"Ženy by měly hlavně vařit, muži vydělávat peníze"

10.01.2009

"Ženy by měly hlavně vařit, muži vydělávat peníze", jaký názor zastáváte právě vy??? :? ;) :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ten názor, pokud žena vydělává míň než chlap, pokud je to naopak, tak proč by to tak mělo být??? No jinak u nás je to tak, že můj chlap vydělává a ještě vaří :one: :one: :one: Prostě já se snažím něco vydělat, starám se o domácnost a o Honzíka, ale když mi není dobře, nestíhám, byla jsem po porodu a pod, tak se o všechno staral můj chlap. Takže tak :)

u nas je to tak ze vetsinou pritel varil kdyz prisel z prace, protoze dlouho zil v italii tak umi perfektne vsechny mozna jidla,a to my oba hrozne radi.Mne vareni nebavi,ale dala jsem si do noveho roku predsevzeti že zacnu,zatim se mi to dari.Ja jsem doma na materske a nekdy se fakt hrozne nudim,tolikrat bych si to s pritelem vymenila alespon na jeden den.Ale pak byt celej den bez miho slunicka Sebastianka,tak bych asi nevydrzala..... :cc): :cc):
Jinak uz se tesim kdy zase nastoupim do prace,je pravda ze az za tri roky,ale to urcite utece jako voda.
A nejsem zastancem toho aby zena stala doma u plotny a chlap byl panem domacnosti.Oba si maji byt rovnocenni,i kdyz jeden vydelava vic ci mene.... :dance: :dance:

ahoj. Tak u nás je to takhle. Manžel vydělává třikrát víc než já, než jsem šla na mateřskou, takže kdo vydělává peníze je jasný. Holt ale to, kolik vydělává, je přímo úměrný tomu, kolik času tráví v práci a potom ještě prací doma. Odchází v devět ráno a přichází kolem osmý večer :\/: . A o víkendu, když je doma, tak často dělá něco do práce. Když ne, nechám ho odpočívat. Takže celá péče o domácnost, včetně péče o mrňouse je na mě. Teda o víkendu se manžel samozřejmě o malýho stará. Hraje si s ním a koupe ho, pohlídá, když si chci někam zajít. A kdo u nás vaří? No samozřejmě já, ale mě to baví :a: . Je mi jenom líto, že manžel propásne nejhezčí chvíle s Kubíkem :\/: .

SilvieS

Tak pokud muž vydělá tolik peněz, že by žena mohla být jen doma a starat se o rodinný krb, proč ne. Ale bohužel jsem na takového chlapa nenarazila, nebo možná bohudík. Takže teď si sice od zaměstnání dám oraz, ale jakmile bude malá ve věku, kdy ji budu moct dát do školky, tak se zase ráda vrátím do práce.
Já se ráda starám o domácnost, uvařím, uklidím, atd. Přítel vařit neumí, ale umí se nabídnout, že oloupe brambory, nádobí taky občas umyje, hlavně když je sám a prádlo do pračky taky zvládne dát sám. Dokonce si dokáže vyžehlit košile. Můj otec vařit umí a někdy dokonce předčí i mamku, ale to mu nesmíme říkat, jinak by si o sobě moc myslel, nádobí neumývá a pračku taky zapnout neumí a o žehlení nemluvím, to by si mohl ublížit.

já si našla chlapa, co vaří raději než já ... v době, kdy jsme se poznali, jsem vydělávala víc, ale pak změnil práci a polepšil si, takže já si fakt nemám na co ztěžovat :s: teda až na to, že při tom svým vaření nadělá strašnej nepořádek v kuchyni :///:

Vařit by měli umět oba dva, aby se v případě potřeby zastoupili. A vydělávání peníze??? Myslím, že to zvládne jak muž tak i žena. A teď se vyjádřím ke své osobě: pro mě byl vždycky atraktivní typ muže, který se o sebe dokáže postarat sám a pro kterého nebude problém zabezpečit i celou rodinu. A teď když jsem na mateřské, opravdu to ocením. ;) PS: A já pro něj i klidně uvařím ;)

Ahojky. My se teda doma s manželem v péči o Marcelku a o domácnost dělíme. Manžel akorát nevaří (i když mi při vaření pomáhá, třeba kroužlí brambory...) a nežehlí, jinak vesměs zvládne všechno a já jsem moc ráda, že ho mám a že se doma takhle doplňujeme. V péči o malou je to totéž, manžel akorát nekojí :-) Jinak jako já bych klidně zůstala s dítětem (dětmi) doma a starala se akorát o rodinu, ale 1.potřebuju aspoň jakýs-takýs kontakt s lidmi a 2.to by manžel musel nosit domů jiné peníze a ne jako vychovatel na internátě 13 tisíc čistého vč. vánočních odměn. Každý nemá buňky na to, aby třeba podnikal nebo dělal obchodního zástupce, který ukecává lidi a vydělává peníze. A co se mě týče, nebyla jsem na tom s penězi o moc lépe než můj muž, když jsem chodila do práce. Tož tak.

Já si taky myslím, že by to mělo být na obou...vydělávat by měli oba a starat se o domácnost taky...u nás je to tak, že manža má dost náročné zaměstnání, takže chodí z práce až tak kolem 6 a to já jsem doma mnohem dřív...takže úklid je víceméně na mne, ale co se týče vaření tak to se střídáme, teda hlavně o víkendech, přes týden vařím minimálně... :a:

hihi... tak náš tatínek je úplně k ničemu, o malého se nezajímá a ani na něj neplatí... jsem tedy maminka-samoživitelka a od porodu chodím do práce a vydělávám peníze, ale současně jsem maminka, takže vařím (i když ne denně - to bych nezvládla)... a taky dodělávám vejšku, takže k tomu ještě studuju... miluju pak řeči, jak maminky na mateřský nemají na nic čas...

In reply to by Jana Dušková

kde asi? :)
u sebe... je to ještě kojenec, takže beze mně dýl než 3 hodiny nevydrží - to využívám max., když jdu občas do školy :)
...v kanceláři má takový mikropokojíček, koupila jsem mu tam koberec, kde si hraje, ale většinou stejně sedí mě u nohou a kramaří v šuplíkách... a většinou pracuju doma, když spí :) - takže tím rozhodně netrpí...

In reply to by Kytiii

protože některé maminky to štěstí nemají a děti jim klidně na dece neleží.nejsou schopni udělat vůbec nic natož tak chodit do práce z dítětem a nebo dělat vejšku.tak že já maminky na mateřské chápu že nic nezvládají a nejsou schopni nic udělat.no jo no každý dítě je jiný :cc): :)

In reply to by jarka p

tak zlatej určitě je (na to, kolik už mě stál :) ), ale taky je dost hyperaktivní... poslední dobou pracuju hlavně po nocích a když dopoledne spí (v kanceláři využívám mamku, která si ho vezme když potřebuju něco nutně a rychle dokončit a při zkouškách taky)...

O domacnost sa s manzelom delime aj o starostlivost o malu. Jedine co manzel nerobi je varenie..ale inak zvlada vsetko :one:

Tak nejlepší asi je když si to každá domácnost zařídí jak jim to vyhovuje. Já se ale vždycky řídila tímhle, domácnost je moje starost a chlap který nedokáže uživit celou rodinu by mě asi nezaujal.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Je jasný že každý nemůže vydělávat statisíce, i když je to třeba velice inteligentní muž, a v tom případě je to lepší než nějaký přiblblý boháč, na které narážím já. No to bys měla znát mého bývalého, tomu vadilo všechno, jednou že jsem mu uvařila pak zase že jsem mu neuvařila, to byly šílené scény takže já jsem už vycvičená všechno si dělat sama, cítila bych se divně kdyby měl za mě něco dělat chlap.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já narážím jen na samý blby, asi mám v sobě na ně magnet...ale jinak, do práce jsem chodila ráda, nechtěla bych celý život dřipět doma, ale potřebuju mít pocit že mám vedle sebe někoho silnějšího :)

Proč ne,jestli to tak někomu funguje. Já jsem zastáncem toho,že se o vše dělí muž se ženou.Můj manžel i uvaří,i pouklízí,postará se o dítě,přeci jen se taky potřebujeme odreagovat.Muži jdou do práce na 8 hodin a mají klid,ale my to máme téměř 15 hodin denně. A když budu chodit do práce taky,tak by to mělo být půl na půl ohledně např.toho vaření,úklidu a starání se o dítě. :a:

at se chlapi taky postaraji o rodinu a zenska jde vydelavat!!!vsak kolik chlapu jde na materskou,vari a staraji se o domacnost, a zenska vydelava.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka