Příjmení

10.01.2009

Ahoj, chtěla bych poradit, jestli nějaká z vás neví co se má udělat aby mimísek měl po narození příjmení po tátovi. Nejsem vdaná, brát se budeme až tak dva měsíce po porodu. Co je třeba udělat? Zařídit si to na matrice a nebo jim to stačí říct v porodnici jaký příjmení chci? A jestli na matrice tak kdy je to nejlepší? Děkuji za vaše odpovědi. :||):

svatba dva měsíce po porodu je opravdu brzy,to si neužiješ.jinak stejné příjmení můžete mít i bez svatby.když přítel uzná otcovství tak ty můžeš zažádat o příjmení ne po příteli,ale po dítěti.teď si to dělala známá.ta to dělala kvůli tomu že měla peprný rozvod,tak už se vdávat nechtěla.pa

No mě se to taky zdá moc brzo po porodu. No bude to asi tak za 2,5 měsíce záleží kdy bude chtít mimi na svět. Počítám i stím že budu tlustá. No s tím kojením se to bude muset nějak vyřešit a snad to všechno zvládnu. Zase mi příjde lepší v srpnu než v osmém nebo devátém měsíci. My chceme svatbu v kostele a nechci svatbu narychlo tak proto. No a přítelovi rodiče jsou trošku víc pobožný tak proto. Mým rodičům je to jedno. I kdyby jsme spolu jen žili, ale přítelovo rodiče jsou jiný. Prostě nakojím než se obléknu a půjdu do kostela a odsaju si trochu mléka kdyby náhodou. Musím to nějak zvládnout. Taky bych do svatby chtěla být zase hubená, ale to bych musela čekat rok nebo dva. Co já vím, kdy zhubnu. Holky se vdávají s velkým břichem a zvládají to. A kvůli alkoholu? To mě netrápí.

In reply to by andulicek

no, myslím, že si mne moc nepochopila, ale to je tím, že mimčo ještě nemáš. 2 měsíce po porodu budeš ráda, že se stihneš postarat jen o něj. Dost pravděpodobně budeš nevyspalá - protože mimčo se tě nebude ptát, jestli se vdáváš nebo ne... mně každé kojení v tomto období trvalo nejméně půl hodiny a to jsem kojila po 3 hodinách, takže když si spočítáš kojení, pochování, přebalení a tak... tak ti toho času moc nezbude. Je pravda, že se holky vdávají s velkým břichem - sama jsem se vdávala v 6.měsíci, ale... rozdíl je v tom, že mimčo máš v bříšku a nemusíš se o něj nijak starat... krom nepití alkoholu :-) Jenže takhle krátce po porodu? Noo, je to hodně odvážný. Upřímně, já si to vůbec nedokážu představit, ale budu ti držet palce, ať to zvládneš.

protoze 2mesice po porodu budes mit vlastne cerstve po sestinedeli :D
My cekame maleho v breznu,chteli jsme se brat v srpnu nebo zacatkem zari ,ale zrusili jsme to,protoze mi to pripada strasne brzy a asi bych si to vubec neuzila,nehlede na to,jakou budu a nebudu mit postavu po porodu.Proste na svateni den,chci byt krasna!!!Jo a my meli zamnluveny datum 8.8.2009 uz od leta 2008 a bylo to pry akorat,takze aby jste nejake penke datum vubec sehnali...
Jinak staci zajit na matriku ve vasem bydlisti,s sebou rodne listy,obcanky a taky tehu prukazku.
Byli jsme tam tuhle stredu,nebyl s tim zadny problem,akorad jsme s pritelem oba chteli aby se malej jmenoval prijmenim po me,takze v rodnem liste je pritel,ale prijmeni ktere bude nas syn mit je moje.
prijde mi to jednodussi,protoze s ditetem budes vsechno vyrizovat Ty a budou Te oslovovat jinym prijmenim atd...ale pokud se chcete brat takhle brzy po porodu,tak je to Ok

Ahoj musíš jít s přítelem na matriku a tam on sepíše s nima papír o otcovství že to přiznává že je to jeho a že souhlasí že bude mít jeho příjmení.Oni vám dají ten papír o otcovství a ten si pak vezmeš sebou do porodnice.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky