Taky tak trpíte...?

10.01.2009

Ahoj, jak je vám před porodem? Já už teda opravdu doklepávám... :) Už dva měsíce se nemůžu skoro hýbat protože mě bolí strašně třísla a podbřišek, jednou jsem si teda dovolila jít koupit věci do porodnice a pak jsem nemohla ani pohnout nohama, a nejhorší je když tam prďolka začne šmejdit nožičkama :00: A teď mě k tomu ještě tak strašně chytly kyčle, bolestí nemůžu ani spát :\/: Jít si třeba nakoupit vůbec není možný, jsem ráda že doplazím na záchod :s:
No ještě musíme chvíli vydržet, hlavně malý aby se už nezačal tlačit ven :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Zrovna před malou chvilkou jsem psala příspěvek, kde jsem se holek ptala, jak jim je okolo 34. týdne... :s: To jsem si ještě nepřečetla tvůj příspěvek. A to co popisuješ, tak to jsem já... ;) Nemám otoky, nemám cukrovku... přibrala jsem max. 3 Kg (byla jsem silnější i před těhu), ale trápí mě vysoký tlak (beru prášky) a kyčle - ufff... tak o těch ani nemluvím. :( Trvá mi 10 minut, než se v noci překulím z jednoho boku na druhý... :n: Na zádech spát absolutně nemůžu. To vůbec. A pokud roztáhnu nohy nebo nějak zapnu svaly na stehnách, tak je to bolest jako pr... :pig: Bolí mě mezi nohama snad každý sval a každá kostička. Jediný, co mi pomáhá, jsou kurzy těhu plavání. :\x: Ale ty jsou jen jednou týdně a já bych je potřebovala každý den. :///: Bohužel bydlím ve městě, kde neni krytý bazén. :( musela bych jezdit 33 Km do ČB. Mno... holt ty konce jsou krušný. Ale mi to vydržíme, ne? :) Za ty naše miminka to stojí. :c: :cc): A to si řeknu pokaždý, když mě Martinka kopne (třeba i do močového měchýře..). :one:

In reply to by Martinkaaaa

U nás takto:-)6ádné otoky,Tk kontrola každý tt kvuli preeklampsii v 1 tehu jak víš,jinak TK zatím v poho,bolestí kyčlí v noci že nemužu spát,pobolívání v podbříšku 3tt,bez cukrovky.Píchání v podbríšku vetšinou večer,když se chci překulit,ale to je takové že nevím jak to vydýchat:-)dýchání na to že jsem astmatik pohoda,ale kdfyž ležím na zádech nemúžu udýchat ani spánek:-(

In reply to by elixiiirek

Taky mi zatím nic neotéká, ale doufám že šíleně tlusté nohy jsou způsobené i vodou nejen tukem :s: Tlak mám skvělý, jak jsem přestala kouřit a pít ve velkém kafe tak se to okamžitě na něm projevilo mám normálně kolem 80 a když nad 90 jsem šťastná jak blecha že se mi zrovna netočí hlava a nejsem šíleně unavená :s:
S tím bříškem jsme na tom stejně...a dýchání žádná sláva poznám to hned jak si stoupnu, ale spím nejvíc na zádech protože v té poloze mě všechno bolí nejmíň...ty jo my už jsme jak staré báby když je slyšíš bavit se u doktora :s:

In reply to by katzchen

Já jsem nemývala tlak vysoký, alel až teď, v těhu. Jinak jsem kouřila... uff... asi krabičku denně. A kafe? Bez toho jsem nemohla vůbec fungovat. Teď si dám kafe jen svátečně... a to většinou v restauraci po dobrém jídle... jinak ne. Mno a ty cigarety? Uff... tak ze začátku jsem bez nich nemohla být... a po poradě s doktorem jsem začala omezovat, omezovat. Teď jsem ve 34. týdnu a vipadá to tak, že občas polevim a zapálim si... ale u půlky típnu a vyhazuju... (Blbej reflex... vždycky, když mám nervy, tak sahám po tej cigaretě...). Asi bych si zhuntovala tělo těma cigaretama a tím obrovským množstvím kafe... Je fakt, že krom toho tlaku jsem zdravější, než normálně. Měla jsem cukrovku - už neni. Měla jsem vysoký cholesterol - ten taky už neni.

In reply to by Martinkaaaa

Já normálně kouřila asi taky krabičku akorýt ze začátku těhu (to jsem o tom samozřejmě ještě nevěděla) jsem se učila na zkoušky a to byly ty krabičky dvě.. :00: A k tomu denně tak 5 kafí a plechovka Redbullu...pak jsem to hodně omezila až jsem úplně přestala, za poslední půlrok jsem měla dvě cigarety :one: Ani jsem na to neměla chuť ale teď už mě to zase chytá už se nemůžu dočkat až si zase budu moct zapálit...kafe piju dvě denně celou dobu bez toho to prostě nejde. Ale doufám že už se taky nebudu tak ničit :) Navíc ze mě přece miminko nemůže cítit kouř!
Malý je koncem pánevním takže proto císař :(

In reply to by katzchen

Tak to znám... asi do 3. týdne jsem nevěděla o tom, že jsem těhu... :n: A zrovna jsem úspěšně absolvovala maturitu - rozlučák a potom jsme slavili narozeniny kamarádky... a to se hóódně pilo... a taky kouřilo. :( A do teď si to vyčítám. Ale o miminku jsem v té době nevěděla... mno a s tím kafem - dělalo se mi z něj ze začátku zle, tak proto je pro mě snažší ho nepít. :\x: Fakt na něj nemám chuť. Jenom tedy v těch restauracích... tam mají výborný pressa... ;) To já doma neudělám. A cigarety - mno... je to horší... asi jako jsi na tom ty teď s kafem, tak já jsem na tom s cigaretama... :( A v kolikátém jsi týdnu? Možná by se ti mimi mohlo ještě obrátit??? :)

In reply to by Martinkaaaa

Kéž by to byla pravda...úplně by mi stačilo i po porodu, těch pár hodin bolesti netrvá tak dlouho jako celý těhotenství. No ale mě nejspíš čeká císař tak možná si to vyberu při tom porodu že zrovna nic neucítím ale pak na tom nebudu o moc líp :s: Co se dá dělat teď už to zpátky nevrátíme ;) :one:

In reply to by katzchen

Já se tím alespoň uklidním... za chvilinku poznáme, co je na tý pověře pravdy. Jakto, že ti hrozí císař? Mě o něm doktor jednou promluvil, ale od té doby nic neříká. Všechno je o.k., tak asi proto.

A bude hůř kotě to mi věř :s: :00: :s: já teda musím říct, že mám malou buď velikou nebo strašně hodnou protože mě žádné extra kopance nesužují, jen se tak jakoby protahuje... takže samá boule a tlaky ale nic extra bolestivého... krom toho že su jako bečka (+23 kilo) jsem čilá jak rybička, skoro nic mě nebolí, denně chodím do práce, zkoušky ve škole jsem zvládla, nakupování bez problémů a už se nebudu nechutně chválit :girl: já jen že mám dnes první termín a zatím jsem neměla ani ty blbé poslíčky ... nebo jsem je nepoznala nebo já už fakt nevím :spid:

In reply to by potfurka

Taky ti závidím ;) Já nevím můj je teda hodně malý a taky se jen tak hýbe kopne jen když si chce přendat nožičky tak to budeme mít asi hodně hodný miminka :s: Já měla minule na kontrole 14 kilo navíc (poslední dobou každých 14 dní o dvě kila víc :00: ) a ještě mi doktorka nařídila víc jíst že musím ještě přibrat protože je miminko malinké, tak přibrat není problém hlavně aby to pak šlo dolů :) Ale můžu tě potěšit moje máma taky přibrala přes 20 kilo a když se vrátila z porodnice měla zase původní váhu :)
Už tě to čeká každým dnem tak ti moc držím palce ať to máš bez problémů a brzy malou u sebe :a:

Ahoj, 1. termín mám 26.2.09, také si teď ráda pospím, ale do 11hod to nevydržím, obvykle tak do 9hod a po obědě si dám ještě hoďku, teda když nejsem v práci, což už moc nejsem, protože byly svátky a teď jsem týden doma nastydlá. Ale v pondělí zase vyrážím do práce :00:
Jinak musím zaklepat, že nějak se cítím líp než v tom např. 28tt. Dokonce mě přestala bolet kyčle, to jsem předtím nemohla ani vstát z postele. Teď mě bolí jen kdy dlouho ležím na jednom boku. Prcek v břiše dělá vlny, hlavičkou je dolů, ručičkami se protahuje k pánevním kosem a nožkami znásilňuje pravé žebro :s: Nejvíc ho to baví, když si sednu ke stolu a začnu jíst :one:
No kdyby mi to takhle vydrželo ještě ty 4 týdny, tak jsem šťastná, jak blecha v kožichu :s: :a:

In reply to by Lištička

Já mám termín 27.2. :) To se máš že chodíš do práce já jsem od začátku doma vůbec nechápu jak jsem to mohla vydržet tak dlouho :00: To musí být hezky vidět jak se hýbe když má nožičky nahoře já ho jen můžu cítit když si dám dolů ruku jak tam s nimi jezdí. Taky si z něj dělám srandu kam až mi to strká ty nohy :s: Jo když jím to taky miluje hned se ozve :) Koukám že ten tvůj měl taky oblíbenou polohu nohy na hlavě :s: Já se hlavně modlím aby tam vydržel ještě aspoň do 36tt ...:)

In reply to by katzchen

No doma je to opruz, vůbec to neutíká, teď jak jsem doma ten týden, tak jsem už na hlavu, ještě že byl nemocný i přítel, tak jsme si alespoň povídali a tak.
Když si lehnu na bok, tak je kolikrát vidět jezdící boule, to je vtipný. Tak přítel do té boule strčí a prcek mě nakopne, tak jim říkám, že si snad ze mě dělají srandu.
No a ta fotka z ikony je z 24tt a celou dobu tam měl ty nohy takhle nacpaný. Teď je už veliký a tak se tam ani pořádně nevejde, chudinka. V 32tt měl prý 2kg a cca 40cm. No jsem napnutá, zda to bude kluk nebo holka, ale tipujeme kluka. :a:

In reply to by Lištička

Jezdící boule jsem viděla ještě když byl napříč to je úžasný :c: Když mi začal vystrkovat kolínko tak jsem mu taky na něj sahala a zjišťovala co to je tak ho zase schoval :s: Teď už se mi neschovává :s: Naopak kolikrát mě nakopne a dokud si nedam ruku na bříšku tak nedá pokoj. Já ji mám z 26tt chudáčkové už se jim tam nevšly ty nožičky ani skrčený :s: A asi za dva dny potom se mi otočil. To je pěkný macík a to se vám schovává nebo se necháte překvapit? :)

In reply to by katzchen

Nene, prý je to exhibicionista, už v 19tt Dr. hlásil, že už ví. Ale my chceme překvápko, to víš, že všichni se hned ptají, co to bude. My jsme ale vždy chtěli překvápko. Za celé těhu jsem to nijak moc neřešila, teď už začínám být trochu napnutá :s: :a: .

Hned bych si to s vámi vyměnila.... :s: Já jsem zatím 18. měsíc snažilka... No, asi si ještě počkám. Přeju zdravíčko a ať máte rychlé porody. :k:

In reply to by nevimnic

Však to také přijde :) Já jsem s bývalým přítelem chtěla miminko dva roky, nakonec jsem teda byla ráda že jsem ho neměla, ale to jen kvůli němu a pak jsem si našla nového a bylo to ani jsem to nechtěla...Tak držím palečky ať se brzy povede :a:

Mě přijde, že už se mi tam mimináč prostě nevejde, tlačí v břiše,, v sedě, v leže...pořád jsem hrozně spavá a malá kope fest, do žeber je to asi nejhorší....a nebo když se protahuju, to je úplný bubnování. Podle Dr bude drobounká, teď má teprve okolo 2kg, ale já mam pocit, jako kdyby to byl macek obřík. Já tedy chodím každý den ven, ale už to jde pomalu a hůř a teď v té zimě se bojím, že uklouznu a povezou mě rodit. Učím se na zkoušky do školy, ale to taky moc nejde, nebaví mě to, radši koukám na břicho, jak se vlní nebo probírám věcičky na malou :girl:

In reply to by KackaGold

To mě taky, všude tlačí, pěkně mě utiskuje :s: O tom spaní mi vůbec nepovídej...já spím tak do jedenácti a v jednu už bych zase šla spát, už nemám ani sílu cokoliv dělat. Docela rozdíl oproti "normálnímu" stavu, nemusel jsem spát skoro vůbec. A co studuješ? Já jsem musela školu přerušit mám jí až v Brně a to si fakt teď netroufnu jezdit tam ani bych to nezvládla...Ty jsi z Klatov? Kde budeš rodit?

In reply to by KackaGold

No jo :) :a: A jak to zvládáš? Já neměla na učení moc náladu, pak mi bylo taky pořád blbě tak jsem nakonec studium přerušila a udělala jsem dobře. Já jezdila autem, teď jsem ráda že dojedu do Klatov :)
A jak jsi dopadla na kontrole? Kdy jdeš znovu? já jdu teď v pondělí těším se až ho zase uvidím ale jinak se mi moc nechce jsem už moc líná...

In reply to by katzchen

no já o tom taky uvažuju, ale zatím až jako nouzové řešení, kdybych musela, jinak to snad nějak zkoulím...na kontrole to bylo ok, ale malá bude prý maličká, jinka je vše jak má být....já jsem taky v pohodě, ale už se těším, až to bude za mnou, my jdeme zase přespříští týden v úterý. Už víš, kde budeš rodit?

In reply to by KackaGold

Já tam jela naposledy v asi v 8tt a bylo to peklo...vůbec jsem nespala jak jsem byla nervózní, bylo mi strašně špatně a málem jsem pak za volantem usnula a zkoušku jsem stejně neudělala tak jsem si řekla už fakt ne...musela jsem jezdit brzy ráno, tak jsem do sebe vždycky lila Redbull a kafe a za tu cestu vykouřila krabičku cigaret, to už s mimčem nešlo a bez toho jsem byla taky jak praštěná. Kdybych to měla blíž tak je to něco jiného. Snad se s miminkama budeme moct učit, mě už ta škola strašně chybí :)
No mě taky říkala jak je maličký, několikrát mu přeměřovala bříško a musím prý víc jíst...Kolik jsi přibrala?
Nejradši bych taky šla do Plzně, pokud budu rodit plánovaně císařem, tak by mě měli snad vzít, nebo bych šla do Domažlic, v Klatovech jen v nejhorším případě...

In reply to by katzchen

Já mam teďka 10 kg nahoře, mě zase říkala, když jsem od jedné kontroly k druhé přibrala 4 kg, že mam držet dietu...a pořád se do mě opírá, že mi narostl zadek...no komu asi ne, že? Já taky vim, že nevypada, jako před těhu, ale s tim jsem jaksi počítala a u cifry mého přibrání se všichni pozastvavujou nad tím, proč mi to říká :dance: ty máš maličkého koncem pánevním? my jsme hlavičkou a snad už zůstaneme.
Taky ti říká, abys nejezdila autem? Mě pokaždý

In reply to by KackaGold

Dietu??? Když jsi přibrala 10 kilo? A jak máš proboha držet dietu těhotná... :) Mě zase ze začátku kontrolovala jestli přibírám, ale to jsem ještě měla pováhu teď je to naopak. No tak to mě narostl zadek šíleně z toho si nic nedělej a kdybys viděla moje nohy hrůza!!!Doufám, že je to hlavně tím jak se tam zadržuje voda ;)
Jo je lump hlavou nahoru už od 27tt a vůbec se nesnaží otočit tak už s tím ani nepočítám.
To mě kupodivu ne :)

In reply to by katzchen

Já už jí nekomentuju...ona je hrozně poctivá a strašně všechno řeší, že mě kolikrát tak vystresuje, že jdu od ní úplně celá pryč. Mě stačilo už jenom když mě posílala ma amnio, protože mi vyšly blbě tripple testy. To mi to tak podala, že jsem byla hotová, že to mimi prostě bude postižený. Kamarádka k ní chodila před rokem a další teďka rodila v lednu a všechny takhle stresovala. Já teda nesmím nic, teď to auto už mě pobavilo úplně, nevím,jak bych fungovala a to nemám extra žádné problémy. Zkraje jsem teda zvracela a bylo mi blbě, že jsem skončila v nemocnici, ale pak mimo té amnio bylo vše v pohodě. Tak by mě zajímalo, jak to probíhá u někoho, kdo fakt problémy má :one:
Už máš kočárek a vše okolo? My už máme připraveno, komplet všechno, tašku do porodnice mam sbalenou a čekáme, co kdyby. Já už vždycky plaším, hned jak mě trošku píchne v břiše, protože vůbec nevím, jak to bude probíhat (jak to budu cítit)

In reply to by KackaGold

To říká dost ženských...taky mě občas naštve, dřív mi při každé kontrole říkala že nemám kouřit (když jsem ještě nebyla těhotná, pak jsem přestala.) Jo a jednou ze začátku mi taky sjela že jsem neřekla že to miminko chci že se k tomu stavím nějak laxně, to mě taky dost pobavilo, nevěděla jsem že to musím hlásit :s: Ale jinak je v pohodě, vždycky nadšená z miminka skoro jako já. Já beru léky které zvyšují riziko VVV, ale nikdy mě netrašila, tak to asi dělá jen u normálních těhotenství :? Dokonce mi ani nechtěla říct že je moc malý, jen že mám víc jíst, až když jsem se zeptala...
Tašku už mám taky připravenou co kdyby :) Mám jí teda jak kdybych jela na měsíc pryč :s: Na mimčo už mám skoro všechno, kočárek mám u kámošky, jen ještě pár věcí musim dokoupit. Taky si to ráda prohlížím jak je to maličký :)

In reply to by katzchen

Chodíš na předporodní kurzy nebo cvičit? Já byla minulej týden prvně a bylo to super, konečně jsem se protáhla a trochu se hýbala...aspoň teď trochu vím, jak se protahovat na míči. Ach jo, musím se jít učit, dělám všechno okolo, vytírám, žehlím, jen né to učení, ale budu muset, fuj. Škola mě vždycky bavila a teď jse pro mě důležitější všechno kolem malé. tady je moje ICQ, kdybys někdy chtěla pokecat, já letím papa! 471783878 :\x:

In reply to by KackaGold

Chtěla jsem chodit, jenže mi ve 20 tt začalo strašně tvrdnout břicho, doktorka mě chtěla dokonce poslat do nemocnice, tak jsem nemohla. Já se radši hýbám co nejmíň, jinak se potom nehnu absolutně vůbec. Už se těším až budu mít svoje tělo jen pro sebe a budu si s ním moct dělat co chci :)
Já si tě uložím, ale moc tam teď nejsem, kdyžtak pošlu zprávičku.
Tak si měj a hezky se uč :) :a:

taky tak.Včera jsme si dovolily s manželem sexík a už jsem si myslela, že to do rána ani nevydržím, jak mě bolelo bříško a šlo to až do zad. :00: Někdy mě v noci probudí bolesti kyčlí. :00: Jenže hejbat se musim, protože někdo se musí postarat o kluka a vyvenčit psíka. Už počítám týdny strašně se na tu malou těšim.

In reply to by Mirka K.

Tak sex si nedokážu ani představit jak bych ho prováděla :s: Zase tě to donutí něco dělat když musíš :?Jak máš starého chlapečka? A kdy máš termín? Já už taky tak nemůžu dočkat asi ho láskou sním :)

In reply to by katzchen

Mám tří a půl letého Danečka, pěkný kvítko }:) , právě si hraje s chrastítkama, který jsem povytahala z tašek. Začíná už pěkně mluvit o Adélce, dokonce se mě dneska zeptal kdy se narodí. :e): Termín mám v půlce února. Dneska makám, vyprala jsem si látkový pleny a teď peru světlý bodíčka a dupačky. Mám oblečení po Dáňovy takže jsem prakticky nic nekupovala. A když se mi pak bude něco líbit tak jí to koupim. Ty víš co to bude? A řešíš nějak barvu oblečení? Jako holka růžová a kluk modrá? Já mám teda spoustu neutrálního, ale mám i pár pěkných modrých bodíček a zase si říkám, že je škoda jí to neoblíct.

In reply to by Mirka K.

To si teď bude připadat jako velký chlap když bude mít malou sestřičku :) Já čekám chlapečka :e): Oblečky mám ještě po mě a po bráškách, pár věcí mi koupila mamnka a něco jsem dostala a mám toho už plnou skříň...Akorát bych teda chlapeččkovi nedala růžové šatičky, ale nevím proč by holčička nemohla mít modrou :) I když mám teda jednu kombinézku s křečkama tu jsem kupovala ještě když jsem nevěděla co to bude a má modré lemy tak jí bude mít aspoň doma :)

In reply to by katzchen

to je jasný, že bych klukovi nedala růžovou, ale červený dupačky měl. On říká, že nebude mít sestřičku, ale že bude mít Adélku. Už se hrozně těším, akorát nevím jak to tady ty chlapi zvládnou. Už se tu ozvalo, že maj přece babičky. Hm oni je nakrmí. Taky už jsem dostala něco od Tchýně a mamči. Vložila bych fotky, ale zatím nevím jak.

In reply to by Mirka K.

Tak červený dupačky mám taky a přijde mi že se pro chlapečka normálně hodí :) Klikneš si na to vložit obrázek, vybereš si do jaké galerie ho chceš umístit a pak si dáš procházet tam si ho najdeš a vložíš, máš tam napsáno v jakém formátu to může být.

ahojky únoračko,no ani mi nemluv,jako řeče do lejtek jaksvina,malej kope dozeber pod prsa,no des..si nekdy pripadam jako kopaci pytel:),ale hlavne ze vim,ze je zivej a zdravej,jsme zvedava,jestli bude tak aktivni,i po pordou,to se pak asi zblaznim,ale zase s ebude dobre hubout,sim te ja ted chvilu sedim u notasu a uz nato sotva vidim,hnus

In reply to by tehnoikstreeme.go

Už aby byla tak půlka února, co? :) To už bysme mohli jít i rodit :one: Jo tak já ho mám hlavou nahoru, soce moc nekope ale jak jezdí těma nožičkama po tom bolavým břiše hrůza...a ty už ho máš v pánvi? Já už teda nic kromě sezení dělat nemůžu, ani se ohýbat na jakoukoliv stranu, všude mi překáží :s: No to se těším až zase budu moct hubnout a hlavně CHODIT :\x:

In reply to by tehnoikstreeme.go

Já mám na levé straně placentu, tak tam ho cítím málokdy, ale na pravé straně mi pořád vystrkuje kolínko (to je taky dost dobře cítít :s: Mám dost malé bříško a jakoby jen potažené kůží, žádný tuk, tak on je dost dobře vidět, někdy je vidět i celé lýtko, když ho trošku víc vystrčí, já mám pořád břicho jak krabici :s: Hlavičku má někde pod žaludkem, taky mi tam samozřejmě rád tlačí :///:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka