Jizva po císaři

11.01.2009

Holky, poradíte mi, jak pečovat o jizvu po císaři?Jsem skoro 3týdny po porodu a pořád ji dost cítím, jak táhne, bohužel mi nikdo neřekl, jak o jizvu pečovat. Jak dlouho trvá asi tak hojení? Je mi jasný, že u každé to bude jiné, ale tak nějak, abych měla přehled. A ještě ke krvácení - očistkům. Když jsem po císaři, budu krvácet kratší dobu, nebo to nemá vliv? Už krvácím jen trochu, spíš přes noc, přes den ani moc ne. Díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky!!Jediné,co ti poradím.Zajdi si do lékárny a kup si Contractubex gel.Super věc,já jsem měla jizvu opravdu hnusnou,už po roce mi nešla téměř vidět. Přestalo to táhnout,jen se to po umytí masíruje do vstřebání gelu.Sice stojí něco přes 100,--,ale já tu tubičku spotřebovala až po roce a půl používání,stačí malinko,kapka!!! A k těm očistkám,je to u každé jinak,mi se děloha zatáhla a očistky jsem měla tak silné a dlouho,že mě doktoři podezírali,že jsem rodila přirozeně!!! :a:

po císaři. V nemocnici mi neřekli vůůůůbec nic.
Teprve převčírem mi samy vypadly stehy. Necitlivý a hnusně oteklý to mám nad jizvou pořád. Mně tady radila jedna mamina, že se má mazat indulonou a masírovat, aby změkla.
Bolest už mc nevnímám.
A očistky už mám slabý, jen takový růžový výtok.

In reply to by janet.t

Já jsem teda taky měla jen 1 steh. Teda steh, prostě takový uzlik úplně na straně jizvy a ten mi ušmikli 4 nebo 5 den po porodu a jinak mám ty stehy co se vstřebají. Prostě mám jen jizvu a po nějkých stezích ani vidu ani slechu. Ale tvrdá je jizva pěkně a taková hrbolatá.

Ahoj, já jsem 25 dní po císaři a už jizvu moc nevnímám. Někdy bolí, někdy ne, jak kdy. Ale nad jizvou nemám absolutně žádný cit, ani sáhnutí necítím,, prý jsou přerušené nervy a bude trvat měsíce, než to přijde k sobě :( .
Nestarám se o ni nijak, v porodnici mi jen řekli, ať se nekoupu, ale to není určo kvůli jizvě, ale kvůli očistkům. Jinak krvácím taky jen malinko a spíš přes noc.
Taky už bych začala cvičit, ale dr. mi řekla, ať brzdím a určo vydržím 6-ti nedělí nic nedělat a pak cvičit jen velmi zvolna! :a:

já jsem použivala měsíčkovou mast 3 krát denně natřít a rychleji se to hojí.Do 6 nedělí jsem byla skoro fit jen jsem ji občas cítila ale dalo se to vydržet.Očistky jsem měla tak 5 týdnu,každej to má jinak.Doufám že jsem aspon trochu pomohla

Ahojky,tak já jsem po císaři 11 dní.Když mě propouštěli tak jsem se ptala jak se mám o jizvu starat a Dr mi řekla,že nijak.Prej se nesmím jen koupat a mejt jí mám jen mejdlem.Jinak prej nepotřebuje žádnou zvláštní péči.S tím krvácením nevím.Nevíš prosimtě kdy budu moc začít cvičit po císaři?Na to jsem se zapoměla zeptat

Ahoj,ještě táhnout bude,hl pozor na tahání těžkých věcí apod.!Maž ji něčím mastným,nejlépe infadolanem-možná ho máš od dr pro mimi,já to tak měla.No a krvácela jsem celé šestinedělí,to je podle mě individuální.Pá:)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky