Obřízka

19.01.2009

Ahoj holčiny. Chtěla jsem se zeptat na váš názor.
Maminky, co máte chlapečky, nechali jste dělat obřízku? My teda máme holčičku, ale když jsem byla těhu a bavila jsem se o tom s přítelem, tak jsem razila to, že jí necháme udělat. Přítel jí nemá a byl proti. Touto cestou se ptám i těhulek, jak se na to dívají a zda by své klučíky nechali obřezat.
Ono totiž tím, že jí přítel nemá, vidím ty problémy... při milování se často potrhá a mě osobně se mužská chlouba víc líbí když je bez předkožky. A to nemluvím o hygieně...
Děkuji za každou reakci :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já to tu tak pročítám,ale moc tomu nerozumím.Přítel má obřízku.Dělali mu jí taky někdy v pubertě a to jen proto,že mu nešla přetahovat předkožka.Byl jako malej u Dr kteerej se mu jí pokusil přervat,ale marně a tak skončil na obřízce.Ale ne že se mu chtělo ale právě ze zdravotních důvodů.
A kdyby mi to neřekl tak bych to ani nepoznala.
Pokud by to bylo nutný tak bych taky malýho nechala obřezat,ale až v pubertě aby se rozhodl sám.Zatim se mu snažim předkožku při každém kuopání stahovat co to jde (ne silou) jen jako roztahovat předkožku,aby šla přetáhnout přes celý žalud a malej enmusel kk Dr na to přervání silou.Byli na to oba moji synovcové a nebylo to nic příjemnýho ještě několik týdnů.
Tak snad se tomu vyhnem.

Ahoj Lucko. Víš, myslela jsem to vlastně stejně jako ty, jen to tak nezformulovala. Epiziotomii jsem přirovnala proto, že tu bylo řečeno, že by se za to chlap styděl. Proč by se měl stydět, ať už jí má z jakéhokoliv důvodu. Stejně jako žena po porodu, nebo moje kolegyně, která měla nějakou poruchu a naříznout jí museli-taky se za to nestyděla a u žen to u nás ani v jiných civilizovaných státech není, zatímco u mužů je to celkem častý zákrok. No, už to tu nebudu řešit, do dalšího mimi je daleko a kdo ví, jestli to vůbec bude kluk, že jo...
Popravdě-čekala jsem záporné i kladné reakce, ale ty záporné jsem nečekala s tolika útoky a divnými narážkami... Tyto stránky pomalu přestávají být tím, za co jsem je měla. Dříve co si pamatuju se tu i negativní reakce psaly ve vší úctě a pouze informativně, nikoliv s osobními útoky, pokud nepočítám kouření v těhu, alkohol a nechutné potraty nebo vyjadřování o dětech-kvůli tomu se to tu handrkovalo vždy. Nečekala jsem, že téma obřízky bude něco podobného...

Jo jo, Pechy, to je tak, když někdo nepochopí podstatu věci no... Jinak maminka Pindrusche asi odmítá i epiziotomii(nástřih hráze), když by do sebe ani nikoho jiného řezat nenechala...

Pindrusche, i já jsem upřímná, takže: kluka ještě ani nemám a další těhu ani neplánuju, zatím se jen informuju, navíc když přítel o víkendu na toto téma nahodil. Neřekla jsem, že jsem pevně rozhodnutá obřízku udělat, tak do hloupých mi nenadávej. Jsem hloupá, když se ptám na názor druhých a informuju se kdo to jak řešil??? A krom toho-s tím očkováním to bylo jako myšleno jak???? Máš snad pocit, že se svému děcku nevěnuju a zanedbávám jí? Jak můžeš vědět, jestli je nebo není očkovaná a proti čemu se jí chystám naočkovat??? Nestrefuj se do lidí, o kterých nic nevíš !!! Já svou dcerku miluju a chci pro ní jen to nejlepší a dala bych pro ní život tak mě lakavě nepoučuj ano???????????

Ahoj holky, tak jsem se chytře zeptala přítele, protože ten ti má, nemá ji od narození, ale asi od 16.ti let, takže on může posoudit výhody a nevýhody obřízky. My se o tom můžeme tady jenom dohadovat. Takže:
- výhody: lepší hygiena (to můžu říct i já, měla jsem přítele, který obřízku neměl a i když se pořádně umyl, bylo to prostě trochu cítit)
- nevýhody: menší citlivost žaludu (jelikož si obřízku udělal sám v 16 :sick: ., tak může posoudit, jaký to bylo před a po :00: )

Ne, já sama jí nemám, má jí např. moje kolegyně a rozhodně se za to nestydí, i když to u holek není zas tak rutinní záležitost... Holky, díky za názory. Budu to pořádně řešit až budu mít jistotu, že čekám klučíka. A co se ještě týče toho studu a ponížení-copak se holky po epiziotomii stydí a připadají si odlišné, než ty, co nástřih neprodělali? A kdyby jste byli po sexu imrvere natržené, nenechali by jste si podobný zákrok udělat?

In reply to by habiniki

Promin ale musim ti rict ze jsi hloupa....ty sama to nemas a nechas si mrsit sve dite...nech tohle rozhodnu ti na nem,aby jsi toho pak nelitovala...v dnesni dobe se bojuje za to aby se tohleto zrusilo a ty to nechas udelat svemu vlastnimu diteti...Nechapu kam na tyhle hlouposti chodite.V zivote i kdybych nemela mit sex abych nebyla jak ty rikas natrzena, nikdy bych to sobe ani nikomu jinymu nenechala udelat...
Radeji koukej na vsechny ockovani pro malicke...a vykasli se na nejakou blbou obrizku..
Jsem clovek ktery rika vse narovinu jen aby jsi se nedivila

No tak já jsem o tomhle vůbec nepřemýšlela a to máme doma kluka. V žádným případě se na obřízku nechystáme, nevidím k tomu jediný důvod. Jedině ze zdravotních důvodů (doufám, že nás nepotkají), ale jinak bych to tomu drobečkovi nemohla udělat, je to tak citlivé téma, že si o tom musí rozhodnout sám až bude starší.

Tak já bych klíďo nechala malýmu obřízku udělat, jen pro to aby neměl zravotní problémy. Manžel o tom nechce ani slyšet - je chlap tak tomu rozumí víc jak ženský.:)))
Kdyby záleželo jen na mě, já bych bykla pro. Je to pouze můj názor.

JaMiOn-to je stejné jako se zubním kazem-když si vyčistíš zuby pořádně, nemusíš k zubaři a nemáš problémy, ale taky názor, díky :dance:

Pechy děkuji za zdokumentování pánského pohledu na věc :one: Jinak Simipimi, je mi líto, že váš malej měl nebo má problémy. Já to beru, ale dost mě to teda rozčílilo :-g( Poslechnu si jakýkoliv názor, pokud je v poho a z každého si něco beru :one:

Ahoj, tak obřízku bych synovi neudělala. To že z hlediska higieny je to lepší by ses asi s odborníkama hádala. Když neni chlap čuně tak si umí pindoura přetáhnout a pak neni s higienou žádnej problém.

to ptala přítele a říkal, že jemu to psychickou újmu nezpůsobilo a klukům ze školy co zná, ti mají úplnou obřízku, ne jen částečnou jako on, tak ti se za to taky nestyděli, ono není moc za co. Můj bejvalej jí měl taky a taky mu to nevadilo. To jen tak co jsem se ptala :)

Nazdárek. Chlapečka mám, obřízku jsme dělat nenechali. Taky si řikám, že když ji bude chtít, tak ať si ji nechá udělat jako velkej. Přijde mi, že v našich zeměpisných šířkách nemá obřízka žádný hygienický důvod. Myslím, že když ho táta naučí, jak se má o pindíka starat, jak ho mejt a tak, tak to bude v poho i s předkožkou. A manžel si snad nikdy nestěžoval na nějaký problémy s předkožkou při milování. To bych o tý obřízce pro Kubíka možná uvažovala. Takhle nevidím důvod :a: .

:s: No, to je právě ono, tady se těch mužskejch moc nepohybuje, můj brácha jí má, říkal, že je to lepší, že mu to nevadí, přítel jí nemá a ten jí nechce, dokud nebude muset... asi napíšu o radu do tatka.cz :s:

ja by jsem se spis priklanela ze ne a to z duvodu ze muj prvni kluk to mel a strasne se za to stydel (tenkrat jsem ale nechapala proc se stydi, protoze me to pripadalo normalni) no asi to chlapi vnimaji jinak me to jako zenske bylo uplne jedno...asi bych se na nazor zeptala nejakych muzskych..my zensky se muzem jen domnivat jak to oni vnimaji :a:

Lenko, děkuju za názor, něco na tom určitě je, ale myslíš, že by na to ten chlap šel, i kdyby mu to vadilo? Nevim, to miminko si to nepamatuje, zato chlap by na takový zákrok zašel jen pokud už by bylo hodně zle, to mi také řekl i můj přítel. Nicméně je to věc názoru a proto se ptám.

Ahoj, já čekám chlapečka za pár dní a rozhodně bych mu obřízku NIKDY nenachala udělat!!! Za prvé pro to nevidím jedinej důvod :? a za druhé, když to bude on sám v dospělosti chtít, tak ať to klidně podstoupí, ale rozhodne si o tom sám :w: :w: :w:

No, už jen ten fakt, že přítel skučí jak pes, když se potrhá a v dnešní době mi to přijde jako docela normální a častý zákrok. Nevidím důvod, proč by to měla být potupa, ale nejsem chlap, že jo... Jinak bych si od tebe vyprosila narážky typu-ty s ním spát nebudeš... Přijde mi to dost úchylný a nevhodný, já se jen slušně ptala na váš názor. :w: :w: :w:

In reply to by habiniki

promin nemela sem ti nic odepisovat ja kdyz me neco rozcili tak se neudrzim nedavno sem mela se synem problemy s pindou bylo to strasny a tak me to rozcililo jeste jednou se omlouvam ale stejne zastavam nazor ze by si o tom mel rozhodnout sam a i ta castecna obrizka ze by se mela delat jen ze zdravotnich duvodu :w: :w: :w:

cauky jako promin treba se nekterym moje reakce nebude zdat optimalni ale proc bys svemu diteti nechala delat obrizku?co kdyz az bude dospelej ti to jednou vycte?pro chlapa to muze bejt pekna potupa kdyz bude treba hrat fotbal a budou se sprchovat a ostatni se mu budou smat nebo co ja vim jak to chodi ale mela sem jednoho kluka co mel obrizku a reknu ti popravde ze se za to strasne stydel :w:pokud budes mit chlapecka ty snim spat nebudes tak ti to muze bejt jedno a on at si o tom rozhodne sam az z toho bude mit rozum.To je muj nazor.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky