můj porod

11.01.2009

Tak už to máme taky zasebou. Bohoušek se narodil 3.12. v 18 08, 4100g, 52 cm. Ráno 3.12. jsem šla na kontrolu, měla jsem jako vždy jen malé poslíčky, no a na kontrole zjistili že jsem otevřeá na 5 cm a že mi pomalu odéká plodová voda .... no tak hurá na porodní sál. Dali mi oxitocín aby to uspíšili a všechno šlo jako po másle. Manžel tam se mnou rovnou zůstal a podporoval mě. Bohužel se ale vše tak nějak zaseklo na nálezu otevřená na 9 cm, tento nález jsem měla asi 4 hodiny.... pak se to konečně hnulo a zbýval jen lem .... no jo ale také asi 3 hodiny .... to už jsem toho měla až po krk. Stále mi slibovali že to za chvilku už budu mít za sebou, ale dost se to vleklo. Ještě že tam se mnou byl manžel.... zkoušeli mi přidat nějaké léky aby to popohnali, ale to způsobilo jen to že jsem měla kontrakce bez pauzy... takže stále. No tak mi tu kapačku zase vypli, ale to už se to konečně hnulo a já jsem mohla tlačit. Bohužel ale už naopak téměř bez kontrakcí .... Bohužel ale to už malému začali klesat ozvyčky a tak nebyl čas čekat na kontrakce, tak jsme zkusili tlačit ... i s porodní asistentkou ( tlačila mi na břichi, že jsem myslela že mě musí to břicho upadnou). Bohužel nic. Mimísek měl už otlačenou hlavičku a doktor nedokázal podle pohmatu rozpoznat jestli správně rotuje ... takže zavelel - nedá se nic dělat malej musí hned ven.... takže akutní císařský řez .... to byl pak šrumec .... všichni začali pobýhat a chystat nějaké věcí... odvezli mě o místnost dál na sál, začali přicházet další a další lidé... anesteziologové a tak .... no do 10 min byl malej na světě. Bohužel byl už trošku přidušenej ... bylo to jen tak tak. Zjistilo se že rotoval správně a že vlastně nevědí proč ten porod nepostupoval. To ale už není tak důležité. Musel pak zůstat dva dny na JIP, ale je to velkej bojovník tak to zvládnul..... teď už jsme spolu doma a užíváme se navzájem... je to neuvěřitelný zýzrak taovej brouček.... na všechnu tu bolest a strach člověk okamžitě zapomene, když ho vidí .... hlavně že to malej zvládl. Ještě nás čekají nějaká všetření, aby si byli jisti že to na něj nebude mít nějaké následky, ale zatím to vypadá dobře.... tak snad, doufám bude vše vpořádku. Moje parádní jizva se taky rychle hojí ..... tak všem přeji zdravá mimíska a krásné svátky..... jo a všem prosincovejm holkám co tu psali že porodili moc gratujuji.... zvládli jsme to každý jinak ..... a ty co ještě čekají ... nebojte myslím že žena je schopná zvládnout cokoli, vždyť ty drobečkové ty nám za to stojí ....

Gratulujeme k miminku :k: :k: :k: :k: Bohoušek je řádný cvalík - tak se neboj, určitě bude vše v pořádku ;) Přejeme vám moc a moc zdravíčka, štěstíčka a lásky :h: :h: :h:

moc gratuluji, vím, jaké to je, taky jsem rodila akutním císařem. hlavně, že to mimísci zvládli :-) napsala jsi to opravdu krásně, ty drobečkové nám všechno vynahradí :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky