Materska

12.01.2009

Dobre rano!!Jsem od zacatku tehotenstvi doma na nemocenske.Termin mam 18.kvetna,ale doktor povidal ze se to podle ultrazvuku meni a tak to vypada spise na konec dubna.Kde a kdy mam nahlasit ze prestupuji na materskou?A musim to nahlasit i v praci,ne?Dekuji za odpoved a za vase rady.

Kliknutím vložíte smajlíky:

no přechází se z neschopenky tím způsobem že ti k jednomu dni ukončí gyndař neschopenku a od druhého dne ti napíše mateřskou.V práci jen nahlaš jestli víš jako že asi ano že budeš do konce těhu doma a že jen přineseš pak rovnou papír nástup na mateřskou(6-8 týdnů před datem porodu) píšou to těm co jsou na neschopence většinou těch 8týdnů před.A to musíš hned odnést do práve protože na to má zaměstnavatel 8dnů nahlásit na socku apod.Takže do práce poneseš papír o ukončení neschopnosti a papír na přiznání mateřské. ;)

mateřskou vyplácí zaměstnavatel,ale jen v případě,že jsi pracovala v podniku,kde bylo nad 25 zaměstnanců,jinak to platí OSSZ,ale papír od gynekologa musíš nechat potvrdit v práci mzd.účetní

hlavně v práci. Mzdová by něla vše zařídit. gynekolog ti pro ni musí dát potvrzení s datem porodu. Podle toho ti mzdová řekne. Max 8 týdnů mininálně 6 týdnů před prorodem je nástup. U té maximální doby se to počítá přesně na den. Mateřskou totiž vyplácí zaměstnanvatel a započítává se do odpracované doby, z které ti plyne nárok i na dovolenou. Po mateřské čerpáš dovolenou a pak ze sociálky rodičák.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka