kojení větších miminek

11.01.2009

Holčiny, co už mimča přikrmujete, kojíte i mezi jídlem? Já vlastně nakojim v noci, když vstáváme (cca v 9), má přesnídávku, ve 12 zeleninku, ve 4 jogurt, v půl 7 kaši, v půl 8 kojení jen na usnutí a pak tak ve 3 a v 6 v noci. Zdá s emi to málo, kdyby mi Verča začla v noci spát celou noc, tak nekojim skoro vůbec. Přijde mi to líto. Kojím ráda a Verča je taky takovej muj závisláček. (jak vidí prso, hned se na něj sápe a když vidí obě, neví který strčit do pusiny dřív :s: )
Kojíte i přes den nebo dáváte jen příkrmy? Dr. mi říkala, že to v noci stačí, nechci, aby z ní byl nějakej velkej závislák na prsu. U větších dětí mi to přijde už divný, když se hrabou mámě pod triko na veřejnosti, ale přeci jen bych ještě ráda víc kojila. Jak to máte vy?
Děkuju za příspěvky ;)

Ahoj. Dcera měla rok a syn bude mít tři roky. Oba dosud kojím a to tehdy, kdy chtějí. Malou kojím většinou tak 2x v noci, přes den běžně mezi jídlem. Čaj pije, ale málo - mlíčko jí chutná víc. A bráška chce většinou po odpoledním spaní a před usnutím večer.

ahojky, nasi male je 10 mesicu a kojim rano a vecer po kasi a pres den tak jednou, vetsinou mezi obedem a odpoledni svacou. v noci se nebudime. jeste nedavno jsem ji davala tak 3x pres den, ale uz jsme to odbouraly, naucila se na cajik. kojit chci tak do roka, jal pises - u tech vetsich deti uz mi to prijde takovy divny. KOJENI ZDAR ;) :a: zabka+kaja

Já tedy už nekojím, ale vím, že jsem četla, že kojit ráno, jak se vzbudí a pokud má zájem tak večer, jako druhou večeři, jinak by už mělo být mlíčko nahrazeno jídlem..

In reply to by Borůvka

jj, přesně to jsem myslela, ale když mně to je líto :( A nevim proč, ale mam pořád zafixováno, že mimina mají mít mlíko. Mam 5 letou švagrovou a ta vypije snad 2 litry sunaru denně (ráno flaška, po obědě několik flašek na usnutí, po vyspání flaška a večer zase několik flašek na usnutí a občas ještě v noci i dvě flašky) , tak mi to přijde u 8mi měsíčního mimi dvakrát kojit nějak málo.

In reply to by terčula

zase na druhou stranu, než se mi mlíčko stratilo, tak jsem ji kojila i přes den..ale vždycky až po jídle..takže vlastně spíš na napití, jinak ale tu stravu dospělejšího miminka by měla mít... Monča je teď na umělém, ale před oběděm spí ( já ím, že to má být obráceně, ale to odmítá jíst, když se nevyspí) a tak je to ráno (4-6h) sunar..nějaká sváča, zase sunar a pak teprve zeleninka...:-)

In reply to by Borůvka

já jí dávám normálně papání. zeleninku, ovoce, kaši a tak, šlo mi o to, jestli ji můžu kojit i mezi tím nebo dodržovat jenom jídlo bez kojení. Aby se třeba nestalo, že mi někdy bude odmítat zeleninu, protože bude vědět, že za chvilku stejně dostane mlíčko. Víš, jak to myslim?

Cauky Terculko,
tak ke kojeni Ti muzem napsat asi toliko ... nekdy v 8,5 mes. mi zacala nase mlada kojeni pres den vylozene bojkotovat (nemohla sem ji k prsu dostat ani heverem). Byla sem z toho uplne zoufala, protoze sem chtela kojit co nejdyl a mela sem hlavne strach, ze kdyz budu kojit jen a jen v noci, tak postupem casu se bude delat mlicka min a min, az potom skoro zanikne. Takze sem si volala nekolika laktacnim poradkynim a ty mi prakticky vsechny radily, ze mam kojit i pres den - a pokud nebude chtit, tak proste mlicko odstrikat a davat ji ho po lzickach!!! Takze sem tak tedy nejakou dobu delala, obcas sem ji ho treba zamichala i do jidla a ono svete div se!!!! Lucinka se mi po nejake dobe k tomu kojeni pres den zase vratila!!!
Takze jestli chces, muzes zkusit podobne. Jinak - pokud by nechtela Verca mlicko pres den, tak myslim, ze by to chtelo aspon nejakou tu lzicku cajiku....
Drzim vam palce, holky - drzte se!!!!
Jinak SHARANE+LUCINKA

In reply to by sharane

ahojky, tak napřed gratuluju, jsi dobrá. :)
U nás je to tak, že Verča by mlíko klidně pořád. Já jí od prsa musim naopak tahat, ale jak přikrmuju, tak nekojim, aby snědla tu zeleninu a tak. Právě mi to přijde líto. Jinak kdybych dala verče na výběr jestli mlíko nebo třeba banán, tak jsem to jasně vyhrála. :)
Takže ty kojíš i přes den a lakt. poradkyně taky říkjí přes den kojit? Tak já budu taky. A to kojíš po jídle nebo kdy? Můžeš mi to napsat jako pro blbce, v kolik co dáváš a kojíš? :D Děkuju

In reply to by terčula

cauky teri,
mirne pozdni odpoved, ale hlavne ze nejaka:
dekuju za pochvalu - no me to take tesi, ze sem se opet rozkojila a jak si to ted uzivam!!!!! jeeeeeje .... :dance: :c:
pisnu ti ten nas jidelno-kojici rezim, jak jsi chtela. takze:
7-8 rano - kojeni /z obou prsu/
9-10 dopolko - svacina, vetsinou ovoce ci presnidavka (200g) + cajik na zapiti
12-13 obed - 200-250g masozeleninoveho prikrmu + kojeni z jedne strany ... nekdy pred, nekdy po obede
16-17 odpol. svacina - jogurtik (150g) + cajik na zapiti...
19 vecer - kasicka + kojeni /vetsinou z jednoho prsu/
kolem pulnoci - kojeni /z obou prsu a celkem teda dlouho, tak 10-15 minut!!!/
... jinak jeste musim podotknout, ze ja se snazim vzdy zhruba v case jidla nabizet prsicko a nakojit ... nekdy pred jidlem, nekdy po jidle. ale vzdy nabizim nejdriv mlicko a kdyz vylozene nechce, tak potom teprve davam par lzicek caje (vetsinou 10 staci).
.... ze zacatku po tom bojkotu to byl docela boj a mala moc nechtela, tak sem pres den spis cajovala a kojila vice rano a vecer ... ale ted uz je to celkem pohoda a uz si da rict i pres den ... akorat to je takova zivejsi a musime byt absolutne v klidu, aby se to povedlo.
... takze celkove shrnuto: mame denne 4 jidla + jeste 4 kojeni ... myslim, ze je to snad dostatecneeee.
vam drzime palecky, at se vam to take zadari podle predstav a Verci posilame pohlazenicko na licko!!!!
paaaaaa..........
SHARANE+LUCINKA

In reply to by sharane

ahojky, teda takovou vyčerpávající odpověď jsem ani nečekala. Díky. :)
Já dávám teď normálně obídky, svačinky a na spaní doma nakojim. Nikdy mi doma nespala a najednou to jde. :) Ale čajík teda nechce. Nevim, jak ji na pití nalákat. Z lahvičky ani z hrníčku nic, to jen kouše a ze lžičky to plive.
TAk ještě jednou díky, pa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka