Císařský řez - kojení

12.01.2009

Ahoj, mám od oční doktorky výrazně doporučeno jít rodit císařem. Přečetla jsem si tady už něco o epidurálu, anestézii a o zotavování po císaři, ale nikde nemůžu najít jak se pak kojí. Já myslela, že na boku, ale v jednom příspěvku bylo, že to na boku nejde. Tak jak? Můžu miminko vůbec zvedat a nosit první týdny? Neprasknou mi stehy? Mám strach, že se nebudu moct o malé dostatečně postarat. Přebalování, koupání, kojení... :? Jak jste to měly vy?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, já jsem taky rodila císařským řezem, konkrétně 10.12.2008, a prvně jsem kojila normálně na boku - pro mě to bylo spíš bolestivé to břicho, když jsem se obracela z jednoho boku na druhý. Po pár dnech jsem taky přidala kojení v sedě a měla jsem svoji princezničku podepřenou kojicím polštářem. Nemusíš mít strach, že by ses o malou nedokázala pořádně postarat. Já jsem to měla tak, že po operaci a ještě další dva dny byla moje malá na novorozeneckém oddělení, kde se o ni staraly sestřičky a vozily mi ji akorát na krmení, ale potom, jakmile už jsem mohla chodit a vstávat bez problémů (byť s bolestmi), tak mi ji dali normálně na pokoj a měla jsem ji u sebe už 24 hodin denně. Bylo to úplně v klidu. Chodila jsem hezky pomalu, abych sobě nebo malé neublížila, ale my (holky, co jsme byly na pokoji) jsme tam stejně měly dětičky uložené v takových pojízdných kovových postýlkách, takže od postele k přebalovacímu pultu jsme je vozily a pak jsme je už jenom přendaly z postele na pult, takže to bylo v klidu. Uvidíš, jak to budeš mít ty v porodnici, kde budeš rodit, ale myslím si, že je to asi všude veskrze stejné nebo aspoň hodně podobné. Akorát se nediv, že zotavování po císaři trvá déle a v trochu jiném režimu než po normálním porodu, aspoň tedy co já můžu porovnat. Taky jsem měla epidurální anestezi a měla jsem všechno v klidu, napíchli mi to dobře, žádné komplikace nenastaly ani během operace ani potom, takže pohoda. Jizva se mi zahojila dobře, stehy jsem měla vstřebávací, takže na žádné vytahování jsem už dodatečně nemusela. Jo, a ještě taková rada - kup si stahovací (bederní) pás. Pokud jsi měla před otěhotněním volnější bříško, tak potom v těhu se ti ty svaly ještě fest vytáhly a po porodu budeš mít takový "tvaroh", jak já tomu říkám podle toho svého :-) A s tím pásem se ti bude všechno daleko snáz dělat, protože to bříško budeš mít pěkně podepřené a stažené a i ta bolest při pohybech bude pak menší. Já jsem koupila pás fy VERBA a stál mě kolem 300-350 Kč, teď si to nepamatuju přesně, ale tak nějak to je. Najdeš to i na netu a koupíš ho normálně ve zdravotnických potřebách - každá dobrá nemocnice má svoji prodejnu zdravotnických potřeb v areálu. Tož tak. Kdyby tě ještě něco zajímalo, tak se klidně dál zeptej. Zatím se měj moc pěkně a ahoj, Markéta.

den jsem už delala vse sice pomaleji ale to spis jen nez jse slezla z postele a pak když jsem prisla domu tak jsem citila jizvu nebo že me boli bricho s namahy vecer,ale neprislo mi že by me to omezilo.mozna to taky bylo tim že maleho museli po porodu prevezt do hradce na detskou jip takjak jsem ho mela za dva dny zpet tak stestim jsem mela vic sily.tady nedavaji ani na jipku ale hned zpet na pokoj.komplikace maleho nemely nic spolecneho s cisarem to jen aby jsi se nedesila

Tak ty dva dny na pooperačním pokoji jsem malého kojila v posteli na boku, pak na normálním pokoji, když už jsem ho měla pořád u sebe, někdy na posteli, ale většinou jsem seděla v křesle a měla jsem pod ním polštář, aby mě nebolelo břicho. určitě se o něj zvládneš postarat, sice to bude bolet, takže ti všechno bude dýl trvat, ale já měsíc po císaři dělala všechno i sama. sice teda fakt pomaleji, ale šlo to. teď je malýmu půl roku a je to v pohodě. jizva teda pořád bolí, když na ni trocho zatlačím, ale jinak o ní vůbec nevím. a kdybych tři měsíce po porodu nedostala dvakrát zánět do prsa, tak pořád kojím.
Nika a Ájoušek

Ahoj, já jsem 15.10.08 rodila plánovaným císařem, protože prcek byl dolů zadečkem. Kojíla jsem od druhého dne a do teď plně kojím a malý už má 7 kg. Na boku první týden opravdu kojit nešlo, ale dávala jsem si ho před sebe na normální vellký polštář a na tan začátek to pro nás oba bylo moc příjemné. Jizva mě bolela tak dva dny a od té doby zvládám všechno sama, protože náš taťka pracuje mimo Prahu a doma je jen o víkendu. Vůbec se toho neboj, vše můžeš nosit, dělat a o miminko se úplně v pohodě starat!!!!

In reply to by mamaPetra7878

Díky moc všem za osobní zkušenosti. Manžel taky do práce dojíždí hodinu a půl, a často jezdí na služebky. Tak toho se trochu bojím, že na to budu sama a bez pomoci. Na druhou stranu mi slíbil, že si vezme první týden volno co přijdu z nemocnice. A taky moje mamka bydlí 15minut ode mne, tak to mě taky trochu uklidňuje. Jsem ráda, že kojení a přebalování se dá zvládat. Hodně jste mě uklidnily. A děkuji za tip s bederním pásem. :) Mějte se krásně, určitě se ještě během těhu ozvu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka