Pěkný večír!!!Jak vaříte dětičkám rýži, třeba s kuřecím masíčkem????

09.01.2009

Já jsem to dnes zkoušela a to takto:maso jsem uvařila, teda spíš rozvařila ve vodě s mrkví, rýži zvlášt, pak jsem to v talíři ještě rozmačkala vidličkou.Když jsem to dala Majdince, tak to teda docela jedla, ale strašně se to lepí a dá jí to fakt práci, než to spořádá a moc toho nesní, protože než to sousto spořádá, je to studený.. ://: .

Ahojky, já se musím přiznat, ž kupuju..rýži (jako doma vařenou) měla jen asi 3x a to když jsme ji měli my, že jsme ji vždycky strčili do pusy, ona byla spokojená a krásně jsme se všici najedli..:-)

In reply to by Borůvka

Jenže ona mi to přestala jíst to kupované... :( , to sem toho nakoupila, právě měla jsem osvědčené od Hippu, kuřecí maso s rýří a zel.omáčkou a najednou mi to přestala jíst, naposledy, když jsem jí to dala, snědla pár lžiček a víc jsem do ní nedostala a dřív to snědla skoro vše..Pak jsem zkoušela nějaké těstoviny se šunkou a to nechtěla vůbec... :( .Tak už nechci zbytečně utrácet, když to pak stejně vyhodím... :( .No, ale možná to ještě jednou zkusím, něco koupit... ;)

In reply to by Dejna

no jájsem naopak vařila a taky mi to přestala jíst a tak už kupuju..teď měla zase období, že nechtěla ani to kupované, tak jsem dělala půl na půl..většinou ji do toho přidám mrkvičku, aby to měla sladčí a ještě ušetřím, protože pak mám sklínku na 2-3 dny..

Ahojky Danuš tak já většinou kupuji skleničky a domácí dělám akorát brambor s mrkví a další zeleninkou jak kdy a musím to tedy pořádně mixovat i když máme 2 zoubky :) a i když do toho přidám kousek máslíčka je to děsně lepivé ale dneska mi spapala půlku misky ;) rýži jsem vařit ještě nezkoušela ale určitě zkusím koukala jsem že ti sem holky daly receptíky :one:

In reply to by Dejna

Fakt jo :O no tak mě malá zatím papá ukázkově, krásně otvírá papulku na to papů a sní vážně dost otesánek můj :s: :s: :s: ale určitě nechci jen kupovat ale i vařit, jen stále nevím co a jak :? :?

In reply to by Dejna

jj to znám už od prvního kluka, ten jedl krásně a čím starší tím horší :s: a toho bordelu potom :s: :s: my co máme zoubky dole tak se mi malá naučila tu lžičku kousat a normálka se s ní musím prát aby mi jí pustila a ona má z toho děsnou prču :!k: :!k: :!k:

tak my to vaříme téměř stejně jako vy, ale s rejží dohromady....akorát tam přidám ještě občas pár kuliček hrášku, celer a petržel, ať je to voňavý, s mrkvou mě to přijde takový jakový.... pak sleju vodu, trochu nechám rozmixuju a přidám kousek másla. a k tomu podáváme broskvový kompot... (domácí, sice je to s cukrem, jak se tu už pár mamin čílilo, ale co, pro spestření je to úžasné...a Vojta si u toho doslova chrochtá ;) nebo vyměním za rýži brambor...ale ten vařím zvlášť a mixuju s máslem a mlékem (je nám 6 měsíců)

In reply to by MarcelaK

Joo ano jalové, to je přesné... :s: .No, ale jak říkám Majdina to jedla, jen to tam tak převalovala, jak se jí to lepilo na patro a jídlo stydlo a stydlo... :( .Přítel mi radí... :!k: ...mám to prý rzmixovat, ale myslím, že to bude lepivé ještě víc, co myslíš??

In reply to by Danka

ale nech tam trochu toho vývaru z toho, a kapni oliv. olej nebo to máslo to je chutnější.... a zkus jí k tomu ten kompot..bude se olizovat až za ušima ;) s bramborem je to ale chutnější.... a taky to může být hustší, ale rýže? je lepší řidší...

In reply to by MarcelaK

:n: :( . mám to jen dané do skleničky, tak jak jsem to udělala dnes k obědu.Když do toho dám vodu, tak to bude ještě víc bez chuti, jedině, že bych jí k tomu dala ty merunky, ale já je nemám.. :n: .No já to nějak zítra pořeší a uvidím, když to nepůjde, tak to vyhodím, nebude to poprvé... :!k: a udělám to znova a snad už lépe... :) .

In reply to by Dejna

vařím takové množství aby to snědl anebo abych malý zbyteček dojedla já nebo vyhodila...ale raději dělám čerstvé...už vím kolik zhruba té zeleniny, takže nevařím moc... a ten vývar, myslím jako tu vodu z toho, část slej, nebo když nevíš kolik, slej ji do hrnku a přilívej tak až se ti to bude zdát akurátní ;) snad jsem ti nějak poradila....jéééééje kdybys řekla dala bych ti sklínku, máme broskve, meruňky s jabky, dýně...... všechno kvalita, domácí výroba ;)

In reply to by Dejna

sklínku broskví..teda ne že bych ti chtěla dráždit chuťový buňky... ;) půjdu spat, musím ještě vymyslet pipinkovi něco na zítra na oběd, ale asi bude kuře se zeleninou a bramborová kaše...dnes mi kompletně vyplival celou dávku špenátu s bramborem... jo a víš co je prča? já mu každé jídlo nějak nazvu...třeba rýže s mrkví a jabkem je rýžový nákyp, kuře se zeleninou je svíčková :-) to je pak sranda když někde před maminama řekneš že měla malá svíčkovou...to uvidíš ty protažený čuně :s: :s: :s:

Ahojky, nám bude teprve 6. měsíců a protože nemáme žádný zoubek, tak mixujeme. Jozífkovi vařím často kuřecí maso s rýží. Do menšího hrnce dám na kostičky nakrájené kuřecí maso, půl mrkvičky a z pytlíku rýže odsypu asi 2 lžíce. To vše dohromady vařím, pak odstavím nechám trochu zchladnouta přídám trochu olivového oleje a rozmixuji. Jozífkovi to docela chutná.

In reply to by berberka pajinka

Tak my máme 4zoubky... :one: , já už nemixuju, jen pořádně rozmačkám vidličkou.. ;) , jenže tohle jsem nějak nevychytala... :n: .Neměla jsem normál.rýži, jen v sáčcích, no uvidíme, snad to příště zmáknu lépe, nemáš ještě nějaké tipy na jiná papču.. :) .

In reply to by Danka

Já kupuji taky v sáčcích, vždycky ho rozdělám a odsypávám z něj. No, co ještě vaříme. Zeleninku (1 menší brambůrku,1/2 mrkvičky,1/2 petržele a 2 růžičky brokolice), 2 kostičky špenátu(nebo pár listů z mraženého) a 1 brambůrku-špenát na pánvičce podusím na trošce másla a přidám uvařenou brambůrku a rozmixuji, 2 růžičkové kapusty,1/2 mrkvičky a 1 brambůrku-vše uvařím a rozmixuji, naše oblíbené: 2 lžíce rýže, 1 větší jablíčko a 1/2 mrkve-uvařím a rozmixuji. Do všeho se dá samozřejmě přidat masíčko nebo obměnit nějaký druh zeleniny. A sladkou přesnídávku, kterou Jozífek miluje: asi 7-10 hroznů červ. vína se oloupe(je to teda piplačka) a podusí na másle, trochu se to musí podlévat vodou, když se hrozny částečně rozvaří, tak se to odstaví, přidám banán a rozmixuji, Jozífek by se po tom utloukl... :hu:

In reply to by Dejna

Domácí je domácí, ale i z kupovaného to určitě bude stát za to a Jozífkovi to opravdu moc chutná, tak uvidíš a pak dej vědět. toho pórku moc nedávám, ukrojím na porci tak 0,5 cm 3-4 kolečka, záleží jak je veliký. To samé s tím hráškem a kukuřicí, vždycky pár kuliček pro spestření :)

In reply to by Danka

Čauky Dančo, jestli baští kousky, tak jsem pak dávala těstoviny do polévky. Buď písmenka, nebo takový ty kytičky. Uvařit hodně do měkka a rozmačkat. Pak je taky dobrý přidat třeba rajče k tomu masu, ale teď kvalitní rajče neseženeš. Bramborovou kaši s umělým mlékem jste zkoušeli? Ivča

taky jsem zvědavá, chci začít vařit domácí, tak si počkám, jestli někdo poradí :-) jinak přeju hezký večer

In reply to by Martii

:) .Já jsem musela začít vařit domácí, Majdinka mi začala kupované bojkotovat, jednou jo, jednou né... :!k: .Pořád jsem jí vařila mrkev, brambor a nebo polívky, ale dnes jsem zkusila toto a mám z toho šlichtu, ale děti to mají mít takové šlichtovité, ale tohle je jak lepidlo... :O

In reply to by Martii

já toho nakoupila do zásoby a ona mi to přestala jíst... :!k: , sní hrozně málo a jak jí dám polívku, tak se může utlouct, ted jsem dělala s oves.vločkama a šmakovala jí, že jsem nestihla nabírat... :!k: .

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka