Porod cisarskym rezem-jak probiha sestinedeli

10.01.2009

Ahoj, mozna me ceka cisarsky rez a tak bych se rada zeptala jak v takovem pripade vlastne probiha sestinedeli a celkove prvni mesice po cisarskem rezu.
Moc dekuji!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky a jak to probíhá po tom? Jak dlouho jste na JIP a jaké to tam je? A co miminko nosí vám ho ukázat?

In reply to by katzchen

Na JIP by se mělo ležet těch 24 hodin, ale mě přesouvali na šestinedělí už po 16 hod a doležela jsem to tam, protože toho na JIPce měli moc.Tam jsem měla kapačku, připnutej tonometr na měření tlaku a kolíček na prstu na měření saturace(okysličení krve) a jinak nic, nosili mi čajíček a udělali mi 2x oplach rodidel.
Malou mi přinesli ukázat a přiložit k prsu 5 hodin po výkonu.
Pak na odd šestinedělí jí vozili asi po 4 hodinách a když už jsem pak chodila(-po těch 24 hodinách od výkonu), tak mi jí nechali na celý den a vzali si jí jen na noc a pak druhý den jí přivezli ve 4 hod ráno a už jsem jí měla pořát u sebe.

Ahoj, mě dělali císaře neplánovaně, trošku se zkomplikoval porod a tak jsem měla celkovou narkozu.Prvních 24 hodin se musí jen ležet, pak je 1. zvednutí-to bylo nepříjemný, ale je důležitý se hned narovnat a nebýt ohnutá-což sice nutí, ale když se hned narovnáš, tak to pak jde vše líp a míň to bolí. Injekce proti bolesti jsem měla dvě a to spíš že mě sestřička přemluvila ať si ji nechám dát (na noc), že to je lepší.Jinak jsem žádný velký bolesti neměla. Druhý den jsem chodila, sice pomaleji, ale šlo to dobře.Třetí den už jsem ani nevěděla, že nějakej porod byl.Stehy jsem měla vnitřní, tak jen 6.den odstřihli na každý straně uzlík a bylo hotovo.Mlíko se mi začalo tvořit 3.den.Očistky jsem měla asi 4 týdny.Doma naprosto v pohodě.Asi 4 týdny bylo okolí jizvy takový jako tupý, méně citlivý.Jizvu mažu Infadolanem.Nic to není, ničeho se neboj.

Akorát dost bolí břicho, jizva. Já jsem po císaři a týden jsem měla problém vstávat z postele. Ale teď už je to dobrý.
Jizva sice bolí, hlavně když ji mažu a masíruju. Ten první týden je mazec!
Ale pro miminko se to musí samozřejmě vydržet :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

A je lepší císař v epiduralu nebo v celkové narkóze? Já měla prvního v celkové (to se ještě nedělal epidural) a teď nevím, co si vybrat ..... představa, že budu cítit (i když bez bolesti) každý úkon na mém břuchu a slyšet doktory, jak si nade mnou povídají, je celkem děsivá ... a taky se dost bojím toho, že ten epidural blbě napíchnou nebo blbě spočtou dávku a nezabere (jsem silná) ...... na druhou stranu vím, že celkovou nark=ozu jsem dost blbě snášela a pak je člověk až do druhého dne nepoužitelný a oblbý .. ale zas to nejhorší zaspí ...... tak nevím :-(

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:!k: Díky za uklidnění s tím epiduralem :!k: :!k: :!k: ...ale stejně asi do něj půjdu ..... hele a ještě takový blbý dotaz - jak zjišťujou, jestli zabral nebo ne? Přeci do tebe neřežou, když to nevědí, nebo jo? :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky