červíci2009 aminocentéza

20.01.2009

jsem naprosto vyřízená,před hodinou mi volala sestra od mýho gynekologa,že mi vyšla špatně krev.Alfa proteiny negat.screening negat.,ale nižší hodnota HCG a doporučují genetickou konzultaci a potom se uvidí jestli půjdu na aminocentézu.V mojí rodině byli všichni zdraví,ale přítelova matka má třikrát operovanou páteř(hrozilo jí ochrnutí) a přítelův otec má už Dva roky transplantovaný srdce(úspěšně).můžete mi k tomu někdo něco napsat,mám hroznej strach,že moje miminko není v pořádku.Navíc jsem před týdnem byla na přeměření miminka a hlavičku a stehení kost má na 18.t.a tělíčko na 17.t.takže je asi o 14 dní menší.Prosím kdo má nějakou zkušenost ať mi dá vědět.Díky moc.

díky za vaše pozitivní zprávičky a doufám,že v ten čtvrtek se dozvím,taky jen samá pozitiva.Určitě dám pak vědět jak jsem dopadla.

ahoj, ničeho se neboj ty výsledky dopadají zkresleně skoro každé druhé holce- já mám zase HCG na vrchní hranici tak mi v pátek brali znovu krev a uvidíme jeslti se to srovná nebo jak jinak asi taky budu muset na plodovku :-(
S tím věkem si nedělej starosti- mimča si rostou jak se jim zamane- mě na začátku v7tt tvrdila doktorka že je mimčo o týden mladší o tři týdny později bylo už jenom o 3 dny mladší a v 16tt mi tvrdili že uplně přesně odpovídá věku - tak doufám že jak pujdu na utz v 20tt tak nebude třeba o 14dní starší :-D

Od 12.tt přece hCG musí klesat! To je naprosto přirozené, do 12.tt roste a pak klesá - asi jsi už viděla tu křivku, jak má vrchol brzy a pak klesá, bude ti tedy dál a dál klesat a to je naprosto v pořádku! Dle velikosti plodu je nejlépe určitelné stáří a termín porodu, a je zcela normální být pozadu, většinou díky pozdní ovulce, kálendářní počítání týdnů je většinou nepřesné.
Drž se a hlavu vzhůru! Mimískovi nemůže nic být, když testy vyšly ok! :)

Ahoj, tak to je mi líto že dopadli výsledky tak jak dopadli. Jsem sice v 18tt ale čekám už druhé mimi a dokážu pochopit tvůj strach a smutek. Hlavně neházej flintu do žita-nemusí to být vůbec nic vážného. Vše zjistíš až na druhém vyšetření. Tak držim ti palečky a myslim na tebe

In reply to by white_tie (neověřeno)

Ahoj, to co jsi podstupovala ve 13tt nebyli genetické testy-to byli takové základní aby se vyloučili jiné nemoce. V 16tt jsi měla jít na genet. testy krve a ve 20tt na genet. ultrazvuk. Takhle jsem to měla já u prvního i teď u druhého miminka. Bohužel se může stát kdykoliv cokoliv proto jsou genetické testy dosti důležité.
Zkus se nato zeptat doktorky.

In reply to by white_tie (neověřeno)

Ahojky,
já byla na krvi ve 12tt a 16tt a teď půjdu na ozvy plodu, už jsem objednaná 21 tt, pak asi 24 tt na krev - cukrovku...
každý lékař má trošku jiný postup :-)
Paf

teď ve čtvrtek na 8:00.To je teprve,ale nějaká konzultace a až potom se dozvím kdy mě objednají na tu plodovku.Holky moc díky,už jsem to volala i přítelovi do práce a taky se mě snaží uklidnit.Tak doufám,že to bude dobrý.Teď už si neumím představit,že bych o to miminko měla přijít,když už cítím trošku pohyby a navíc mám břicho,že už to jde vidět,že to není tlouštka,ale miminko.Fakt díky

Péto, zkušenosti opravdu nemám, ale jsem také ve 20 týdnu, takže s tebou úplně cítím. A je mi to moc líto. Na druhou strnu ti řeknu, že když jsem byla na odběru na screening já, sestra mi hned řekla, at se nelekám pokud mi bude volat a říkat, že budu muset jít na plodovku, že se to ted stává hrozně často (asi každá druhá maminka má špatné screeningové výsledky na vrozené vady). Ale většinou se stane to, že maminky jsdou na plodovku a pak mají zdravá miminka. Že sami nevědí, co ty hodnoty tak zkresluje... S tím měřením to možná bude horší-když nás měřil můj doktor, říkal, že ty kostičky mezi sebou nesmí mít rozdíl více jak 14 dnů.A kdy jdeš na tu genetiku???

ahojky, neboj to bude v pořádku... :k: určitě nic neobjeví a mimi bude ok. s těmi rodiči bych to neřešila, každý má v rodině něco a ty rozdílné velikosti, to zas záleží na tom, jak to doktor přeměří, může se jen o chlup splést a pak jim to hodí takovou chybu v týdnech.
takže se zbytečně nenervuj a snaž se být v pohodě :k:

Ahoj Péťo,buď v pohodě - měla to i moje ségra, přesně jak popisuješ - na vývojové vady negativní, ale nižší hodnota hcg. Ona se jim ta tvoje krev prostě nevejde do tabulek, takže se tímto způsobem trošku jistí, kdyby něco... Ségra šla na velkej ultrazvuk do Prahy do Genetu, a podezření na vše jim vyvrátili. Bude to dobré, uvidíš, kdyby tam přece jen byla nějaká zrada, tak by to odhalili z krve!

Ahojky, moc a moc Ti držím pělace, aby bylo všechno OK a miminko bylo zdravoučké. určitě se ukáže, že miminko je naprosto v pohodě. A to že je menší, tka z toho si taky nic nedělej, ta naše princezna je taky kratší asi tak o 14 dní než by měla být. Tak hold budeme mít menší drobečky, jestli to nestihnou dohnat za těch 9 měsíců. Neboj určo to bude OK :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky