Špatné výsledky screeningu

08.01.2009

Ahoj holky, tak už mám výsledky se screeningu :( , vyšly úplně špatně :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( , zvýšené riziko M.Downova syndromu mi vychází jako 1:30, strašně se bojím, že miminko nebude v pořádku. 22. ledna jdu na plodovku. A ještě mi špatně riziko Smith-Lemli-Opiztova sydromu, 1:25, to ani pořádně nevím o co jde...a děsný na tom je i to, že bude ještě nějakou dobu trvat než se dozvím výsledky, hrůůůůůůůůůůza...

Kliknutím vložíte smajlíky:

Všem co mi napsali moc děkuju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Výsledky jsou v pořádku!!! Mám velikou radost!!! A bude to holka, takže budeme doma v přesile :-)

In reply to by Sedmikraska

moc blahopřeji,já jdu na genetiku za 5 dní.já jsem měla výsledky screeningu úplně v pořádku i UTZ byl super,gratulovali nám že je vše OK.a ted jsem byla v 16týdnu na krvi,na tý běžné a tam nějaká hodnota vyšla špatně,tak mě posílají na plodovku.Tak uvidíme co nám v úterý řeknou,ale snad to bude v pořádku,ale mám strach.Už jsem o jedno miminko přišla.

In reply to by Katka-Matěj

Moc děkuji!! A neboj se, určitě to bude v poádku, kor když ti to předtím vše dobře vyšlo. Oni ty krevní testy bývají právě hodně falešné!!!! Držím pěstičky a dej určitě vědět, jak jsi dopadla. Nám se jedno těhotenství také nepovedlo, ještě před dcerkou, ne kvůli polodovce, bylo to ještě hodně na začátku, takže si dovedu představit co prožíváš!!! Ale věřím ,že to bude dobré!! Drž se a dej vědět!!! :k:

In reply to by Sedmikraska

no vzhledem k tomu že první jméno sem vybírala já a chtěla jsem Victoria.A máme jí.Tak protože manža ted chtěl Nicol tak jsem ted ustoupila :-D ale pokud i to třetí co plánujeme bude zase holka bude to Lavinia i kdyby se měl postavit na hlavu :-D jinak kluk měl být Alex :) to jsme se vyjmečně shodli :)
Neboj ted už bude vše jen krásné :) hlavně se šetři a užívej si těhu jméno se vyřeší samo :)

In reply to by totsie

to budeme brát stejně jako vy, tak pak zvítězí Nikolka :-). U prvního dítěte jsem vybrala jméno já a manžel s tím souhlasil, no a teď se možná budu muset podřídit já, ale uvidíme. :-) Ještě je dost času :-). A třeba nakonec to bude úplně jiné jméno.

Ahojky, vím co prožíváš, ale snaž se být v klidu. Já taky měla špatné výsledky, šla na plodovku a čekala neuvěřitelně dlouhé 3.týdny, ale stálo to za to.....Michálek je zdráv :h: Dobře to dopadne, screeningi bývají hodně milné, tak žádný strach :n:

já to měla úplně stejně tedy jen Down. Tam opravdu stačí, aby ti nabrali krev o několik dní jinak,než se má. Bylo nás tam hafo.... Moje dr říkala, že je to teď normální. Zkus se uklidnit. Já čekala na výsledek tři týdny!! Ale na štěstí to vyšlo dobře. Ty nervy byly děsný. Kamarádka měla i ten Opiztův syndrom(vím o něm jen to, že je to vada, která se neslučuje s životem) a Míše jsou dva roky. Já vím, že to slabá útěcha, ale snaž se být v klidu už jen pro to mimi, ono to z tebe cítí. Posílám ti plný vagon trpělivosti a přeji, abys tady mohla brzy napsat, že jste zdraví!!! :k: :k: :k: Martina, Ráďa a Matyášek

In reply to by Llotta

Já tedy doufám, že až budou výsledky, že budu psát kladně, ale víš jak, bojím se stejně. Nejde úplně na to nemyslet. Musím to nějak zvládnout ,nic jiného mi stejně nezbývá.

Ale no tak klid :)
mě naměřili vysoké projasnění na Downa a taky to dobře dopadlo :)
Jinak bych být tebou než čekat zašla ke svému dr a chtěla odběr choriovích klků je přesnější a výsledky jsou dříve než z plodovky :) :) držím palčáčky :) neboj budeš mít zdravé a krásné mimi

In reply to by Sedmikraska

dělá to to samé pravcoviště co ti bude odebírat plodovku.Odebírá se to stejně jako plodovka,ale výsledky jsou dříve mnohem dříve zkus se zeptat svého gynekologa :) drřžím ti palečky

jejda to mne mrzí, toho sem se taky moc bála :( ale dopadly mi dobře, tak sem byla štastná...tak ti budu držet palečky at to dopadne !!!!

In reply to by wicca29

moc děkuju!!!!! Doufám, že to dobře dopadne, ale to čekání bude dlouhééééééééééééééé :( Já vím, že zatím všichni píší, že jim to nakonec dopadlo dobře, ale stejně se bojím toho jednoho procenta ,co jim to nevyšlo.

In reply to by Sedmikraska

taky bych se moc bála, víš kolik krát se mi zdál sen že se mi narodilo postižené dítě atd? byl to šílený pocit, neveřila jsem tomu,prostě to bylo hodně těžké se s tím smiřovat...ale byl to jen sen naštěstí...
Víš ja u těchhle věcí dělám jedno : psychicky se připravím na to nejhorší, říkám si když se to stane co budu dělat atd...a na druhou stranu doufám jen v to nejlepší.....
je to lepší než si to nepřipouštět a pak být v šoku a nezvládat to....
Pak hlavně napiš jak to dopadlo !!!!

In reply to by wicca29

jak to dopadlo, jen to bude ještě nějakou chvíli trvat. Strašné sny se mi zdají také, takový sice ne, ale jiné, hodně se mi zdáli na začátku, teď se mi nezdá nic. Alel říká se, že když se zdají špatné sny, tak to znamená, že to bude dobré....
Také se většinou snažím připravovat se na to horší, abych to pak zvládala, většinou se daří, ale pak mívám pozdní reakce a dolehne to na mě třeba o týden, měsíc i dva později, ale je fakt, že když na to nejsem připravená, je to daleko horší. V prvním těhotenství jsem to vůbec nečekala, také mě na plodovku poslali a byla jsem děsně na nervy, teď jsem se připravovala na to ,že tam půjdu taky, že to bude stejné. Akorát při poslední kontrole mi doktorka řekla, že výsledky sice ještě nejsou ,ale to je dobré znamení, že kdyby byly špatné, už by je měli a já tomu pomalu začínala věřit a najednou. Bylo to mezi svátkama, takže přišly jen o pár dní později. No snažím se moc nestresovat a pořád něco dělat, abych na to nemusela tolik myslet.

Nebooooooooooj, to bude dobré - mě vyšlo riziko DS 1:45 a na Edwardsův syndrom dokonce 1:25 ..... a bylo všechno OK. Odběru se bát nemusíš, nic to není, vůbec to nebolí. Na výsledky si holt musíš počkat, tím jsme si prošly každá, ale uvidíš, že bude všechno OK.

In reply to by vodnanka

já doufám ,ale stejně, musím na to pořád myslet a to čekání. Také ses tolik bála? Doktorka říkala, že tam je i 1 procento spontánního potratu, tak i toho se bojím....musela jsi pak ležet? To čekání bude nekonečný, to už vidím, ale doufám ,že to bude stát za to!!! Jinak nevím.

In reply to by Sedmikraska

To si piš, že jsem se bála, úplně jsem šílela strachy ..... a úplně zbytečně. Měla jsem hrozně velký strach z těch možných komplikací potom, z potratu atd. Však se koukni na moje články ohledně plodovky :-). Doporučují po odběru dodržovat klidový režim 3 dny .... 1 den jsem opravdu poctivě ležela a od druhého jsem už trochu chodila po bytě. A pak doporučují ještě tak 14 dní nezvedat nic těžkého a žádnou námahu a ani sex. Ohledně těch výsledků - zkus se zeptat, zdau vás dělají tzv. FISH test, to víš první předběžné výsledky do týdne. Neboj, bude to dobré :a:

In reply to by vodnanka

přesně jak píšeš i z toho, že může dojít k potratu. Na články se mrknu!!! 3 dny? Mě doktorka řekla ,že budu muset ležet a dodržovat klidový režim 3 týdny....ale uvidím co mi řeknou přímo tam. Jinak sex mám zakázaný až do porodu, takže...............Zeptám se přímo až tam budu, doktorka říkala, že teď část testů víc tak do 2-3 dnů, ale nevím přímo na co a zbytek do 14ti dnů, ale beru ji z rezervou, uvidím co mi řeknou tam. Jdu až za 14 dní, 22.1.

In reply to by Sedmikraska

jestli Tě to uklidní, šla jsi na screening dost pozdě na to, aby byl falešně pozitivní, čím později se totiž jde, tím větší je šance, že výsledky budou zkreslené. Škoda, že Tě doktor neposlal ve 12.tt, sice se to platí 1.400,- kaček, ale kdo by to pro klid duše nedal, že. To se měří šíjové projasnění, které koncem 14.tt těhu zaniká a výsledky jsou prý nejpřesnější. Tak se hlavně nenervuj, uvidíš, že to bude dobré a mimísek bude jako cumlík a v pořádku;) Kdo jde na screening takhle pozdě, má většinou opravdu to riziko větší a plodovka to vyloučí. Budu držet palec, aby to všechno dobře dopadlo.

In reply to by Draconela

já jsem ani nevěděla, že se dá jít už ve tom 12ttém týdnu, jinak byh se na to určitě zeptala, ale myslím si ,že v té době bych tam jít nemohla, ještě jsem vylehávala, měla jsem od 5tého týdne hematom a musela jsem ležet, takže by to stejně nešlo. Já doufám ,že to bude v pořádku, ale strach stejně mám. Děkuju ti moc!!!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka