Matčino kouření

10.01.2009

Dobré dopoledne všem...Tak dnes jedu k našim a jsem rozhodnutá se pohádat s máti ohledně jejího kouření!Není jí blbé kouřit,když ví,že jsem těhotná...Kdyby vykouřila 2 cigarety za ty 2hodiny co tam jsem,tak bych asi mlčela.Jenže ona zvládne 15cigaret,takže si dovede představit,jak to v tom baráku asi vypadá.Tak držte palce.:-)

Tak to já bych tam nejela oni omylem. A byla bych z ní neskutečně vytočená. Já před těhu kouřila, pořád jsem se bála, že nedokážu přestat. ale pak se mi udělalo tak zle(to mimochodem trvá do dnes) že bych si to do huby nedala oni omylem. Stačí mi, když někoho vidím na ulici, nedej bože, abych se nadýchla, nebo i ve filmu a už je mi na zvracení. Takže mamku bych v tvém připadě asi zblila od hlavy až k patě :s: rozhodně bych její kouření netolerovala. divim se, že ti kouří pod nos. svýmu dítěti by to snad neměla dělat, ani kdybys těhu nebyla. Ach jo, ta závislost.
Ale je zbytečný se rozhádat, pak tě to bude akorát mrzet a budeš se trápit. zkus jí to říct a zahraj na city. klidně i řekni, že se ti z toho zvedá žaludek. snad to zabere

janka.82

Ahojky. Držím palce, ať to vyřešíš. Ale nehádej se, v klidu to mamce řekni. Měla by být k Tobě ohleduplná :w:

Ahoj, má tchýně taky kouří a hodně.
Pokaždé, když přijela švagrová, "která taky kouří" jsem raději zůstala ve svém pokoji, abych se nenadýchala kouře.
Vždycky to tam tak hrozně smrdělo.
Ale bohužel jsem jí nic nemohla říct ohledně kouření, jsem ráda, že mé dítě nebude vyrůstat v tom smradu.

Ahojky, tak to ti opravdu držím palce. Já jsem měla stejný problém s mým tátou a tchýní, tátovi jsem řekla jasně, že k nim nebudu jezdit, pokud bude kouřit v mé přítomnosti a tchýně s námi bydlí, takže to byl větší boj (argument, že u manžela kouřila dokonce i když ho krmila a je zdravej, až na to astma, byl fakt skvělej:(), ale začala kouřit venku a teď co je zima, tak dokonce skoro přestala, v přítomnosti malé by si nezapálili ani jeden (ale když jsem jim vysvětlovala, že malá to čuchá i v břiše, tak mi to moc nevěřili).

já si myslím, že pohádat se je docela silný kafe. Máma je přece doma!!! Můžeš si s ní třeba v klidu o tom promluvit, ale hádat se??? To nedělej!!! Moje máma taky kouří. Ale nekouří po celým bytě jen v koupelně ať je tam prcek ebo ne, takže u našich je to vyřešený. Tchýně nekouří a tchán jen v garáži, A u nás nekouří nikdo nikde.. Přítel si občas jednu dá, ale to venku nebo v práciu!!! tak přeju, aby jste to v klidwu vyřešili!!!

já ti taky držím palečky je to sice blbé ale je to tak prostě se s mamkou domluv at to aspon na ty dvě cigaretky omezí když tam potom bude vnouče taky nebude moct hulit jak továrna tak ti držím palečky at ti to dobře dopadne a potom písni co na to mamka pa

Naši jsou taky silní kuřáci. Když jsem byla těhu, tak se neomezovali. A teď když je malá na světě, tak když máme přijet, tak vyvětrají a kouří v kuchyni. Stejně to pak z toho oblečení cítím. Sice jsem už mámě říkala, že nemá tak hulit, ale pravda je taková, že je to její věc.
Můžu být ráda, že se omezuje aspoň tak, že když jsme u nich, tak nekouří ve stejné místnosti, kde je malá a kouří míň.
Ale opravdu je to čistě věc mámy.

teda vy jste hustý. jaký nelez tam?
moji tcháni taky šíleně hulí a já je vždycky ráda uvidím, ale proto se nemusím půl dne dusit a dva dny se pak z toho vydýchávat a prát zakouřené oblečení :w: :(
ale přecijen je to rodina, tak jaký nelez tam?
Lany, tebe chápu, mamka nekouří, ale manželovi rodiče ano. pro mne bylo taky těžké je navštěvovat. navíc synkovi zjistili astma. a oni nejsou ten typ, aby navštěvovali oni nás. naštěstí to časem pochopili, že k nim kvůli tomu kouření tolik nejezdíme, jak bychom všichni chtěli a začali chodit ven, za což si jich fakt vážím.
tak ti držím pěsti, ať to tvoje mamča taky pochopí...

No tak v tomhle ti nefandím. Naši jsou taky kuřáci a pokud jedeš ty k nim ta kjim nemáš do toho co kecat.
Tohle já bych po nich nikdy nechtěla.
Když tam přijdu s malou tak nekouří to je fakt, ale i tak bych jim do toho nekecala.
Když ti to vadí tak tam nechoď. Tak to dělám já.
A když se jednou za čas objevíš v zakouřeným prostředí tak se toho zas tak moc nestane.
Žana a Amálka

In reply to by Theodwyn

nejsem na straně kuřáků ani nekuřáků, ale co je komu do toho co mám doma za smrad.
Já jsem jediná z celé naší rodiny co nekouří.
Jsem tak vychovaná. Pokud se ti to nelíbí doma si dělej co chceš. U našich je to po jejich.
Tak nějak tuším, že prostě i když je to dcera tak u kuřáků prostě nepochodí. Už kvůli tomu, že jsou to silní kuřáci a
nemusí jim přece opakovat, že je těhotná. Přece to vědí.
Žana a Amálka

In reply to by zaneta.111

tchánovci taky kouří a nemám jim do toho co kecat, kouřili normálně přede mnou, ale ptali se jestli mi to vadí ale nevykouřili 15 cigaret a od té doby co je malá tak si jdou zakořit do kuchyně a vždy mají krásně vyvětráno když tam přijdem

In reply to by Monča K.

Si myslím, že ta její matka ví co dělá a je zbytečný aby se rozčilovala. Promluvit si s ní to jo, ale hádat se v jejich domě kolik má vykouřit ...
Já bych mamku poprosila, ale nikdy bych se o tom nedohadovala.Žana a Amálka

In reply to by zaneta.111

kdyby si uvědomovala, co dělá a jak tím škodí okolí, tak by asi radši nehulila, ne? kdyby tvoje dítě mělo astma, což bych ti nepřála, tak bys asi mluvila jinak. a rozhodně ji chápu, že sebe, ani mimi nechce vystavovat riziku. nemáš asi ani ponětí, jak moc může být kouření, byť i pasivní a jen občas, škodlivé :s:

In reply to by Handiiiik

uvědomuji, ale já jsem to v tom žila. Moje mamka kouřila i těhotná.
já nevím jak moc ty ses dohadovala se silnými kuřáky o kouření, ale je to opravdu marný.
A kdyby moje dítě bylo astmatik tak bych tam prostě nechodila. Protože stejně když vyvětrají tak to jde cítit.
Naši mají pochopení a chodili by k nám. Mamka říká, že by snad kouřila i kdyby měla rakovinu, že s tím nedokže skončita a ani nechce. Je to smutný, ale je to tak. Já se tím nezatěžuji. Říkám si, že jsou horší věci než rodiče kuřáci.
A to jsem s tím měla velký trápení, když jsem ve škole smrděla učitelkám.
Žana a Amálka

In reply to by zaneta.111

manžel je slušně poprosil a vysvětlil jim naše důvody. když bylo teplo, byli jsme s malým venku na dvorku. teď v zimě je to horší. nehodlám je vyhánět ven z jejich domu, to je jasný :s: naštěstí to pochopili sami a chodí do předsíně, kde jsou otevřená okna i dveře.
ten článek jsem teda nepochopila tak, že pojede k mámě a začne na ni řvát, ať už tam nekouří, spíš jen, že je odhodlaná stát si za svým a v tom jí fandím.
máš ovšem pravdu v tom, že mikročástečky nikotinu jsou všude v bytě i na jejich oblečení, ve vlasech... ale pořád je to menší zlo, než druhýmu čudit pod nos..
akorát mi ta tvoje reakce přišla dost drsná, nic víc, chápu i tvoje pohnutky a názory

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka