zamlklý potrat

18.12.2008

Ahojda holky, jsem den a půl po zákroku. Nedokážu popsat jak mi ze všeho je zle a nemůžu zastavit slzy. Můžete mi napsat, kdo jste to zažil,jak jste po tom dlouho krvácely,jak dlouho jse měly bolesti a co horečka? Mě se dnes dostavila. Kdy konečně začlo být líp? Kdy jste mohly začít znova věřit v těhotensví?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, já potratila před třemi lety v 11. týdnu, ale embryo prý vypadalo tak na 8tt. Takže se mu zastavil vývoj. Revize dopadla dobře, žadné problémy jsem neměla, ale jak dlouho jsem krvácela, už si nepamatuju. Taky jse si trochu pobrečela, to je normální. No a momentálně už máme 17 měsíčního roštáka. Tak se neboj, mimi určitě bude.

Já byla rok psychicky KO. Fyzicky po 6 nedělí celkem morma, ale teprve po 2 letech mi přišli na to, že mám díky tomu moc prolaktinu a nemůžu otěhotnět tím.

Ahoj všem. Ahoj Bery. koukám,že užjeto 2 měsíce,co jsi si prošla tím, čím všechnyholky, co jsou tady. Snad už je v tuhle chvíli trochu lépe. neboj zase se to zpraví. Vím, že to říká každý a že Tvoje srdce říká něco jiného, ale mám to za sebou 2x. Jednou v 10 týdnu a jednou v 18 týdnu. Dneska jsem v 10 týdnu a bojím se neskutečně moc, aby se to neopakovalo. Po prvním zákroku jsme poctivě čekali půl ropku, než jsme to zkusili znovu a teď po tom druhém, vlastně porodu jsme nechali odplynout 4 menstruace a pustili jsme se do toho znovu. Určitě se mnou budou všechny souhlasit, že si těhotenství teď moc dobře neužívám, protože se moc kontroluju. Jak tu někdo napsala, už aby byly cítit pohyby.

Ahoj Bery, taky jsem si tím prošla před 2 roky ve 13tt s dvojčátky. Je to moc bolestivé, ale čas tu ránu zahojí, uvidíš. Teď jsem ve 33tt a čekám chlapečka. Taky jsem měla strach z každé kontroly, ale od toho 20tt už jsem se snažila nestresovat a myslet pozitivně. Jinak horečka může být znakem zánětu. Mně udělali revizi a pustili mě 2. den domů a za další 3 dny jsem pádila s manželem v šílených bolestech na pohotovost a už na příjmu ze mě vytáhli kus placenty a měla jsem břicho do půlky plné zbytků, takže jsem šla na sál znovu. Potom jsem měla 5 dní kapačky antibiotika a pak ještě doma, rozhozený celý metabolismus, výtoky další 2 měsíce - takže čípky - no hrůza. Ale jak říkám, ženská musí vydržet hodně a určitě se brzy dočkáš vytouženého miminka. Teď se snaž dát psychicky a fyzicky do pořádku. Držím palce!

Ahoj Bery, sama mám za sebou dvě zamlklá těhu, v 10 a 8tt. Bylo to hrozný, pořád jsem si říkala proč já. Ale neboj přebolí to jako u mě. A teď mi v postýlce spinká nádherná 6-ti týdenní Anička. Věř a všechno bude zase v pořádku.
P.S. s tou horečkou ti neporadím, tu jsem neměla a po obou revizích jsem krvácela asi stejně dlouho jako u MS ( maximálně týden )

:\/: Neboj ,určitě to překonáš,Já měla zamlklý potrat loni v dubnu a v 18týdnu! To je potom hrůza když to musíš potratit a nejde to.Nechci psát podrobnosti.Počkala jsem půl roku a hned napoprvé otěhotněla znovu,teď jsem 16t. a mám strach.Těším se na pohyby ,to aspoň budu vědět že je mimi v pohodě.Menstruaci jsem dostala asi za7týdnů a ,,čistila se "pomalu celé šestinedělí.Držím palce,pořád jsem si říkala ž mám už dvě zdravé děti a na ty musím myslet především.Tak ať je vše příště v pohodě :one:

ahoj, taky mám za sebou revizi v 9tt kvůli zamlklému potratu, po druhé menstruaci jsem pak otěhotněla a teď jsem ve 26tt. tak se moc opatruj, s teplotou raději k doktorovi a dávej si pozor abys nenastydla, to je teď nebezpečné, přeju ať se brzy zahojí tělo i dušička!! :h:

Jančí
Ahoj, právě jsem se vrátila z nemocnice, byla jsem na revizi dělohy. Také jsem prodělala zamlklý potrat. 30.12. (to jsem byla asi v 8. týdnu, jsem byla na ultrazvuku a až na to, že mimi bylo hodně malé, bylo vše v pořádku. Včera jsem začala slaboulince krvácet, a tak jsem raději jeli do nemocnice. Na ultrazvuku byl vidět gestační váček, ale prázdný:-( Miminko se prostě přestalo vyvíjet. Nemohla jsem tomu uvěřit, ještě teď mám pocit, že je to jen hodně zlý sen. Kdo to zažil, ví, o čem mluvím. Dnes ráno jsem byla na revizi a odpoledne už jsem jela domů. Pan doktor říkal, že měsíc to mám všechno nechat ustálit a zahojit a 2. měsíc už se můžeme o miminko pokoušet znovu. Snad to vyjde. Jinak teď nemám žádné bolesti, jen slabě krvácím. Je mi ale ze všeho strašně smutno. Nenapadlo mě, že zrovna já bych mohla mít takové potíže. Jak je všechno pomíjivý.
Holky, co s tím máte zkušenosti, může se taková věc opakovat? Asi je to hloupá otázka, že? Jen odmítám uvěřit, že bych něčím tak strašným mohla ještě někdy projít.

In reply to by Jana Baderlová

Ahojky, snad Tě malinko potěším. Já byla na revizi v červenci v 8tt čekala jsem tři měsíce aby bylo vše zahojené. A hned potom jsem otěhotněla díky ovulačním testům. Teď jsem v 17tt a zatím se vše vyvíjí v pořádku i první vyšetření plodu na dawnův sindrom dopadl dobře. Budu Ti moc držet palečky a uvidíš že podruhé Ti to také vyjde. Přeji hodně štěstíčka

In reply to by Jana Baderlová

ahojda ... moc mě mrzí, že tě to taky potkalo ... bohužel, nemůžu zodpovědně tvrdit, že se taková věc nemůže opakovat, ale pravděpodobnost je fakt titěrná ... právě naopak je téměř stoprocentní pravděpodobnost, že během dvou tří měsíců po revizi otěhotníš znova, tak jestli dobře počítám, na Vánoce budeš mít pěkně velký bříško ;) ...

In reply to by ha.nka

Jančí
To zní fakt nádherně. Dala bych všechno za to, aby to tak bylo. Ještě že mám manžela, je mi úžasnou oporou, jenže vím, že on se tím taky moc trápí. Říkám si, že jsem to měla přece nějak poznat nebo to ovlivnit, nebo prostě cokoli, ale něco udělat. Jenže já netušila vůbec nic. Akorát jsem se včera probudila s pocitem, že je určitě něco špatně. No a taky že bylo.

In reply to by Jana Baderlová

to je ale dobře, že to máte s manželem jako společný trápení a že se v tom neplácáš sama, z vlastní zkušenosti můžu říct, že i přesto, jak je to strašný, tak ve dvou se to dá přežít ;) ... a žes to měla poznat, žes měla něco udělat nebo žes to mohla nějak ovlivnit, tak takovými myšlenkami se vůbec netýrej, proto se tomu říká "zamlklý" takže nic z toho si nemohla ... mně se pocit, že je něco špatně, dostavil až ve chvíli, kdy mi doktorka sdělila, že netluče srdíčko :r:

to je mi moooc líto ... tvý pocity moooc dobře znám, bohužel :r: ... já byla na revizi cca v 6.-7.tt, ambulantně - ráno proběhl zákrok a kolem pátý odpolední si mě manžel vezl domů ... ani pořádně sedět v autě jsem nemohla, jak mě to bolelo, ale tak dva dny po zákroku už to bylo "v pohodě" ... teplotu jsem nejspíš měla zvýšenou, přeci jen je to docela výraznej zásah do organizmu, ale horečku jsem určitě neměla, jestli se ti dostavila den a půl po zákroku, tak to nenech rozjet a běž raději k doktorovi, kdyby to byla známka problému, tak čím dřív ho začneš řešit, tím rychlejc a snáz se ho zbavíš ;) ... krvácela jsem první den celkem hodně, pak čím dál míň, trvalo to tak asi týden, a pak jsem ještě tak týden dva slabě špinila ... asi po sedmi týdnech jsem dostala měsíčky ... takže vzpamatování se po těle trvalo necelý dva měsíce, a nebudu ti lhát - se vzpamatováním dušičky to je složitější, trvá to dýl a i když už je líp, ten zážitek se ti z paměti nikdy úplně nevymaže :r: ... první dva týdny po zákroku jsem brečela skoro pořád a úplně kvůli všemu, cokoli se mi nepovedlo, bylo důvodem k slzám, prostě ta bolest musela někudy ven ;) ... pak se to postupně začalo zlepšovat a nová víra v těhotenství se dostavila tak nějak po těch prvních měsíčkách, i když jsem je teda hodně obrečela, nakonec jsem si řekla, že když mám měsíčky tak mi tělo funguje a můžem to zkusit znovu :one: ... hodně mi pomohly holky tady na těch stránkách, než jsem je našla, tak jsem si připadala strašně sama, protože o povedených těhotenstvích mluví každý, ale o takovýchhle bolístkách ti nikdo nevypráví na potkání, tak až tady jsem zjistila, že moje pocity i chování jsou v týhle situaci úplně normální a že ani z daleka nejsem jediná, koho tahle smůla potkala :r: ... tak já radím, slzičky nepřemáhej, když se vykutálej na tvář, tak se jim nebraň ... a jestli o tom nedokážeš s nikým mluvit, tak to zkus napsat nám, hlavně to nedus v sobě a nelituj se, to ti nijak nepomůže :a:

Já jsem si to samé zažila letos v dubnu cca v 10. týdnu a přesně vím, jak Ti je,ale neboj, chce to jenom čas. Já jsem krvácela asi 5 dnů,ale jen slabě a po 14 dnech co jsem přišla po kontrole jsme normálně sexovali a v pohodě. Hlavně si dávej pozor na tu hygienu a opravdu se jenom sprchuj a s horečkou bych okamžitě pádila k doktorovi,aby jsi nechytla nějaký zánět. Já pila čaj s příměsí kontryhele a brala baby plan a výsledek? No šupli jsme na to hned po 3 měsících a 4.4. 2009 se nám má narodit malý Adámek...podotýkám, že na revizi jsem byla 9.4.2008. Hlavně nezůstávej sama a choď mezi lidi. Takže hodně síly a zdravíčka přeji a těš se na nového mimíska :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tři měsíce opravdu stačí ;) řekli mi to tři různý doktoři

Ahojky Berynko, já jsem byla na zákroku v červenci. Vím jaké to v tu chvíly je hrozné. Měla jsem pocit že pro mne všechno zkončilo. Bolesti břicha jsem měla veliké. Byla jsem strašlivě nadmutá a nešlo to ven. Měla jsem křeče. Trvalo to tak týden. Špinila jsem asi deset dnů a po šesti týdnech jsem dostala menst., bohužel jsem měla i zánět. Je potřeba dodržet se nekoupat ale jen sprchovat. Teplotu jsem myslím neměla. Zkoušet znovu jsme začali po třech měsících a díky ovulačnímu testu to vyšlo hned na poprvé. Jsem teď ve 12tt a mám tak strašný strach aby se zase něco nepokazilo že je to děsné. Tobě držím palečky a uvidíš že to za pár měsíců vyjde. Utíká to rychle uvidíš.

Ahojky, musíš se držet! Mě potkalo to samé před 2 roky a myslela jsem, že se z toho zbláznim. Jinak já měla průběh uplně normální a už si to bohužel nematuji, ale moje tělo se chovalo přesně podle instrukcí co jsem po zákroku obdržela po zákroku.

A uvidíš bude líp. Možná je to hloupýale já si v tu chvíli říkala, že alespoň jsem schopná otěhotnět což bylo pro mě pozitivní. Teď jsem 30+4 a musím to zaťukat ještě jsem neměla žádný problém.

Uvidíš, že čas to zahojí a bude líp.:))

:§) Ahojky beruško.Tak takhle jsem já ronila slzy v červenci.Je to těžké.Moc.Ale čas vše zhojí,to mi věř.Já jsem krvácela snad jen 2dny,teplotu jsem neměla.Mens jsem dostala hned za 3týdny.Normál. průběh.Teď jsem 7+5tt a modlím se,ať je to dál v pohodě.Mě říkal na sále doktor otěhotnět za 3 měsíce,moje mudr za 4měs,doktor,kde jsem byla pro výsledky cytologie po zákroku 6měsíců.Tak jsem měla sto chutí začít okamžitě.Povedlo se přesně po 4měsících.Snažili jsem se po3měs.Snad jsem to nenapsal moc chaoticky.Neboj.Bude líp!!!Držím palečky. :one: :a:

Ahojky, to je mi moc líto. Vím jak ti je. Já měla zamlklý potrat v březnu. Taky jsem nemohla zastavit slzy, v noci jsem nespala, když jsem viděla maminky s kočárkem tak mi bylo taky hrozně smutno. Tyhle stránky a holky mi ale moc pomohli. Jinak já krvácela teda spíš špinila 4 týdny a snažit jsme se začali ten třetí měsíc, ale podařilo se nám to až po půl roce. No jo příroda si sama řekne kdy je čas. Bolesti jsem neměla žádné, jen první chvíle po zákroku. Teplotu jsem neměla preventivně mi dali domů antibiotika. Takže jestli máš teplotu a víc krvácíš, tak to znamená že není něco v pořádku. Měla bys zajít zpátky do nemocnice, at se na tebe mrknou. Budu držet palečky at je všechno ok, a klidně si poplač to ti pomůže. Ahoj

ahojky také jsem zažila zamklý potrat, a slzy jsem jen tak zastavit nedokázala , já krvácela dlouho , dá se říci že celý měsíc, a o uzdravení duše ani nemluvím. To trvalo dlouho , nemohla jsem se podívat ani na jiná miminka, ale časem bylo lépe, asi tak po 8 měsících jsem otěhotněla znovu , a znovu začala krvácet v prvních týdnech , takže jsem se začala opět šíleně obávat, do toho mi tvrdili že mám přednádorový stav rakoviny děložního čípku, ale nakonec bylo vše v pořádku , a nyní jsme v 8 měsíci a zatím je vše ok. Uvidíš že to zvládneš, a v budoucnu budeš určitě super maminkou. Neboj přijde to až to nebudeš čekat.... a srdíčko se také časem uzdraví...

Ahojky bery,tak na začátek je mi to moc líto :w:
Tak já po zákroku nikdy moc nekrvácela vždy jen tak trochu a horečku tak tu jsem asi taky nikdy neměla,teda možná ráno ale to je spíše z nevyspání a z té bolestné ztráty :r: No a kdy konečně začlo být líp????A kdy bude konečně líp????Tak já se měla krásně už dvakrát a zároven víru v těhotenství ...ale ani tyto víry u mě nedopadli dobře :r: :r: :r:takže věřím stále.... Vím že tady možná vypadám jako když si stále stěžuji ale jen odpovídám jak jsem na tom já...Ale nevzdávám to a bojuji dál... :qu: Tobě přeji at jsi brzo opět těhulka s dobrým koncem...pa pa M. :a:

Nezoufej!!!Bude líp!!!Myslím,že tři měsíce po potratu můžeš otěhotnět,jeden doktor to říkal v telce!!! Pokud máš ale vysokou horečku a silné bolesti,tak si s tím raději zajdi!!!Ať tam nemáš větší problém!!! A věř, otěhotníš znova,určitě brzy a už bude vše v pořádku!!! :a:

Ahojky, tak ján po tom krvácela snad jen slabounce ještě 1-2dny. shruba po 5-6 týdnech se mi dostavila menstruace, pak přesně za 28 dní další a ta třetí pravidelná, na kterou by se údajně mělo čekat než se zase pokusíš otěhotnět mi už bohužel nedošla a dobře že tak. Teď už jsem v 18 tt a je vše v pohodě, začátkem ledna jdem na velký ult., tak jsem zvědavá, jestli už pěkně půjde poznat jestli je to holčička nebo kluk. Jinač teda teploty jsem neměla vůbec. Takže držím palečky ať jsi brzy zase fit a můžete se těšit z nové nadílky v tvém bříšku.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka