Poradna bez vyšetření

15.01.2009

Nazdárek holky,mám dotaz,zda se vám to taky některé stalo.Je to trošku delší,tak se omlouvám.

Termín porodu mám stanovený na 10.2.Včera jsem byla u doktora na kontrole v 36.týdnu(36+3).Pan doktor mi neudělal žádné vyšetření,pouze opsal řádek podle minulého týdne.Přitom jsem ho žádala o vyšetření,neboť jsem prvního syna rodila akutním císařem právě v 36.týdnu kvůli prasklé plodové vodě,konce pánevního a pupečníku kolem krku.Doktor mi pouze na mé žádosti přiložil snímač UTZ na břicho ve stoje,kde mi ukázal,že miminku bije srdíčko po dobu 10 vteřin.Přesně řekl:"Jo?Vidíte?Akce tu je.Jo?Vidíte?Pohyb tu taky nějaký je."Neudělal žádné jiné vyšetření,ani ruční,ani ultrazvukové,dokonce ani nepoměřil hlavičku,prostě nic.Když jsem se ho zeptala,jestli je teda jinak vše v pořádku,jestli mám ještě dost plodové vody,tak mi na to pouze odpověděl,že jí nevypustil,tak že nemá kde utéct.Když jsem se ho zeptala,jak to teda vidí bez toho vyšetření,tak mi řekl,že to stejně už ovlivnit nemůže,že jestli jsem otevřená,tak můžu klidně porodit,že kluk vypadá dost velký a pokud jsem zavřená,tak ať beru magnesium,protože jsem si mu stěžovala na bolesti,které mi minulý týden trvaly i celý den v kuse - od osmi rána do devíti večera.Ještě musím podotknout,že si tento doktor ještě od každé těhotné vybírá 50,-- každý měsíc.

Přeci jen začínám 37.týden a nedokážu si představit,že mi příští týden opět pan doktor neudělá vyšetření s tím,že je to stejně zbytečné.Do nemocnice mě chce poslat poprvé na monitor až v 39.týdnu,to jsem se ho ptala před týdnem.

Tak co vy na to,holky? Měla jste to taky takhle některá?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky!!! Tak jsem psala stížnost včera na mého doktora na jedné on-line poradně. Úplně stejnou jako ten článek tady.Dneska mi ráno volal doktor,že si to četl,že se na mně nezlobí,že jsem to tam psala a že dneska klidně na mně počká po ordinační době a udělá mi i vnitřní vyšetření i ultrazvuk a těch 50,-- po mně nebude ani chtít!!! Tak to se mi zase jednou něco povedlo!!! :qu: :s: To jsem mu to dala,co? Ale já mu řekla,že už mám domluvenou návštěvu přímo v nemocnici,že jsem si to zařídila přes známou a že k němu příjdu až ve středu,kde mi jen dá razítko,že mě přebírá nemocnice. O víkendu mám totiž už domluvený monitor v nemocnici a kdybych měla problém,tak mě ta známá vyšetří i dole. Takže holky,pokud budete mít nějaký problém jako já,nebojte se a obraťte se na poradnu on-line.Do hodiny vám odpoví na mail a hlavně to vypadá,že to čte opravdu spousta doktorů!!! :s: :s: :s: :a:Tady vám ještě házím tu stránku!!!

www.lekari-online.cz

In reply to by Martinkaaaa

Tak podívej,já jsem zase tak extra odvážná nebyla,nepsala jsem žádnou stížnost,nic,normálně jsem se na těch lékařích on-line ptala doktorů,jestli tohle chování a vyšetření považují za dostatečné a jestli mám nárok na to,že bych se mohla sama registrovat v nemocnici.Toť vše,vůbec jsem ho nechtěla shodit,neuvedla jsem tam ani jeho jméno,nic.ale zktátka se v tom viděl,přesně jsem totiž citovala jeho slova.

In reply to by kockral

Tak ještě, že si to uvědomil a zachoval se alespoň teď fér... On snad ví, co jsi zažila připrvním těhu... měl by být příště opatrnější... Nejhorší je, že doktor může mít "blbej den" a můžou to pacienti dost ošklivě odnést. Třeba neni tak špatný... Když přiznal chybu... a to je co říct.

In reply to by Martinkaaaa

No,o tom jeho přístupu k pacientkám bohužel nemluvím jen já.Moje svědková byla v 37.týdnu a taky jí vůbec nevyšetřil.Ale ona prvního kluka přenášela,takže takový strach neměla.Nebyl to jen "blbý den",bohužel,budu muset hledat nového,k němu už se mi fakt nechce po té dnešní kontrole v nemocnici,byla jsem tam jako v jiném světě.To vybavení,ten přístup,ta délka vyšetření.

In reply to by kockral

Teď by se ti asi těžko hledal nový doktor... :ooo: ještě, že jsi si to v nemocnici vyřídila. A ten tvůj gynekolog se asi trošku změní po té zkušenosti, takže to nějak už vydržíš, ne? ;) Já si na svého gynekologa ztěžovat nemůžu... vždy mi zkontrolují tlak, moč... doktor mi udělá vnitřní vyšetření... Jen se mi zdá, že vše trvá chvilinku a ani se mu nehce moc komunikovat... ale já jsem neodbytný člověk, takže se pořád ptám... a ptám... :s: Bohužel jsem se na posledním ultrazvuku zapoměla zeptat, kolik miminko váží a měří... ale to není podstatné - hlavně, že je malá zdravá a má se dobře... :c:

In reply to by Martinkaaaa

No vidíš a mi doktor ani mimčo neměřil,naposledy v 31.týdnu a konec. A když se ho ptám a ptám,tak on mě vždycky stejně jen odbyde. Je to velký rozdíl.Dneska mi doktorka řekla tolik věcí,co můj gyndař za celé těhu ne. Ale v tom máš pravdu,že je hlavní,že je mimi zdravé a má se dobře,to každopádně!! :one:

Tohle vůbec není standartní postup gynekologa!!! Nevím, co bych ti poradila, ale určitě si nenech nic líbit. Klidně mu řekni, že chceš pořádné vyšetření. Prostě si na něj "dupni". Já bych nic neriskovala, když bych byla na tom jako ty...

In reply to by Martinkaaaa

Ještě jsem chtěla dodat, že první monitor jsem měla tento týden v pondělí, tedy ve 32+6tt. Za celé těhotenství jsem zaplatila 400Kč (což je porý placený ultrazvuk na rok...) a 30Kč při první návštěvě. Jinak teď nic neplatím, jen fotografii, když jí chci, tak 50Kč,-.

In reply to by Martinkaaaa

Ahojky!!! Já jsem si taky na něho dupla,řekla jsem mu,ať mě vyšetří,že mám strach,když jsem prvního kluka rodila už v 36.týdnu,on mi na to jenom odpověděl:"Ale to já už ovlivnit nemůžu,dole nic stejně neuvidím!". Asi fetuje,nebo co.Chlast z něho cítit nebyl,tak nevím,možná mu jeho zrovna nedala,fakt nevím.

teda, to snad ani není možný????Hned bych si stěžovala, nic neplatila a okamžitě přešla k jinýmu Dr.!!!!ted už je asi pozdě, navíc by to byly starosti navíc, ale po porodu koukej jít jinam!!!Já byla dnes na kontrole - váha, moč, tlak, vaginální vyšetření, monitor, ozvy plodu( jsem zač.36tt), na monitor v 39tt je dost pozdě, všude píšou, že se má od 36tt, tak at Dr.nekecá. Normálně bych příští týden vyrazila do porodnice, že ti není dobře, at tě prohlídnou, tam tě vyšetří a budeš vědět, na čem jsi! Notabene,magnésko mi dnes Dr. pomalu zakázala, takže bacha s ním, od 37tt se nemá brát vůbec!!fakt nevím, co je to za doktora, at vrátí diplom!

In reply to by misicka 11

To já všechno vím,že mám na to nárok,já jsem mu to říkala.Prostě reagoval jak reagoval. Je to trotl.On byl kdysi dobrý,je i v Gyncentru,což je dobrá klinika v Ostravě. Ale měl loni autonehodu a dost těžkou a už i kámoška říkala,že jí v 37.týdnu prostě vůbec nevyšetřil,nic. Jestli mu nehrabe po té nehodě.Kdo ví. Určitě si budu hledat nového gyndaře a do porodnice se budu nejpozději příští týden registrovat. Už jsem se zkontaktovala s jednou PA,neměl by být prý problém.

In reply to by kockral

to děláš dobře, taky bych se hnala hned příští týden do nemocnice, zvlášť po tvé první zkušenosti s předčasným porodem. A pak si hledej někde jinde, jsi z ostravy, tam bude doktorů fůra a určitě se u nich nebude platit, to je taky svinstvo. tak se drž! :a:

Jak vidím, tak jsem na tom ještě dobře, po celou dobu těhotenství jsem nic neplatila (kromě fotky z utz), prohlídku mě dělá pokaždé, teď jsem byla v úterý (35+5), bral mě ten stěr na toho streptokoka, monitor prej příští týden. Utz mě teda dělal jen 2x a na jednom jsem byla na genetice. Ale na co se ho nezeptám, to mě neřekne.
S tím placením, to teda čumím, říkal mě známej zubař, že se má platit jen za preventivní prohlídky, což znamená na gyndě 1 za rok a u zubaře taky(mimichodem, říkal, že tomu vybírání poplatků sám nerozumí) a teď jsem chodila na ORL a taky jsem pokaždé platila 30,- a manža chodí každý týden na injekci na alergologii a taky pokaždé platí, takže soudím, že si to asi každý dělá sám jak uzná za vhodné.
Stěžovat by jsi si možná mohla na lékařské komoře, nebo kde? Protože když budeme pořád všichni mlčet, tak jim to bude všechno procházet.
Jinak mám ještě kamarádku a ta chodí k dr, pokaždé jí dělá utz, ale za to ji ani jednou za celé těhotenství neprohlížela!!!! Ani jí nic moc nepíše do průkazky, takže prý při prvním dítěti se v porodnici zhrozili, že měla průkazku poloprázdnou.... Takže ta si s tím asi taky hlavu neláme. pa

In reply to by Barče

To je šílené!! Asi na fóru vyhlásím lov a stížnosti na takové doktory a doktorky,hromadně to budeme hlásit na pojišťovnách!

Je to blbost..., vbec to nechápu. Doporuřila bych ti změnit dr., já jsem se s tímhle ještě nesetkala, já vždy když jdu do poradny, probíhá u mě měření váhy, tlaku, moči, následně u dr. gyn. vyšetření a ultrazvuk a to pokaždé a že to poradny chodím co 14dní, vím o mimi úplně všechno a od 34tt chodím dokonce každý týden na monitor, kterému předchází stejněvyšetření.

Ahoj, být na tvém místě tak se objednám do tý porodnice sama a už chodím jenom tam!!! Já jsem 37 tt a taky už chodím do poradny v nemocnici kde jsem registrovaná k porodu. Já jsem se svou doktorkou byla taky maximálně nespokojená, je arogantní a nikdy mi pořádně neodpověděla na žádnou mojí otázku během těhu, byla na pěst :)
Poptala jsem se po jiném doktorovi a po porodu resp. po šestinedělí už půjdu k novému. Doktorů je spousta a pokud nejsi se svým spokojená běž určitě jinam!!! :a:

In reply to by LenkaSV

Tak díky moc!!! Dneska to už obvolávám. Taky to tak vyřeším,objednám se do porodnice,změním gyndaře a doufám,že to bude v pohodě,jako mít takového gyndaře u porodu,který ti neřekne vůbec nic,ani nevyzkouší,jestli vůbec sestupuje hlavička,to by mě asi mrsklo.Hlavní je,že kdyby se stal nějaký průšvih,tak mě asi on nebude utěšovat,že? Ani mi nijak nepomůže.

Ahojky, mně to příjde od toho doktora hodně nezodpovědné...nejen co se týče toho vyšetření, ale taky kvůli tomu monitoru... mně ho točí od 36. týdne.. no..byla bych z toho asi hodně špatná a konzultovala bych to s porodnicí, kam bys, jak jsem pochopila, měla jít na monitor až za dva týdny.. zkus tam brnknout a říct jim co a jak a jestli to jde se tam sama nějak objednat, že bys až do porodu docházela tam.. určitě se ozvi, jak jsi dopadla, ju???

In reply to by terezka.milacek

Taky jsem nad tím přemýšlela.Už mi radili i doktoři,že nemá co vybírat peníze a můžu si na něj jít stěžovat na HZP,ale taková stížnost mi taky prd pomůže.
Dneska tam zkusím zavolat a informovat se. Pak dám vědět!!!! Díky za podporu!!!

In reply to by kockral

Jj..příjde mi to fakt hodně pozdě.. a s tím vybíráním peněz - taky platím za každou návštěvu 50 kaček plus 10 kaček za měření tlaku a váhy- na tom příšerném stroji.. no a to mám štěští, že teď nemusím platit těch 30 kaček jako těhotná a 50 kaček za zrcátko.. uf..jsou to ale kur... drahé.. tak hodně štěstí s vyřizováním a jsem zvědavá, jak dopadneš... ale doufám, že dobře!!!!!

In reply to by terezka.milacek

Těch padesát korun prý vybírat nesmí,ani soukromý doktor. V doktorské poradně mi psali,že každý doktor podepisuje,že vybírat takové poplatky nesmí kromě těch 30,-- manipulačního poplatku,které se ale zase v těhotenství vybírat nesmí. Už zkouším porodnice,tak uvidím. A ty jsi taky z Ostravy,že?

sory ale to je kretén !!!! jak tě může nevyšetřit a takhle ti odpovídat ? navíc mi přijde 39 tt na monitor docela pozdě, no určitě bych ho změnila nebo byla asertivní a narovinu řekla že mám-li právo na vyšetření nebo utz tak ho chci !!! někdy nás berou fakt od kusu :(

In reply to by wicca29

Ale tohle já jsem mu řekla,že chci,aby mi udělal normální vyšetření,že prvního kluka jsem rodila už na konci 36.týdne,tak ať vím,na čem jsem,trvala jsem na tom a on mi na základě mých řečí řekl,ať teda jdu k ultrazvuku,že se mi alespoň podívá na srdíčko,ať mám klid. Jsem tam stála s vyhrnutým trikem,už jsem si připadala jako blázen.Přemýšlím,jestli nebyl na práškách,či co.

In reply to by wicca29

fakt jak na běžícím pásu....jedna nebo druhá, hubená, malá, cizinka, chlupatá.....prostě to tady berou jednu za druhou....jak housky na krámě.
Docela si přeju už mít mimi u sebe a nemuset absolvovat tyhle scénky.
Asi začnu s ořítelem pořádně "DIVOČIT"....aby se Anince chtělo brzy ven...
Jinak nevim nevim, co bych dělala.....teď už asi jinýho Dr. neseženu...resp. nevim o nikom....jsem u Apolináře....a stejně tam nikoho neznám :-(

In reply to by Šárka75

Ahoj taky sem u Apolináře .) hm to je náhoda...já ted měla v úterý Dr. Vokroje ale ten mně prohmátl, ptal se na problémy,alergie,moč a monitor, takže v pohodě...ale beztak je to takové narychlo, taky to mám kus než dojedu busem,metrem, tramvají a zase busem k Apolináři, a pak se nic moc nedozvím...chtěla sem vědět kolik váží nebo jak je velká...a to mi neřekli...

In reply to by wicca29

jsem byla zvědavá, jak se vede Anince v bříšku...jak už je veliká :-))) a tak....
Tak se jí budu muset zeptat asi sama nebo co:-)
Jinak cestování taky hustý...kdyby se tam dalo aspoň dobře parkovat, jezdila bych tam autem....ale to prostě nejde...to parkování je tam darebný.
Ráno mě tam, naštěstí, hodil přítel cestou do práce...tak mi jedna cesta odpadla....tak za týden to bude zase stejná písnička...

tak prosim Tě...nejsi v tom sama :-)
Já byla dneska na kontrole....proběhlo jen měření tlaku a kontrola moči....jinak NIC. Monitor až příší týden (39tt) a ani ultrazvuk nebyl a ani vaginální vyšetření.
Člověk stráví půl dne na cestách, aby se vrátil rozpačitej....že vlastně nic neví. Nevim, jestli je to tim, že těch těhotných je nás tolik.....a tak to berou trošku hopem...nebo co??
Jsem zvědavá za týden...

In reply to by Šárka75

Tak to je fajn,že alespoň ty!!! I když to není ani tak útěcha. Nemáš stejného gyndaře,tak náhodou?Nebo že by jeho brácha? A to tě nenaštvalo? Já jsem totálně vyvedená z míry. Asi fakt budu volat do té porodnice,nechci něco zanedbat,to,že mám moč v pořádku,stěr a tlak přece neznamená,že je vše o.k. A ještě mi pořád doporučuje brát Magnesium,prý až do porodu!

doporučuju změnit doktora,hned...v 39.tt už se tam moc neohřeješ..si myslím,mě doktroka taky ted nedelala utz,pripada mi,ze na to pekne se...ti doktoři,člověk je zvědavej jak mimoč roste,tuka mu srdicko a oni te ani neprohlidnou

In reply to by tehnoikstreeme.go

Tak on kdyby mi alespoň vyšetřil,jestli se neotvírám,víš jak.Nevím,co si můžu dovolit,jestli mám radši jen ležet,nebo máme třeba raději vyvolávat,prd vím.
Kdyby alespoň udělal to vnitřní vyšetření,tak se ani tak moc nezlobím,ale vezme pajcku,opíše řádek podle minulého týdne,to mi příjde dosti divné.

bych se na doktora vyprdla a objednala bych se do porodnice sama. K nemu bych sla dalsi tyden, aby si nemyslel ze na to prdim. Po porodu bych se preregistrovala

In reply to by petutka

Tak já přemýšlím,že se na něho normálně vyprdnu,jestli mě vezmou už do porodnice.Příští týden budu končit 37.týden,tak co. A každopádně hledám nového gyndaře po porodu,to určitě.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky