Vitamíny

12.01.2009

Nazdarek. Ještě jsem se zapomněla zeptat, jaké kdo berete vitamíny. Zatím jsem jen jedla hodně zeleniny a ovoce, ale nějaké by to chtělo. Dr. mi doporučil Femibion - teď tu 800 a od 12. týdne 400. Máte ji někdo a jak jste spokojené. Díky za odpověď.

podle mne to zbytečné vyhazovani penez není. Zbytečne se peníze vyhazuji za alkohol a cigarety, ne za vitaminy pro těhotné

Dle meho nazoru jsou vitaminy zbytecne vyhazovani penez a umele zvetsovani mimca chemii. Vsechno jsou to chemicke vitaminy, ktere se od tech prirodnich sakramentsky lisi. Takze tvrdit, ze skodlive nejsou neni uplne presne. Prvni trimestr brat kyselinu listovou, ale jinak nic, nelenit a starat se o svuj jidelnicek! preju hodne zdravi, zdrave mimco, ale vitaminy Vam v tom rozhodne nepomuzou :-)

In reply to by Ewa

že vitamíny mají vliv na velikost plodu. Moje máma (a ani její kamarádky) v životě vitamíny nejedla a můj nejml. brácha (i děti některých kamarádek před 30-ti lety) měl nad 4 kg - a to bych řekla, že za komančů ten jídelníček byl fakt dost ubohý :( ! Spíše je to fakt vyhazování peněz. A PEViku, s tou chemií v ovoci a zelenině je to trochu jinak, jíme ji postupně v určitých dávkách a bohužel se stává součástí naší evoluce. Určitě bude mít vliv na další vývoj lidstva, ale čert ví, zda nám nakonec nepomůže přežít :///: Kdyby nás hodili ve stroji času o 200 let zpět, tak bychom to třeba vůbec neudýchali, museli bychom si sebou vzít výfuk! :s: To jsem si dovolila trochu zafilozofovat :s: :s: :s:

In reply to by sionka

Když si koupíš bio mrkev je až ošklivá, jak jsme zvyklý na tu "umělou", myslím, že jsou v tom pěkné sajrajty. Nebo taková kedlubna - stane se ti někdy, že je i ta největší dřevnatá - mě ne, vždyť to je taky nepřirozený...a mohla bych pokračovat...všecho tedy s mírou - i těch vitamínů. Je blbý jak je zima, nemáme to dohnat něčím přirozeným...takže mi vitamíny přijdou rozumné...
Před těmi třiceti lety nebo kdy se řešilo, že se přidávaly do krmení zvířatům nějaké látky, aby maso hezky narostlo - z toho prý pak narostlo spoustu lidí - nevím, co je na tom pravdy, ale slyšela jsem to někde jako vážnou diskusi. Takže s tou evolucí je to jak kdy - někdy o dva kroky vpřed, o jeden vzad - jak kdy :-)

In reply to by sionka

Na velikost plodu ne, velký plod je spíše negativní nežádoucí účinek, když má těhotná vyšší hladinu cukru v krvi, zvlášt při těhotenské cukrovce - není až tak vzácná, ale na zdraví matky - imunitu, proti únavě - zdravé jsou a to hlavně v prvním trimestru, kdy trpí nevolnostmi a moc toho nesní. Já třeba jsem v 7.tt a nemůžu ani vidět maso, ani sýry mi moc nechutnají, ani tu zeleninu, nutím se kvůli vápníku aspon do mlíka, sladkosti mi tedy nejedou taky, prostě celkové nechutenství a je před námi chřipková sezona a venku mrazy, snadno se nastydne, teď určitě vitamíny doporučuji! Samozřejmě se snažím do sebe dostat i přírodní formu vitamínů, ale s tím mám teď trochu problém. Na duhý trimestr vezmu jeden multivitamín jednou třeba za 5 dní, na doplnění případných chybějících vitamínků, jen tak pro jistotu.

In reply to by Ewa

Myslím ale, že dnešní zelenina obsahuje taky hodně chemie. Je zima, těžko sehnat domácí. Kupované i chutí jsou úplně jiné, často bych řekla bez chuti. Ještě tak to ovoce, když ho dovezou, ale trhá se nezralé, taky stříkání, aby přežilo...myslím, že jako doplněk stravy jsou vitamíny vhodné, ale nic se nemá přehánět. Od obojího trochu.
S tím zvětšováním mimin chemií - to se tu už taky řešilo v diskusích. Často holky psaly, že měly mimča velká a vitamíny nebraly i opačně. Samožřejmě stejně tak byla větší mimi s vitamíny a opačně...

Ahoj, já jsem začala jíst Femibion před snažením asi 14 dní, druhý měsíc se zadařilo a jedla jsem ten první typ až do 13.tt. Teď už jím ten druhý typ a chci ho brát i při kojení, jak je tam psáno. Já jsem s ním spokojená. Je to mé první těhu, nedovedu porovnat, co jiné vitamíny...ale mně vyhovuje... Mimi snad taky :-) (jsem teď 16+2) Vlastně ho jím bez přerušení od září do teď :-)

nebylo prokázáno, že něčemu pomáhají, ale ani něškodí. Jen vytamín A v tabletách nebrat! Jediné, co pomáhá je kys.listová a ta je dokonce v tabletách lepší. Pro mě je braní vitamínů, pokud jsi zdravá a máš normální stravovací návyky (a nejíš jen knedliky :-)) , nesmysl a vyhozené peníze! 5 let jsme se snažili o mimčo, z toho jsem měla 2x zamlklý potrat a 2x umělé oplodnění, kdyby vitamíny měly nějaký vliv, asi by mi je napsali nebo aspoň lékaři doporučili, ale jak jsem řekla, anopak mi řekli, že je to jen komerční masáž. Ale Femibion je prý dobrý (tvrdí dr.Koucký-náš přední porodník), ale pokud je vše OK, tak zbytečný!

Myslím, že jsou na trhu nejlepší, možná nejvyšší hladina listovky (800) a polovina je jí v redukované formě - čili velmi snadno vstřebatelná, dle studie i lépe než samotná zelená zelenina! :)

přímo mi doporučoval jakýsi, ael název jsem zapomněla, tak jsem si koupila Calibrum. Nejdřív jsem měla Calibrum baby plan (modrej obal)- ten je pro období plánování těhotenství a pro první trimestr a pak jsem začala brát calibrum mami (nebo tak nějak se to jmenuje) a to má růžovej přebal. to první se bere tabletka denně a u toho druhýho se mají brát dvě denně, ale já beru jen jednu, protože jinak sním dost zeleniny a ovoce. jo, ten růžovej je teda od začátku druhýho trimestru až do konce.

Ahoj, já jsem těhoteství plánovala a tak jsem začala brát calibrum babyplan-ten se bere až do 3 měsíce. Pak jsem najela na GS mamavit. Mám snim dobré zkušenosti už z prvního těhotenství. 100 tablet ale stojí 400,- což je celkem pálka. Ale neberu ho každej den, takže mi vyjde na hodně dlouho :-)

In reply to by JaMiOn

Nazdarek. Mimčo je chtěné, jen jsem před tím nic nebrala, dr. říkal, že než otěhotněním, může to trvat a hlavně že stačí kdž budu jíst hodně vitamínů, což jsem jedla. A dík za typ, zeptám se v lékárně, co mi doporučí.

Jsem 7 tt a beru femibion. Jsem s ním spokojená. Je to prý nejlepší preparát na trhu.(říká vyhlášený porodník Michal Koucký). Je ale trochu dražší. F. 800 stojí 300 za 30 tablet. Pa :a:

No mě doktorka doporučila GS Mamavit. Jsou to všechny potřebné vitamíny včetně E a kyseliny listové. Stojí 135 kč a ještě jsem si koupila hořčík. :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky