVERALEK. A MOZNA NEJAKOU MIKINKU NA NEJ. PETRA A AURORA :a:

Ty velikosti jsou dost sporný, je to dost individuální. Moje malá se narodila, měla padesát centimetrů, měla jsem jen 62 a strašně dlouho mi do všeho sorůstala. V jednom roce měla devět kilo a 74 oblečení. Na druhou stranu neteř se narodila, měla 53, nejmenší 56 nenosila vůbec a ted má rok, má 82, tak nosí 86 až 92. záleží na tom, jak je to dítě velký. A na ten květen si já osobně asi žádnej overal nebudu pořizovat, kdyžtak jen nějaký teplejší kabátek a dupačky, ale na kombinezu to sand už ani nebude.

In reply to by Karluša

ja si taky myslim ze nebude potreba neco teplejsiho...a kdyz to tak vezmu tak v dnesni dobe neni problem sehnat neco vzdycky...to mam asi dneska jen takove krece nakupujici :-) ale ono kdyz je neco tak hezke :-)Michalka

ahojky
http://www.miminko.estranky.cz/stranka/velikosti http://pidisrpnatka.webgarden.cz/tabulka-velikosti-obleceni tady mas odkazy a nam se mala narodila 17.4 a tepli oblecky sem takrka nekupovala jen 2 soupravy kde byli ty prizovy dupacky se svetrickem v tom sem nesla malou z porodnice no a mela sem ji vecne zabalenou v zavinovacce tak ani moc teple nepotrebovala oblikat vetsinou sem ji dala bodicko,dupacky a na to reba jeste mikynku a to stacilo a zvlast v kvetnu to je nekdy vic vedro nez v srpnu

ale vim, že je to podle centimetrů. 50 je 50 cm, 56 je 56 cm a tak, taže záleží, jak mimi poroste. Nebo třeba mrkni v obchodě na cedulku, někdy tam píšou věk i velikost :-)
Vim, že jsem ti moc neporadila, ale snaha byla ;-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka