jak je to s prijmenim...

12.01.2009

kdyz nejsme svoji...kdyz budu chtit po mně janků a ne po příteli,platí se něco...když bysme se pak vzali plati se neco...

Kliknutím vložíte smajlíky:

My jsme nebyli svoji, když se syn narodil a chtěli jsme přijmení po otci a nic jsme neplatili, tvoje příjmení je automaticky.
Po svatbě se miminku mění rodný list, kvůli změně příjmení matky. Stačí když půjdete vyřizovat svatbu na matriku, tak si vezmou vaše rodný listy, všech tří a nahlásíte změnu příjení i miminku. Myslím, že když se ten rodný list stejně tak jako tak mění, tak se za to neplatí. Možná kdyby to bylo dodatečně. :a:

In reply to by plucka

Jojo, taky si myslím že to tak je. Naši mě měli za svobodna, jmenovala jsem se po mamce, když mi byli 3 roky tak se naši brali a automaticky se změnilo i mě příjmení. Je pravda že tohle bylo ještě za komunistů před 26 lety. Ale mělo by to být pořád stejné.

Ahoj, moje dítě bude mít příjmení taky po mě. My teda na matrice byli, neplatili jsme nic, ale šli jsme tam spíš kvůli změně trvalého bydliště než kvůli uznání otcovství. Ale máme to, dítě bude mít moje příjmení. Jinak je to automaticky. Pokud nemáš uznání otcovství (ten papír z matriky o uznání otcovství a příjmení po otci), tak je dítě automaticky po tobě. Nic se za to neplatí. Po svatbě bys za změnu jména dítětě neměla taky nic platit, ale opět musíš na matriku, tam stejně jdeš oznámit že se budeš vdávat a změní jméno tobě i dítěti.

;) Vím, že když nejste svoji a chceš příjmení po otci, musíš na matriku pro lejstro o tom, že chceš mít příjmení po otci, před porodem se to neplatí, ale kdybys to chtěla po porodu, tak už jo, ale nevím kolik. Jinak jestli chceš mít svoje příjmení pro tvoje mimi, tak nic ,automaticky získává po matce. Jak se pak vezmete, tak to musíš změnit zase na matrice, pokud chceš příjmení po manželovi, není to automaticky, ale to myslím platíš 100 nebo 1000 to už neví. :\x:

My s přítelem taky nejsme vzítí, ale malou chci mít napsanou na sebe a on s tím souhlasí. Prý je to tak i jednodušší, že pořád nemusíš dokazovat, že jsi matka, pokud dítě nemá stejné příjmení jako ty. Za to se nic neplatí, jen zajdeš před porodem na matriku... Tam ti vystaví na to papír. Když se pak vezmete, tak bys asi neměla taky nic platit, ale to nevím určitě...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka