....

11.01.2009

ahojky holky.záleží na každý z vás jestli chcete si pupečníkovou krev uschovat pro svoji potřebu nebo ji darovat nikdy ale nemůžete vědět jestli ji nebudete potřebovat.Používá se hlavně při onemocnění krve u miminka....Je to totiž nejlepší způsob jak dítě zachránit...posílám vám odkaz kde se dá něco dočíst..
http://www.bpk.cz/proc_teorie.asp.html
Jinak uskladnění pup.krve je tak kolem 10-15tisíc i s procedůrama a pak se to platí asi každej rok...
Jinak když se daruje tak se samozřejmě nic neplatí...
Moc lidí tohohle nevyužívá už jen kvůli prenězům co to stojí stejně jako spousta lidí nevyužívá toho že se děti dají očkovat proti pneumokokovi což bývá pro děti do 3měsíce života osudným:-(
Záleží jen na Vás.Páčko

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, já jsem tydle stránky už četla dávno a tady ještě mnoho příspěvků na toto téma. Ale většinou jsem se dočetla jen samá negativa, že právě pokud se třeba jedná o dětskou leukémii tak ta nemoc už je zakódovaná v těchto buňkách a nedá se použit. Taky pravděpodobnost ,že bude dítě moci použít vlastní buňky není příliš veliká...
Taky jsem mluvila s lékařem, kterýmu byla nabídnuta provize, za to, že bude nejmenované společnosti na uchování buněk dohazovat klienty. Tento lékař to odmítl (jednalo se o soukromou kliniku). Ale doporučil mi anonymní dárcovství...........

In reply to by Klára77

Mě v souvislosti s pupečníkovou krví docela překvapuje, kolik známých osobností (které nemusejí koukat na korunu, samozřejmě) si ji nechává uložit. Myslím si, že jsou informovaní daleko líp než běžný občan a přesto (anebo spíš právě proto) se rozhodnou si pupečníkovou krev nechat. A proč?
Protože jsou to vlastní buňky bez rizika, a takové už nikdy a nikde k dostání nebudou, každý člověk je originál. Při některých onemocněních se dají použít jedině vlastní buňky!
Myslím tedy , že hlavní rozhodovací kritérium je, kolik to stojí a jak moc to zatíží rodinu. Ale ta cena už je opravdu velice nízká.
Anonymní dárcovství je taky potřeba, určitě, ale je to jen jedna strana mince. Je třeba si uvědomit, že ani lékaři doporučující anonymní dárcovstí nejsou objektivní, a taky pobírají provize. (Na www.bpk.cz je zveřejněn systém odměn za odběr).

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka