Maminky, těhulky, snaživky, je tu některá s astmatem? Potřebuji rady.

19.01.2009

Krásný den všem maminkám, těhulkám i snaživkám. Potřebovala bych radu. Už od dětství trpím alergiemi a před dvěma lety mi bylo zjištěno astma. Léčím se u alergologa a ví, že plánujeme rodinu. Jenže teď jsem byla nemocná a můj stav se zhoršil. Léčba nestačí, večer po ulehnutí dostávám záchvaty a musím použít Ventolin na roztáhnutí plic. Problém je v tom, že už asi týden má těhotenské příznaky. Jsem trochu skeptická, protože jsem nedávno samovolně potratila hned na začátku těhotenství. I přesto si říkám, kdyby se tentokrá embryo dobře uchytilo, nám se zadařilo a ukázaly se ty dva //....nemůže ten Ventolin ublížit miminku. Někde jsem četla, že astmatický záchvat emryu ublíží více než samotný lék. Ale nemám to prokonzultováno s lékařem(je vzdálem 120km od mého současného bydliště), MS mám dostat teď ve čtvrtek 22.1. a nechci plašit předčasně. Po minulých pozitivních testech a nakonec opožděného příchodu MS nechci něco předčasně podnikat ať to nezakřiknu. Máte s tím některá zkušenosti? Jak moc by mohlo miminku ublížit použití Ventolinu při záchvatech. Teď mám antibiotika, ale ty mi předepisoval primář plícního s ohledem na možné těhotentví. Tak tam by problém být neměl. Děkuji moc za radu, jsem z toho tak trochu vyplašená.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky. Tak ja jsem astmatik i alergik. Kazdopadne taky musim mit inhalatory ale kazdej je jinej. Ja osobne jsem musela skrz tehu chodit na alergologii na testy .Ale neboj pokud jsi tehu,tak kdyz to dr reknes, tak ti daj neco vhodneho,aby to mimi neublizilo,ale vetsina leku i inhalatoru by se nemelo pouzivat v prvnim trimestru. Leda nejakej ktery ti napise dr,ale ten co mas,tak bych radsi zavolala dr jestli se muze brat v prvnim trimestru. A taky me dr doporucila na alergologii skrz vyjadreni k porodu.

In reply to by Arguss

O tom vyjádření k porodu jsem taky slyšela. Známá od kamarádky dostala od doktora dokonce papír, že musí na císaře. Rodila v pylové sezóně, byla silná alergička a astmatička. Hrozil astmatický záchvat u porodu a to bylo nežádoucí jak pro ní tak pro mimi. Ale to snad u mě nehrozí a navíc je to "daleká" budoucnost. K tomu Dr. si asi dnes zavolám a na ty léky se ho raději poptám. Sice to nemám ještě potvrzené, ale po minulé zkušenosti mám trochu strach. Děkuji moc a ať Lukášek roste jako voda a dělá jen radost ;)

In reply to by Ellis.07

ještě k tomu vyjádření k porodu. Opravdu jsem musela mít vyjádření z plicního a tam mi napsali že musím rodit s kyslíkem a epidurálem. Naštěstí porod byl tak rychlí že jsem dostala jen kyslíkovou masku ale Ventolin jsem měla pro jistotu sebou :-) můj porod trval se vším všudy 2 hodiny takže na epidurál nedošlo!

In reply to by cifrspionka

Moc krásně jsi ten porod popsala, až mi nabíhala husí kůže a do oka se mi drala slza. Fakt krásný porod...ikdyž bolest určitě byla. Moocinko dodatečně gratuluju k narození synka a ať je zdravý jako řípa.
Já právě volala doktorovi. Ventolin nevadí pokud se nestříká vícekrát denně. Ale i tak mi vysadil dosavadní inhalátor a nasadil opět Symbicort. Prý ty dušnosti jsou víc nebezpečné a nežádoucí než samotné léky. Jen ten Aerius na alergie raději nepoužívat. Ještě jednou moooc děkuji tobě i všem holkám co mi poradili. Nebýt vás, tak bych tomu doktorovi volala Bůh ví kdy. Takhle aspoň budu klidná a i kdyby to nevyšlo, tak budu věědt do budoucna.

ahojky, já ventolin mohla používat, ale dostala jsem jiný léky, který jsem měla užívat denně, pomohly mi docela dost, takže jsem ventolin ani moc nepotřebovala. Dr myslim říkala, že inhalátory neškodí (nejsem si jistá, je to už rok a půl), ale nesměla jsem zyrtec, claritine apod.

In reply to by terčula

Místo zyrtecu mi Dr. předepsal nějaký nový prášky Aerius. Po zyrtecu jsem byla ospalá. A ten by prý neměl vadit. Strach mám ale z toho ventolinu. Teď mám opravdu každý večer záchvat, někdy se to uklidní i bez ventolinu, ale přibližně obden ho musím použít. Koukám, že co doktor to jiné řešení. Asi mi nezbývá nic jiného než počkat a věřit, že se nic nestane. Jakmile se těhu potvrdí, volat Dr. a domluvit se na další léčbě. Hodně jste mě holky uklidnili. Moooc děkuji. A ať vám prckové dělají jen a jen radost ;) Snad se s přítelem jednou taky dočkáme :)

In reply to by Ellis.07

to víš, že se dočkáte :) Teď nevím, která holčina to psala, ale na první trimestr jsem úplně zapomněla. To se asi nesmí skoro nic. Jestli se ti tam nechce jezdit, že to máš daleko, raději tam zavolej. Držim palce, ať je ti líp

In reply to by Ellis.07

to víš, že se dočkáte :) Teď nevím, která holčina to psala, ale na první trimestr jsem úplně zapomněla. To se asi nesmí skoro nic. Jestli se ti tam nechce jezdit, že to máš daleko, raději tam zavolej. Držim palce, ať je ti líp

In reply to by terčula

Před Vánocemi už jsme se začali radovat a těšit se na krásný dáreček pod stromeček...měla jsem několikrát potvrzený těhu test. Jenže zřejmě se emryo špatně uhnízdilo a odešlo se zpožděnou MS. Proto teď mám strach. Jak už jsem psala Argussce, raději dnes zavolám Dr. a poradím se co.

Ahoj tak ja astma mam. Bylo mi zjisteno v dubnu lonskeho roku a to jsem netusila ze jsem tehotna. Take jsem dostala Ventolin na zachvaty. Kdyz se tehotenstvi potvrdilo ( v cervnu v 9tt) tak jsem to hned nahlasila na plicnim a ventolin my vzali a nasadili duaspir. Ale sama lek neprestavej uzivat. Mnohem vic si ublizis kdyz si ho nevemes. Pokud mas plicni moc daleko a tehotenstvi se potvrdi hned tam zavolej. Ja dokonce v tom dubnu podstoupila rentgen plic. Mam doma uz mesicniho chlapecka a jsme oba v poradku tak se neboj. ;-)

In reply to by cifrspionka

Docela se mi oddychlo. Děkuji moc :) Když nejsem nemocná, tak mi současná léčba stačí. Ale jak onemocním, tak trpím večer či ráno záchvaty a musím třeba obden použít ventolin. Kdybych byla těhotná, tak cca začátek 5tt, a to začíná vyvíjet srdíčko atd. Tak mám sem tak výčitky při foukání ventolinu...jestli bych tím třeba neublížila. Plícní mám v místě bydliště, kontrolu mám v pátek. To už bych měla vědět zda jsem těhotná nebo ne. Ale alergologa, který mě doposud léčil mám v místě trvalého bydliště, a to je 120km od bydliště, kde teď s přítelem bydlíme.
Moc jsi mě uklidnila. A jak zvládáš prcka? Kamarádka má dvouměsíční holčičku a je zlatá. Pořád spinká a břečet ji pomalu neslyšíš :) Tomu říkám "mateřská dovolená" :///:

In reply to by Ellis.07

Matěj je hodnej. Brečí minimálně a prdíky už nás taky tolik netrápí jako na začátku. Je to andílek. Já k tomu mám ještě 11letou slečnu, takže spolu řešíme pubertu a školu :-) máme doma veselo. Jinak až se ti potvrdí těhu tak Ventolin jen v nejnutnějším případě ;-) jinak ja dýchám 2x denně kortikoidy takže Ventolin je proti tomu procházka růžovou zahradou.

In reply to by cifrspionka

Tak to musíte mít doma opravdu veselo :) Vzpomínám si na bráchovu pubertu. Kdyby měli jednou moje děti stejnou jako on, tak to přežiju jen se šedinama v hlavě :s: Ale zase lepší než kdyby se člověk nudil ;) Kortykoidy jsem dýchala přes pylovo sezónu - od března až do září. A brala 10dní prednison. Přibrala jsem 5kg a obličej jsem měla jak meloun :( Takže vím o čem mluvíš. Když mi chtěl prednison nasadit při dalším zánětu prudušek, tak jsem ho odmítla. Sotva jsem zhubla tak už zase bych byla jako meloun. Teď beru jen preventivní Alvesco, ale asi se budu muset dle jeho slov vrátit na kortikoidní Symbicort. Uvidíme. Každopádně jestli se těhu potvrdím, jak ty říkáš, raději hned volám na alergologii a domluvíme se na další léčbě.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka