Genitální opar - porod, poraďte prosím.

11.01.2009

Ahojky,
můj termín porodu se blíží a mě je čím dál tím hůř. Moc se bojím, že se moje miminko nakazí oparem, kterým již 4 roky trpím. Můj doktor mě uklidňuje, že když není zrovna aktivní nebezpečí nehrozí, ale já jsem se na internetu bohužel několikrát dočetla, že vir může být v pochvě přítomen, i když to není na venek vidět. Chtěla bych třeba udělat stěry, ale prý se to nedělá. A císařský řez se provádí pouze právě při akutní formě. Moc mě to trápí. Má někdo z vás s oparem zkušenosti a jak u vás porod probíhal?
Díky předem za odpovědi

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, já prodělala agresivní opar skoro před 2 lety a pořád se mi to vrací, každý měsíc, takže mi doktor řekl, že se přiklání k císařskému řezu. Byla jsem i na infekčním a tam mi řekli, že kdyby se to náhodou objevilo při porodu, tak to malému může ublížit. Takže já budu trvat na císaři. Nejde o mě, ale o mimi, zvláš't když je celé těhu bez větších problémů.

In reply to by Bedi

Jsem moc ráda, že se přidal někdo další :) Já se právě o miminko taky moc bojím, bojím se toho, že i když zrovna nebudou pupínky budu stejně infekční, že i když je stačím do porodu vyléčit mohla bych stejně mimi nakazit. Přijde mi dost málo podívat se jestli není nějaký pupínek a to je vše. Taky jsem uvažovala nad císařským řezem, ale nevím jestli bude doktor pro. Ten mi akorát řekl, že je na mě jestli budu prášky brát, že jsou škodlivé a stejně tak je škodlivý opar. Tak pořád váhám a deptám se. A mohu se zeptat jak opary v těhotenství léčíš?

In reply to by Lynn

když nemáš vyditelný opar tak malé nenakazíš.Já už 4roky trpím aktivně oparama,každý měsíc když jsem to měla dostat tak se mi udělal a tedˇ to vyšlo že jsem ho neměla,když ho necítíš a nemáš puchýřek tak se neboj.Já měla hrůzu a jsem ráda,že jsem nešla na císaře,holky jak chudinky zkoušely po císaři a já jsem ráda,že jsem to zvládla bez.Doktoři vědí co dělají a když se ti udělá tak můžeš na císaře,ale je blbost dělat ukvapené závěry,mám to tedˇ zasebou.

In reply to by mikinka

Já vím, že to možná přeháním, ale všeho se tak bojím. Hlavně celé těhotenství jsem měla klid a teď jako na potvoru zase vyleze. Už bych toho malého tvorečka taky chtěla mít zdravého u sebe, musí to být krásný, tak snad se taky dočkám :) .

In reply to by Lynn

Já celé těhu beru B-komplex forte, nic jiného, takže ty puchýřky vždycky nechám, až zmizí samy. Nejhorší na nich je, že se objevují různě a kolikrát ten začátek ani nezaznamenáš, takže co kdyby se to trefilo právě do porodu??!!Jinak mi doktor řekl, že ty opary, co se vracejí už nejsou tak hrozné jako když je to poprvé - já byla tenkrát na neschopence 2 měsíce s vysokýma horečkama, to by bylo špatný. Ale takhle to asi tak škodlivý není. Horší by to bylo při tom porodu, kdyby se to dostalo do kontaktu s mimi. Tak budu zvědavá, jak ti to dopadne s doktorem. Já jdu příští středu.

In reply to by Lynn

Hlavně to řekni že se ti ten opar udělal atˇ to ví až tě bude doktor prohlížet a řekni,že z toho máš strach a vážně se neboj,miminko bude zdravé a hlavně ti přeju to zdravíčko štěstíčko a radost až uvidíš svoje mimi je to tak kouzelný

Ahojky neboj se,ja rodila tedˇ 3.1.2009 a malá je zdravá,bála jsem se taky a řekla jsem to při porodu doktorce a taky jsem ji řekla,že to momentálně necítím a ona mi jen řekla že na to ještě koukne a pak už nic neříkala,mám krásnou zholčičku a zdravou.Když to necítíš,,ře by se ti dělal a není vidět není třeba se bát,věř mi.Hlavně jestli jsi kuřačka tak přestanˇ nebude se ti dělat tak často a když se většinou udělá tak se na čípku udělá bílej povlak,ale rakovina to není,ale za několik let myslím třeba dvacet,to je pak více procentní,že na to rakovina bude.Já jsem kuřačka v těhotenství jednu denně a od porodu nic,už nebudu kouřit,už kvůli malé a taky sobě

In reply to by mikinka

Děkuji moc za naději, máš krásnou holčičku. Já mám termín za měsíc taky čekám holčičku, ale bohužel nyní se mi opar trochu objevil, hned jsem se začala mazat mastičou Herpesin, tak jsem to podchytila, ale je mi z toho do breku. Já nekouřím, ale mám nyní těhotenskou cukrovku a atopycký ekzém, tak jsem asi celkově oslabená a do toho ten opar, už to nějak psychicky nezvládám. A Tvůj gynekolog Ti dělal před porodem nějaké vyšetření, stěry nebo tak?

In reply to by Lynn

Nedělal mi žádné vyšetření,ale neboj.Já měla taky těhu cukrovku a v nervech jsem byla taky.Měsíc před porodem se mi taky začal dělat tak jsem mazala a naštěstí zmizel ale když se ti udělá tak to řekni atˇ o tom vědí

In reply to by mikinka

A nebrala jsi v těhotenství náhodou Herpesin tablety? Doktor mi řekl, že je můžu, ale já se docela bojím. Kvůli tom, že jsem ho brala na začátku těhotenství jsem musela na genetiku a tak.

In reply to by mikinka

Já teď teda vůbec nevím, gynekolog mi řekl, že je můžu brát, že je to na mě jak se rozhodnu a já fakt nevím asi se z toho zblázním. A co ti prosímtě říkal ten imunolog, můžou miminku nějak ublížit? Nebo proč ti je zakázal? A taky jsi měla přímo už opar před tím porodem? Já už ho právě mám a termín mám také za měsíc 16 února, tak se bojím, aby to ta mastička stihla do porodu zaléčit. Vždycky jsem brala hned Herpesin jenom mastičkou jsem před těhotenstvím nikdy neléčila. Ale mě je k tomu vždycky celkově blbě, bolej mě uzliny v tříslech a tak.

In reply to by Lynn

mě bylo řečeno,že virostatika se nesmí brát kvůli těhotenství a nesměla by se dávat i ta mastička,ale tu jsem si dávala,protože jinak bych to měla dlouho a takhle jak mě to začlo bolet tak jsem to namazala a ani se mi neudělal.Já být tebou tak prášek raději neberu

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka