Jak se pozna porod?

12.01.2009

Zdravim pri pondelku, rano jsem si precetla clanek, jak se pozna porod (http://www.forexample.cz/view.php?nazevclanku=varovne-signaly-aneb-jak-…) a dovolim si vyhlasit anketu. Poznaly jste to podle objektivnich signalu, nebo jste proste "citily", ze uz je to ono (podobne jak pri otehotneni)?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky! Tak musim říct, že přemýšlím o tom samém jako Ty,jsem v 36.tt a neustále mi tvrdne bříško a dnes cítím velký tlak na konečník, ale pořád snesitelný. Tak snad ještě nee :? :///: :s: myslim, že to poznáme určitě ;-) já se ted víc sleduju a kdyby něco, nechám se tam odvézt na CTG. Držim palce a štastný porod! ;-) :||): ;)

Ahoj tak já popravdě poprvé byla v nemocnici dvakrát,prvně planý poplach a po druhé jsem mělě dva dny křížové bolesti,které na monitoru nebyli vidět,pak mi píchli kapačku na vyvolání a praskla mi voda a pak jsem porodila až za dvanáct hodin,tak,i tak to zásadně poznáš a ikdyž budou poplachy je lepší být pod dohledem!Měj se hezky páá

Při prvním těhotenství jsem poslíčky měla poměrně dlouho před porodem, břicho mi tvrdlo snad i více než 10 vteřin, ale před porodem? V noci jsem nespala, budily mě nepravidelné bolesti. Manžel se mě bál mít doma a odvezl mě do nemocnice, i když jsem ještě nechtěla. Protože jsem přenášela, nechali si mě tam. Bolesti přicházely a odcházely a tak jsem strávila 3 dny a 2 noci. Nakonec mi třetí den večer "píchli" plod. vodu, dali provokačku a za další 2 a půl hod. byla dcera na světe. Ty poslední hodiny byla vlastně nepřetržitá bolest (alespoň mě to tak připadalo, musela jsem ležet na levém boku kvůli urychlení porodu) a když pominu překotný porod, myslím, že něco takového je nemožné nezaznamenat :ww:

Ja se nebojim, ze porod nepoznam :-D jen by me zajimalo, jestli jste to poznaly i pocitove nebo podle objektivnich potizi :-)

Já měla tvrdnutí břicha od 18.tt, poslíčky jsem ani neměla. Den před porodem jsem byla i na kontrole u dr. a ani ona nic nepoznala z monitoru. Druhý den ráno v půl jedný mě vzbudili bolesti, jako při silné MS, k tomu tvrdnutí břicha a bolesti zad. Kontrakce jsem nejdřív po 10 minutách, ale do hodiny už po 5ti. Takže jsme jeli, na pohotovosti mi řekli, že je to začátek a už si mě tam nechali, rodila jsem 14 hodin. Neboj se, začínající porod opravdu poznáš, ty bolesti ti nedovolí to nepoznat :) . Maximálně pojedeš do porodnice s planým poplachem, ale já jsem toho názoru, že raději pojedu 10x zbytečně, než pak jednou pozdě :)

Tak já neměla ani žádné poslíčky a ani jednou mi neztvrdlo břicho za celý těhotenství. Po týdením přenášení jsem šla na vyvolání porodu. Nastoupila jsem tam ráno a v noci mě začalo pobolívat břicho jako při menstruaci, jen v pravidelných intervalech, což jsem netušila, že jsou kontrakce. No a ráno mi vrzli poslední tabletku a do půl hodiny se začaly dít věci. Bolesti jak blázen a já si jen říkala, že to už jsou asi ty kontrakce a že jestli to bude trvat 12 h (u prvorodiček), jak píší v chytrých knihách, tak to nemůžu přežít :s: No a za necelou hodinu jsem byla otevřená a za dalších dvacet minut byl Adámek na světě :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka