pomoc, poraďte jak na rodinu

12.01.2009

Ahoj holčin, tak jsem tu dnes zase. Už nemůžu vydržet, jak se do mě všichni naváží. Do půl roku jsem chtěla jen kojit, cca od 3 měsíců už do mě jak naši tak tchánojc vč. manžela (ten je skoro nejhorší) ryli, proč malej ještě nedávam tohle a tamto. Moje argumenty, že do 6 měsíců jí stačí kojení, na mě koukali, že jí nedam najíst. A tak to i zůstalo. S mojí mamkou se sice pohádam, ale je po mym. Ale s tchánama a manželem si nevím rady. Na ty křičet nemůžu a s manželem se hádáme denně. Nacpali by totiž Verče úplně všechno, počínaje pivem a konče čokoládou. Tchán si ze mě ještě dělá srandu a schválně mě provokuje.
Např. včera jsme k nim šli, doma jsem verče dala banán a ještě nakojila, přišli jsme tam (cesta je cca 5 minut) a hned, copak jí mam dát? Začli před ní mávat kokoskou, tchán jí dal olizovat čokoládu, až jsem mu malou sebrala, tchýně přinesla piškoty, na to, že jí dávam jen kojenecký, to nevadí, Ivanka je taky jedla (ivanka je moje švagrová 5 let, o to je to těžší, nemůžu říct, že dřív to bylo jinak) a cpala je hned malý, tak jsem jí to sebrala, malá samozřejmě začla hejkat. Se jí nedivim, když jí tam všichni mávají jídlem před nosem a hned jsem ta nejhorší. Nedam jí najíst, ona má chudinka hlad. Jenže Verča by mohla jíst od rána do večera vkuse. Chci, by měla nějakej řád a všichni by jijenom něčim cpali.
Když jsem byla těhu, tak to dělali se psem, dávali maggie polívku, buchty,... potom to dělali potají, abych to neviděla. Jsem asi blbá, ne? A když mam teď malou, tak se ze psa přesunuli na ní.
Už nevim, jak jim říct, že má jídla dost a nic víc nepotřebuje. Ať mi klidně říkají, že jí nechám hladovět, ale ať jí to proboha pořád necpou. :jawdrop:
A to mi má tchýně 23.1. hlídat hodinu malou, protože jdu na přednášku. Mam z toho hrůzu už teď. Pořád přemejšlim, kam jinam ji dát. Už vidim, čim všim by ji nacpali, aby chudinka nehladověla.
Omlouvam se, že jsem psala tak dlouhej článek, asi to nikoho nezajímá, ale potřebovala jsem se aspoň vypsat, nikdo mě doma nechápe. :r:

Hele, u nás je to v bledě modrém to samé... :00: .Hlavně přítelova sestra, ta mi pořád opakuje, že ve třech měsících dávala klukovi už svíčkovou s knedlíkem... :jawdrop: .Já z těch jejich chytrejch řečí, taky rostu, ale to je všude.No ale horší je, že ti to říká i ten tvůj, to ten můj je aspon v tomhle ohledu normální... :) .

holky, děkuju za komentáře. Ráda bych odepsala všem, ale mám pc v ... a pořád mi to padá. děkuju, aspoň tady je někdo na mý straně

Ahoj, no to ti nezávidím, ale zkus jim to opravdu rezolutně říct, třeba i s tou výhrůžkou jak tu psaly holky, naní to jednoduché, ale rodina musí pochopit, že ty jsi máma a že pro své dítko chceš to nejlepší a tím bezesporu tvoje mlíčko je. Zkus prvně přesvědčit manžela, třeba i tak, že nechceš mít překrmené a obézní dítě, že člověk jí proto aby žil a nežije proto aby jedl. :w:

:w: Ahoj, no to ti nezávidím, ale zkus jim to opravdu rezolutně říct, třeba i s tou výhrůžkou jak tu psaly holky, naní to jednoduché, ale rodina musí pochopit, že ty jsi máma a že pro své dítko chceš to nejlepší a tím bezesporu tvoje mlíčko je. Zkus prvně přesvědčit manžela, třeba i tak, že nechceš mít překrmené a obézní dítě, že člověk jí proto aby žil a nežije proto aby jedl.

tak to tě moc lituju, máš to opravdu těžký. Já sice ještě nejsem maminka, zatím jen těhulka, ale tvůj názor plně sdílím a malýho taky hodlám plně kojit celýho půl roku. A už teď vím, že tchýně to bude asi dost řešit. Zkus jim na rovinu říct, bez emocí a bez pláče, že ty jsi se rozhodla takhle, že malá hladem netrpí, že ukázkově přibírá a že ty svoje rozhodnutí měnit prostě nebudeš. A že buď tě budou respektovat a chovat se podle toho, tzn. nestrkat pořád Verče jídlo, nebo že k nim přestaneš chodit. A manželovi řekni, že ti jeho chování vadí a že by se tě měl zastat. Přece snad vidí, že dítě hladem netrápí. Třeba mu zkus na tohle téma stáhnout něco z internetu, ať má informace o tom, že tvoje mlíko malé naprosto postačí.
Je to těžký, taky by mě štvalo, kdyby malýmu všichni cpali jídlo a ze mě dělali tyrana, kterej mu nedá najíst. A co jídlo, ale cpát miminu sladkosti a čokoládu, tak to je vrchol. Prostě budeš musetbýt tvrdá a říct jim to na rovinu, sice to bude nepříjemný a asi se naštvou, ale když jim vysvětlíš, že teď je to prostě jinak než před lety a podpoříš svý tvrzení třeba nějakými podklady, tak by to mohlo jít. Jasně, že to nebude bez těžkostí, ale zdraví Verči je přece přednějí.
Zkus se podívat třeba na stránky laktační ligy a tam jim něco vyhledat. A první to všechno říct manželovi a domluvit se s ním.
S té laktační ligy mi přišlo jako dobrý třeba tenhle odkaz: http://www.kojeni.cz/texty.php?id=8
No, nějak jsem se rozepsala, tak promiň.

In reply to by Madla

v pohodě, já když začnu, taky nevim, kdy přestat. :) díky.
Podkladymi nepomůžou, když jim řeknu, že mi to řekla dr. nebo že to teď je tak a tak, tak mi všichni řeknou jednu větu: MOC ČTEŠ.
Vidim řešení jen, kdybych se s malou odstěhovala a ukázala jim ji až jí bude 18. :) Jdu se juknout na ten odkaz, děkuju

Z toho si nic nedělej, já to znám taky moc dobře..to je ten přežitek z totalitní doby. Moje babička, teta taky,že oni to dělali takhle, že jí nedám taky najíst. No a bude jí 7. měs. a už jsou všichni zticha. Malá jí masíčko, kaše, žloutek a všichni už jsou spokojený. Ale do tý doby jsem to měla denně na talíři. Tak pevné nervy s nikým se nehádej, poslouchej jedním uchem sem, druhým ven a dělej si to po svém.Tvůj manžel by tě v tomhle měl víc podpořit, protože kojení je to nejlepší pro mimi. Já kojila do 5. měs., pak začala zeleninka a stále kojím.

In reply to by Alfa

já to asi napsala špatně, myslela jsem, že to trvá už od jejích 3 měsíců. Už máme 8. :) Baští zeleninku, masíčko, žloutek, ovoce, přesnídávky, kaše, kojenecký piškoty, jogurty, ale i když něco vždycky přidám, tak je to pořád málo. Ona by si přece dala tohle, proč jí nedáš tohle? Tohle jí nemůže chutnat, potřebuje nějakou ňamku a tak. Pořád dokola. Nejhorší je, že je vídáme denně, manžel bez maminky nevydrží a každej den musím vysvětlovat, že nechci, aby jí to dávali a tak. Už na to nemam nervy.

In reply to by terčula

Tak v tom případě ti nezávidím. Já bych hlavně vynadala tomu tvýmu manželovi, protože v tomhle tě má podpořit. Nebo bych mu malou aspon na týden svěřila, ať se zkusí o ní postarat. Já myslím,že by ho to brzy přešlo. Není dobré zvykat na sladké a to by měli pochopit.A můžu ti říct, že nejhorší je, když má pořád tvůj manžel rodiče za zadkem. To pak je těžké cokoliv přenaučit.Takže ti spíš přeju pevné nervy.

no tady je každá rada drahá když jim nepomůže i když jim řekneš že si to nepřeješ tak nevím ale ty jsi matka a je to tvoje dítě a ty určuješ co bude jíst a co ne. A zkusila jsi jim to rozumě říct pokud ano a nic tak bych na to šla výhružkou že tam nebudete chodit, špatný je že za tebou nestojí manžel s tím bys to měla řešit jako s prvním a aby to rodičům vysvětlil

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka