rada

12.01.2009

Ahojky holky, chci se zeptat na přípravky pro dítě. Nevím,z jaké značky a co mít připraveno doma ,až dorazím z porodnice. Zatím jsem si koupila z drogerie DM Weledu vzorky. Díkes

Kliknutím vložíte smajlíky:

já mám slunečnicový olej z lékárny, Bepanthen, Rybilku a Pupík na bříško. S tím v pohodě vystačím.

tak já měla nakoupeno niveu pro děti a teď jsem koupila Johnsons baby,pěnu do koupele,mléko pro klidné spaní a šampon. A je to perfektní,krásně to voní a navíc to snad funguje. Verunka spinká do rána jak andílek. Pak mám niveu proti mrazu na obličej a na prdýlku máme rybylku. A pokud tě zajímá i prací prášek tak sensu pro děti a aviváž quanto.

Ahojky,ze začátku máš nejlepší co nejšetrnější kosmetiku,doporučila bych ti Seba Med,je hypoalergenní a nevysušuje!!!

In reply to by kockral

Ahojky! Teda my jsme na to se vším dosti podobně:-) Taky mám uchystané mýdlo a tělový krém Sebamed. Používala jsem ho na malou, má atopický ekzém, a osvědčilo se nám to. Potom mám ubrousky od pampers a Johnson´s, rybilku. Slunečnicový olej a 60% líh na pupíček budu kupovat, až půjdeme z porodnice . Plínky mám zatím babylove a budeme kupovat ještě Pampersky.

In reply to by Raduška

Tak to ti ještě přidám.Můj kluk má taky atopický ekzém,sice v minimální šíři,ale má.Co používáš na holčinu teď? Já používám na Páťu Biodermu a zkoušeli jsme i Adermu.Tím se mu to zcela uklidnilo a má jen semtam flíček,který už ale nesvědí. Jinak ubrousky máme stejné,mám pampers sensitive,rybilku mám taky a líh už jsem si taky koupila. Jo a máš i dubový gel? Ten jsem si koupila na jizvy,prý je to moc dobré i pro případné hemoroidy a nestál moc,do 50,--.

In reply to by kockral

My už jsme z toho ekzému také naštěstí docela vyrostly. jen na podzim a i teď v zimě máme hodně suché ručičky a nožičky, tak musíme minimálně 2x denně přádně promašťovat. Jinak momentálně na mytí můžu používat asi všechno, ale střídám sprcháč Batole, Hipp a občas koupíme i ten Sebamed. A krémy máme od Hippu (teď je dobrý ten do mrazu) a na tělíčko a na suchý místa používám modrou indulonu nebo Vitellu z lékárny. Je výborná! Dubový gel jsem nepoužívala, ale pořídím si zase vepřový sádlo, kdybych šla zase přeci jen na ten císař. Jizvu mám téměř neviditelnou...

In reply to by Raduška

Tak my jsme s tím měli největší problém v létě.Při koupání na veřejných koupalištích, v hodně přechlórované vodě nám to nedělalo moc dobře.Teď to nemá opravdu nikde,jen třeba jeden flíček cm2. No,já si taky myslím,že má ten můj i alergii na parfemace,to má asi po mně,on nesnese téměř nic,hned se osype,takže musíme používat jen hypoalergenní věci.Má dražší kosmetiku než já. Já jsem na jizvu používala contractubex gel,měla jsem ji strašně zle zašitou,ale ten gel mi strašně pomohl,už po dvou týdnech mě nebolela,netáhla,nesvědila,prostě nic a momentálně ji mám taky takřka neviditelnou. Doufám,že nám oboum výjde ten přirozený porod!!!

In reply to by kockral

Já jsem byla s Lucinkou už i na testech na alergologii a testy nám vyšly negativní a i v imunitě nenašli nic patologickýho. Musíme to sice hlídat, že se alergie může vyvinout kdykoliv a na cokoliv, ale zatím jsem moc ráda, že je to v pořádku. My jsme byli s Lucinkou jako roční a i loni u moře a myslím, že i to ji hodně pomohlo. Dokonce po tom chvilinku ustoupila i ta laryngitida - jinak se nám opakovala v měsíčních intervalech. A manžel měl taky nějaký ekzém a ten mu zatím ťuk, ťuk, ťuk taky zmizel. Doma jsme Lůcu ráchali v napuštěné vaničce s čistou vodou, ale přestála bez újmy i u našich v zahradním bazénu, kde ta chemie byla taky. Je fakt, že na veřejným koupališti jsme nebyli... Největší strach bych asi měla z přírodních koupališť a ze sinic. Ale ráda bych, abysme s dětma jezdili i stanovat, třeba k rybníku. Já si to jako malá holka strašně užívala a manžel rád rybaří, jenže na to nemá kvůli práci moc času, takže teď to bude už třetí rok, co si nezařizoval rybářský lístek. Pracuje totiž ve stavebnictví, takže nejvícpráce mají přes jarní a letní sezonu a když už má volno, tak chce být s náma. Až budou děti větší, tak to bude jiný. Sbalím jim do batohu nějakou mňamku a pošlu je s tatínkem na ryby a já budu mít klid:-) Hezky jsem si to naplanovala, viď? :-)

In reply to by Raduška

Tak to si opravdu plánuješ krásně. Můj manžel taky stále přemýšlí nad rybářským lístkem,ale nevím,nevím,jestli by mu to k něčemu bylo.Jednou jsme byli na soukromém rybníku,kde nám půjčili nářadíčko a chytali jsme tak 3 hodinky.Nakonec to dopadlo tak,že jsem chytla rybičku jen já,stříbrného pstruha.Manžel byl z toho celý nesvý.Páťovi už taky zkoušeli dělat testy na mléčnou alergii a ostatní,ale taky se neprokázaly,vše negativní.Jednak to bylo kvůli tomu ekzémku a taky kvůli tomu zvracení,které u nás bylo 3x denně minimálně.Já jsem koupávala Páťu i v syrovátce,to bylo super,měl potom krásnou kůžičku.Jinak my nemáme nikde přístup k zahradnímu bazénu,takže jsme museli chodit na Čapkárnu,na Porubák a to jsou hodně velká koupaliště,kde byl chlór cítit už takový kilometr před koupalištěm.Ale sestřenka,co dělá lékárnici mi říkala,že existuje krém,kterým když Páťu namažu,tak bude mít na sobě filtr,který nepropustí přes sebe nic. Byl chudák z toho celý flekatý a i když jsme používali 30 UV,tak se mu to trošičku opálilo,dodnes tam má bílé flíčky,ekzémek se totiž nikdy neopálí. A jak manžel s tou prací?Už má něco vyhlídnutého?

In reply to by kockral

Lucinka má taky asi 2, 3 bílé flíčky a doktorka nám řekla, že tak se může také atopický ekzém projevovat. Manžel byl dnes na pohovoru a snad to dopadne. Nabídli mu na 1. měsíc stejné peníze, co má nyní a pak mu zvednou výplatu o 5 tis hrubého. Tak snad to opravdu klapne. Dali mu už i pracovní smlouvu, aby si ji prostudoval. Měl by nastoupit od února, ale kdyby to prý v práci nějak haprovalo, může se ozvat i dříve. Takže se teď modlím, ab to opravdu dopadlo a byl tam po všech stránkách spokojený. Dokonce bude dělat stavbyvedoucího jako doposud a to byl připravený jít "dělat rukama", protože se setkal hodně často s tím, že měli dělníci větší peníze než on.

In reply to by Raduška

Ty naše bílé flíčky,to je opravdu jen tím opálením,posoudila mi to lékárnice i lékařka.Tak to je paráda s tou prací,to vám to krásně vyšlo,budu držet pěsti,ať to dobře dopadne!!Ať to máte v klídečku!!!Jsem teď četla,že holky si už chystají v 35.týdnu postýlku,takže navlíkají povlečení,dávají nebesa,kolotoček.To mi příjde hodně brzo,vždyť se to akorát tak zapráší! Já si nedokážu představit,že bych to tu měla tak měsíc nastrojené!!!

In reply to by kockral

Ahojky! Moc děkuji za podporu. Ulevilo se mi a myslím, že manželovi spadl ze srdce taky hodně veliký šutr :) Ale ještě klidnější budu, až bude mít tu smlouvu i podepsanou a začne chodit do nové práce. Občas se chovám jak pesimista :O S tou postýlkou si také myslím, že je to ještě moc brzy. Ale třeba je to tím, že my už čekáme druhé miminko a i když se těšíme, v těhlech věcech už nejsme tak nedočkavé, jako maminky, které čekají svoje první miminka. My budeme mít Jozífka nejprve v košíku. Včera jsem si zrovna vzpomněla, že jsem ještě nevyprala potah na slamníček z toho košíčku. A až už bude košíček malý, tak teprve dáme Pepína do postýlky. Budeme muset nějakou teprve sehnat, protože Lucinka se teprve asi před měsícem naučila spinkat ve své postýlce, do té doby okupovala naši manželskou postel, takže ji zase hned nechceme vyšachovat z postýlky, i kvůli tomu, aby to nevnímala jako křivdu, že jen co přijde miminko, ona přijde o postýlku.

In reply to by Raduška

Tak to máte ještě lepší než my,ti povím. My jsme naučili kluka spát taky nějak teprve týden ve své velké posteli v dětském pokoji.Je to ale hrůza,běhá nám třeba hodinu po bytě,křičí,v noci za náma třeba tak 20 x příjde,je to strašně náročné.Ale postýlku jsme složili,jako že není a až tam bude mimi,tak to nebude snad brát tak špatně. Nu,uvidíme,jak to všechno dopadne.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky