Porod

10.01.2009

Ahojky chci se zeptat podstopil někdo z vás císařský porod? A co je lepší normální nebo císařský?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, mě hrozil hodně dlouho císař, ale nakonec se rodilo přirozeně a jsem za to ráda... myslím, že je pro matku i dítě rodit přirozeně, mimi se tak lépe připraví pro život mimo tělo matky, četla jsem, že po císaři je i větší riziko alergií a dýchacích problémů mimča, ale nevím, co je na tom pravdy... holkám, co byly v porodnici po císaři jsme nikdo nezáviděly, měly problémy s rozkojováním, kvůli jizvě nemohly ani pořádně kojit a místo toho, aby si užívaly miminek, tak seděly na novorozeneckým a odsávaly mlíčko svým drobečkům... Já jsem přišla z poporodního, mohla jsem se normálně pohybovat, dát si sprchu a šití nebylo tak strašný, jako by bylo po císaři a po šesti hodinách od porodu jsem byla schopná být s Týnkou nepřetržitě na pokoji a starat se o ní... Když ale hrozí nějaké komplikace, jsem pro císaře, ale nikdy bych si ho dobrovolně neplánovala.

Já jsem měla císařský řez minulý rok v lednu a řeknu vám holky není o co stát,je to normální chirurgický zákrok,po kterém se každý dává dohromady více než 3týdny a mi jako maminky musíme být do 3dnů ready a nejen se postarat o sebe,ale i o ty mrňousky.Já kdybych nemusela,měla jsem stahy přes 5hodin,ale nešlo to,protože malej byl vlastně velkej,4440g a 52cm a doktoři řekli na sál.Komplikace na sebe nedali dlouho čekat,po propuštění z nemocnice po 7dnech jsem se za 3dny vracela zpátky z hlubokým zánětem žil v levé noze(trombozou).Holky byla jsem v nemocnici přes měsíc,než mě dali dohromady...Roďte normální cestou.Povedlo se nám znovu otěhotnět, jsem ve 3měsíci a už teď se bojím,že mi řeknou,že budu muset znovu na císař... :( :n: tak papa Libča

Ahojky, tak já mám za sebou císař. Nebyl plánovaný, takže jsem normálně měla kontrakce a nakonec se rozhodlo pro císař, protože malý nechtěl sestoupit, byla jsem v celkové narkóze. Podle mě je lepší přirozený porod, císař je přece jen docela velká operace a pak to dost bolí. Mě na tom ale nejvíc mrzelo, že jsem vlastně všechno prospala, že jsem neviděla malého hned, neslyšela jeho první pláč, přítel nemohl přestříhnout pupeční šnůru a tak.

No i když teď jsem si všimla že se týče jen toho plánovaného, ale i tak je to zajímavost:) Lepčí je rodit normální cestou:)

Ahojky! Tak já za sebou již císařský řez mám. Myslím, že bolestivě to bude srovnatelné, alespoň lékařka mi to říkala. Při přirozeném porodu máš bolesti před a při císařském porodu po. Bolesti se táhnou daleko déle. Já co si pamatuji, tak velké bolesti tak 2 dny a pak to bolelelo jetě minimálně 3 neděle. Ale je to individuélní. A navíc císařský řez je, jak jsem byla informovaná lékaři, normální velká operace břicha, takže jsou i daleko větší možnosti komplikací, než u přirozeného porodu. Nehledě na to, že nemáš první hodiny po císaři miminko u sebe, i když mi malou na kojení nosili pravidelně, takže jsem se krásně rozkojila a kojila jsem téměř 2 roky:-) Je určitě lepší, pokud je to možné, rodit přirozeně. Ale zaplať pán Bůh i za císařské řezy, když jiná možnost neí. Mě čeká porod zase nyní v únoru a jelikož mám více indikací, vypadá to zase na císař.

já teda ještě nerodila, ale myslím, že když není nějakej problém, tak je lepší rodit normálně, císaře bych brala jen pokud by to bylo opravdu nutné ... ono sice normální porod při tom rození bolí, zatímco na císaře jsi v narkóze, ale kamarádka, která císaře měla, říkala, že když se jí tělo z tý narkózy probralo, tak jí to dost bolelo, takže bolesti se stejně nevyhneš, jen budeš mít navíc jizvu na břiše a taky na děloze, takže by pak třeba mohl být problém v dalším těhotenství ...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka