maminky

12.01.2009

Ahoj tak se zase po dlouhé době hlasím.Mám dotaz jak chodíte ven?jsou nám 3měs.a dnes tu máme -7.A takovej dotaz ty co nekojí,nějak se nám nedaří 5dnů nám Nikolka plakala tak už jsem nevěděla co sní je až jsem koupila Sunar se najedla a je spokojená.Tak občas nakojím jinak přikrmuji ale mám takový pocit že jsem špatná máma když to nezvládám

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, tak s tím kojením si nic nedělej, to není důvod se obviňvat že jsi špatná maminka. To bych se asi musela obviňovat taky, jelikož malý nepapa z prsu moje mlíčko ale baští ho z lahve, jelikož mi ho po porodu pozdě přiložili a taky na tom nejsem dobře s bradavkama a v nemocnici nějak neměli snahu malému a ani mi pomoct se přisát, tak mlíko odstřikávám a pije z lahve. Taky už ho nemám hodně, ještě měsíc zpátky jsem měl av lednici zásoby, ted jsem rada jak mam dvě 125ml lahvičky, tak přikrmujem nutrilonem a malý je spokojeny tak jak tak. Budou mu 3 měsíce za 14 dní. Hlavní je že mu nutrilon, nebo ty dávaš sunar, tak Nikolce, že sunar chutná a baští ho bez problému. A ven chodíme jen tak do -5 nekdy i víc ale jen tak na 20 minut pokud je více jak -5. To skočím jen do obchodu nakoupit a domů. ZAtím nemocný nebyl, ale rýma už ho potrápila trošičku.

In reply to by ŠtěpaDol

My dáváme nutrilon od začátku, maly na něm byl asi 4 dny hned 8 den po porodu jelikož mě odvezli do nemocnice a nemohla jsem u dávat svoje. Davam nutrilon na posíleni imunity 1-od narození do 6 mesicu. Dávala jsem mu i ten proti kolikám, byl hořký, ale ne moc, ale taky s ním nebyl problém. SUnar jsem dávat nechtela jen proto že je sladky, nutrilon není slazeny pry. Ale hlavně jak mimcu chutná at bastí co baští. Víš mateřské mléko je důležité, ale není to všechno. Ted mě za to možná někdo osoudí za tu větu, ale myslím si že at už je dítě kojene nebo ne, tak nemocné je tak jak tak. Mam známou co kojí a mala je nemocná častěji než mala od známe co nekojíla skoro vubec. takže asi tak. A hlavně musís být v psychické pohodě, to je duležité ja pro tebe tak pro prcka.

In reply to by kristik

to já myslela že vezme co jí dám když bude mít hlad ale né ještě si vybírá holka naše :s: To u kluka jsem dala nutrilon a nebyl problém i dudle u flašky mě vzal to Nikolka až třetí dudáky.Ale hlavně že je spokojená se furt směje.Těch 5dní bylo hrozných ja nevěděla co s ní je.

u más to začalo úplně stejně,Verunka pořád plakala hlady tak jsem začala přikrmovat a byla spokojená. Vůbec si nic nevyčítej,to se prostě stává. Vůbec kvůli tomu nejsi špatná maminka,nevyčítej si to,musíš být v pohodě. Hlavní přeci je že je miminko spokojené. A co se týče počasí,tak mi v tomhle počasí ven nechodíme,jen když je míň jak -5. Vetšinou na ní otevřu okno tak na 5-10minut,ale obleču jí jako když jdeme ven. Spinká mi pak třeba i dvě hodiny. :a:

u más to začalo úplně stejně,Verunka pořád plakala hlady tak jsem začala přikrmovat a byla spokojená. Vůbec si nic nevyčítej,to se prostě stává. Vůbec kvůli tomu nejsi špatná maminka,nevyčítej si to,musíš být v pohodě. Hlavní přeci je že je miminko spokojené. A co se týče počasí,tak mi v tomhle počasí ven nechodíme,jen když je míň jak -5. Vetšinou na ní otevřu okno tak na 5-10minut,ale obleču jí jako když jdeme ven. Spinká mi pak třeba i dvě hodiny. :a:

Ahojky, tak mýmu malýmu jsou 4,5 měsíce a moc nechodíme, když už, tak jen opravdu na chvilku, zrovna dneska budu muset taky jít.
A k tomu kojení, nejsi špatná máma!! Já mám teď podobný problém, malej se mi odtáhne po chvilce od prsa a řve, u druhýho to samý, tak jsem mu taky zkusila dát nutrilon a jak baštil. Uvidíme, kdo z nás dvou vyhraje, jestli on, nebo já. Ještě se snažim kojit, nejdřív mu dám prso a když to nestačí, tak ještě ten nutrilon. Ale pozoruju, že mlíčka už mám míň a míň, tak uvidim, jestli se to ještě zlepší. Nejdůležitější ale je, aby byl mrňous najedenej, protože najedený mimčo je spokojený mimčo :)

ale zvladas to perfektne neboj:) ja prikrmovala taky od polovicky 4 mesice...proste mrnouskovi mlicko nestaci, nekdo ho ma malo kvalitni nebo se mu proste netvori v dostatecnem mnozstvi...a ja kdyz jsem zacala davat prikrmy a tak ta moje uplne blahem silhala, jak byla spokojena ze ma zase po dlouhe dobe plne brisko....zkus ji davat alespon cucnout na žízu tveho mlicka, ale kdyz to nepujde tak to nepujde ....nekdo treba nechce kojit aby ji neznicili prsa...tomu se rika spatna matka, ale ty takova nejsi a nejhezci je kdyz mas miminko spokojene,tak klidne davej prikrmy porad:))))a neposlouchej kdyz ti bude nekdo radit, snaz se za kazdou cenu kojit!!!Musis kojit atd...nejdulezitejsi je spokojenost tveho miminka a taky tebe, protoze to mimco to pak z tebe citi , tak zatim paaa

tak nám už balo ted 8.1 už pět měsícu a vzhledem k tomu že máme už starší holčičku která chodí do školky tak musíme vylízat za každýho počasí at prší, sněží nebo mrzne chodíme do minus 10 jak je už víc tak nejdem a zatím jěště malá nemocná nebyla a to už měla ta starší neštovice tak jsem čekala že je chytne i ta naše maličká a nechytla tak má asi tím jak chodíme pořád ven tuhej kořínek a určitě pomáhá i to že pořád plně kojím.Jo a k tomu tvýmu druhýmu dotazu že přikrmuješ možná má mimčo nějaký rustový obdobý a už mu to nestačí tak jak by mělo a pokud vím tak i u kojení mužeš začít dávat příkrm už od 4 měsícu nám to teda zatím stačí takže vydržíme do těch 6 měsícu ale nic si z toho endělej některý maminky nekojijou vubec protože jim to nejde nebo nemužou a přežily to taky tak se držte a budte zdraví ahoj

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky