v jakém týdnu může mimi na svět aby bylo v pohodě

15.01.2009

Ahoj všem, jak už jsem dneska psala končím 34tt a prohlíhla u doktora dopadla s CS5 skoro žádný čípek, mimi tlačí a jsem otevřená na jeden prst. Mám strach z předčasného porodu tak by mě zajímalo od jakého týdne je mimi uplně v pohodě aby nemuselo na dlouho do inkubátoru. Pořád na to myslím a ještě k tomu je malá dneska dost čilá. Prosím o jakou koliv radu nebo zkušenost. Dík moc

Kliknutím vložíte smajlíky:

yelena : Ahojky, na začátku, hned Ti držím palce a musíte to s malým vydržet, jak psaly holky, každý den se počítá. Já jsem 34tt+6 a taky, moje mimi má odhad váhu - 1760g a 30cm ... Už přes 4 měsíce mě straší, že porodím dřív, nebo potratím, při každé návštěvě u gynekologa se vždy můj čípek krátí, takže by mě i zajímalo, jak vlastně velkej ho mám, když jsem pravidelně u doktora každý dva týdny a divej jak jsem daleko. Takže ten čípek mám asi až u plic. Měla jsem taky nařízený klid, podložené nohy a magnesium. CS - 1,5 co do teď nechápu, ale dobře. Vydržely jsme holky a to toho klidu moc nebylo. Bříško mi tvrdne do teď a ikdyž jsem brala magnesium a i s podloženýma nohama a to jsem se naučila s němi i spát. Jo a to jsem ještě zapomněla napsat, že Adélka je pořád s hlavičkou nahoře. Takže si můžeš oči nechat na článcích jak blázen kolik má mít, kolik má vážit a já se stejně do toho měřítka ani nevejdu. Všude píšou, že má mít 40 cm a váha od 2,5 kg ... a to žeru jako prase :) a takovou váhu rozhodně nemá ... Moje původní váha byla 52kg, nyní vážím 65kg, a bříško ?? Vidím ty ostatní těhotný ženský, co jsou v 8-9 měsíci a mají tak velký břicho, že mi to moje závidí. Já vypadám jak na 5-6. Prostě nemám bříško a doteď si vidím i na "pipinu", když už to musím tak napsat. Ale Ty - Vy to zvládnete ... Zbytečně se nestresuj, každá jsme individuální, moc si to nezabírej ... vážně jsme každá jiná ... Opatruj se !!!

už by neměli být žádné problémy,ale ono hlavně záleží na váze,pokud by bylo hodně maličké tak bude v inkubátoru o trochu déle. Já rodila v 37tt právě kvůli váze mi vyvolávaly porod,malá měla jen 2350g a hroznou žloutenku takže tam byla 10dnů. Ale co se týče vyvynutého tělíčka,tak to už mají od nějakého 34tt,tak mi to říkal dr. Tak ještě vydžte,čím dýl tím líp,ať jste pak brzo doma,je to tam potom dlouhý. :a:

jestli teda ne stejně. Šla jsem v úterý na kontrolu a už si mně chtěli nechat v nemocnici. Dnes jsem 33+4 a ležím doma.
Jsem otevřená na jeden prst, mimísek tlačí hlavičkou na pootevřenou vnitřní branku, a do toho všeho poslíčci. S lékařkou ambulance, kam mne poslal můj doktor jsem se dohodla, že můžu domů ale musela jsem slíbit že budu dodržovat přísný klidový režim - prostě ležet a vstát fakt jen na záchod, dále přislíbit že nebudu sama.
Paní Doktorka mně poučila, že kdyby se poslíčci pravidelně objevovaly a nebo začala odtékat plodová voda, tak ihned do nemocnice a předepsala magnesium. Do nemocnice mám jet i v případě že bych mimíska delší dobu necítila.
Nakonec mne uklidnila, že i kdybych začala rodit, tak by to bylo v pohodě, že dítko je ca.2-kg, jen bych musela dostat nějakou injekci - to už jsem moc nevnímala. Byla jsem vedle :-)
Ještě zmínila, že zrovna v Neděli porodila jedna paní v 34+1, a vše bylo ok. Asi viděla jak jsem k.o. tak to fakt bylo uklidnění.
No nevím, každý den se počítá, tak buď v klídku a hajej s nožkama nahoře, ju.
Ať nám tam ty naši mrňouskové vydrží alespoň do toho 36tt.
Papa a vydržte hajat
Lisa

Ahojky, to se divím, že tě nenechali v nemocnici! Já jsem měla takovýhle nález ve 33tt a už mě nepustili ani na parkoviště do auta pro tašku! Takže ležet, ležet a ležet a klidně si i podlož pánev. Já byla v nemocnici do ukončeného 36tt, to by mimčo mělo být normál "dopečeny". Ale pokud by se ti šustlo už něco teď tak se nemusíš bát, mimčo bude v poho.
Tak se opatruj a mimču domluv. :a:

Ahoj ja jsem taky 34tt mno uz zacinam 35 ale kazdopadne mam CS4 a cipek vic jak o polovinu kratsi. Jsem doma odpocivam teda neco obcas udelam ale to asi ani nestoji za rec. Kazdopadne lez a podkladej si trochu zadek. At mala netlaci. A jestli te to trochu uklidni tak cca ve 24tt jsem mela CS4 protoze me v nemocinici lecili na udrzovani tehotenstvi. A zanedbali my zanet mocaku. Na ktery prisel az muj gynekolog. A to me tam strasili potratem :-( no des. A vidis jsem ve stejnem tydnu jako ty.... A jestli je tva holcicka zdrava a roste jak ma niceho se neboj urco bude vse ok. Tak hodnde stesti a zdravicko, holky.

Ahojky, prostě vůbec nic nedělej, buď doma a lež a neuklízej prostě nic nedělej!!!!!!! Spi a odpočívej............to ti pomůže, třeba ne hned, ale za pár dní se budeš cítit lépe. Zkus to¨!

Mě mudr. nakázala klid na lůžku a za týden mě přestalo tvrdnout břicho a začalo mi být zase komplexně lépe. Už ležim 3 týden, je to samozřejmě strašná otrava, ale chci vydržet do 36 týdne, to už by mělo být ok.
Teď jsem 34+4, takže eště celý příští týden budu ležet.

ahojda, jestli by jsi náhodou začala rodit, musela bys urychleně do nemocnice (krajské), kde jsou specializovaní na nedonošence. museli by ti porod zastavit(pokud by to ještě šlo) a píchli by ti nějaké steroidy pro mrně, během dvou dnů by se mu dopekli plíce, aby mohlo normálně dýchat. ale každopádně, i kdyby ti to nestihli píchnout, zas tak hrozné by to už nebylo, ve 34.tt je to "hotové" mimčo.
mamka pracuje na JIPce u těchto miminek, tedka tam mají chlapečka, co se narodit v 26.týdnu jako půlkilové mimi, ted mu je jakoby 33.týdnů a mamka si ho už normálně bere na hruď a dýchá bez ventilátoru.
ale jak holky píšou, záleží na váze mimča, když bude tlusťoučké, v inkubátoru nebude moc dlouho, dokáže se samo zahřát...

Tak náš syn se narodil ve 37tt, ale měl jen 2,25kg (a to byl odhad na 3kg :00: ). V inkubátoru byl asi dvě hodiny kvůli teplotě, pak třetí den celej kvůli žloutence. Kvůli váze nás taky pouštěli 7. den po porodu, s váhou 2,37kg. Před porodem jsem dlouho ležela v nemocnici a tam mi bylo řečeno, že pokud budu rodit ve 36tt bude to už OK. Bylo to myšleno tak, že pokud budu rodit dřív musela bych do jiné porodnice.
Každý den navíc se počítá, takže broučkovi domluv ;)

:cc): To je těžko říct :? ,ale já jsem rodila v 37 tt. :||): ,Matýsek měl 2930 g. a v inkubátoru byl jen hodinku po porodu na zahřátí ;) .Ale hlavně buď v klidu,odpočívej :'zz): a domluv mimískovi ať nikam nespěchá :n: ,je zima,mrzne a vůbec :) .Určitě bude všechno v pořádku :one: a co víš,ještě aby jsi nepřenášela :s: .Přeji co nejpohodovější a krásný zbytek těhulkování :c: :k: :h: !!! :a: :a: :a:

Jak psaly holky záleží na váze mimíska a v 34 tt jim dozrávají plíce a pravděpodobnost problémů do budoucna je prý stejná jako u normálně donošených dětí. Přinejhorším bude chvíli v inkubátoru ale bude určitě v pohodě :) Ale snažte se vydržet co nejdýl ;)

od porodni vahy 2500g uz deti do inkubatoru nemusi pokud si umi udrzet teplotu tela. jinak je davaji vyhrat a od 35tt maji kompletne vyvinuté orgány takže od 36tt považují doktoři mimi za donošené. hlavně se nestresuj a klid ;-)

Ahojky, no v inkubátoru většinou na chvilku skončí všechna miminka narozená před 38tt, protože mají většinou kojeneckou žloutenku, ale je to spíš na ohřátí. Jinak mi bylo řečeno, že porodit předčasně ve 32tt je už velmi dobré, ale 34tt je ještě lepší, nicméně i tak je tam mnoho komplikací a ne vždy to platí. Záleží na porodní váze mininek. V porodnici to měli rozdělené na miminka do 1kg, pak do 2kg a normální je už 2,5kg. Měla bys určitě ležet, ať ještě vydržíte.

ahojky a to te doktor neposlal si ani lehnout do nemocnice???? Moje kamaradka porodila tento tyden, presne v 37 tydnu a malickej byl v ink. jen noc po porodu a to mel 2 500 gramů. Za normální porod se považuje ten, který je v rozmezí 38-42 tt.. zkus odpocivat, nohy nahore

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka