Těhu cukrovka - kdo měříte glukometrem, poraďte prosím

01.12.2008

Děvčata máte tu někdo zkušenosti s těhu cukrovku a s hodnotama měřenýma glukometrem? Já se mam měřit hodinu po každém jídle, mám to mít do 7,2, hrozně mi to skákalo po snídani (třeba až na 8,2), dneska ráno jsem měla cukr po snídani v pohodě, tak jsem byla blahem bez sebe, ale pro změnu po obědě mi to vylítlo zase až na 9,2, vůbec netuším po čem, dietu dodržuju pořád stejně :§) Zejtra asi zavolám do diabetický poradny, nevím jestli to neznačí že ta dietka moc nefunguje... Ach joooo. Nevíte někdo jestli náhodou nespěju k inzulínu??

Kliknutím vložíte smajlíky:

TEHU CUKROVKA NEMA S CUKROVKOU NIC SPOLECNEHO...JA JI MELA VELKOU A NA INZULIN JSEM SE VYPRDLA...DIKY MEMU LEKARI KTERY MI TO PORADIL..KDYBYCH TOTIS DRZELA DIETU NARODILO BY SE MI JESTE MENSI MIMI..A TO HROZILA DIA LEKARKA ZE MI HROZI OBR DITE...HAHA 2870G..A TO JSEM JEN OMEZILA SLADKE...GLUKOMETR MI DALA TAKY ...NEBOJTE SE JE TO NORMALNI STAV...TEHOTENSTVI JE PRO TELO ZATEZ...VSE SE PORODEM SROVNA///

In reply to by babinka

No já už jsem teda na inzulinu od 8.12., krásně se mi glykémie srovnaly, a to že říkáš že když bys držela dietu, že by malé nepřibíralo, tos e mi zdá dovné, páč mimi se vezme co potřebuje. Já jsem teď ve 32tt a prcek má 2 kila ;) Nevím jestli si to uvědomuješ, ale když se ten cukr nehlídá, ej poměrně vysoké riziko úmrtí plodu v děloze - placenta musí zpracovat obrovské množství cukru a přestane fungovat... Navíc po porodu může dítě trpět hypoglykémií a potřebopvat specializovanou péči! Nezlob se, ale tvůj lékař mi připadá jako hazardér! Navíc špatně kompenzovaná těhu cukrovka může dítě ohrozit i v budoucnu - má vyšší riziko cukrovky! Nemluvě o tom, že těhu cukrovka nemusí po porodu zmizet, znám dvě holčiny, kterým přešla na diabetes... řekla bych, že tahle všechna rizika jsou natolik závažná, že bych si já osobně nelajzla se na dietu a inzulin "vyprdnout" :one:

In reply to by Ladymarionne.

ale zalezi na tom jak zvysene hodnoty mas..ja mela asi jen 2x za tyden 8.3 a jinakl 7.2 nejvice a vetsinou 6.5 tak nejak..takze mi lekar rekl ze tohle na inzulin rozhodne neni..takhle jsem to myslela..proto mi nedoporucil dietu nebyla potreba a jak se pak ukazalo ani by mi neprospela....ani inzulin..proste kazdy lekar rika neco jineho..ten muj rikal ze zvysene hodnoty po zatezovem testu jsou normalni a melo by se to merit aspon tyden a pak nasadit inzulin..a ne po prvni hodnote 8.3 nasadit inzulin hned...jak to udelala nase dia lekarka v nemocnici...merila jsem si glukometrem cely tyden.pak jsem ji mela zavolat hodnoty a ona mi rekla ze je to ok..az pak jsem ji rekla ze je to ale bez inzulinu..zacla koktat..tak co si myslis o tomhle? jinak samozrejme pokud to ma nekdo hodne spatne tak inzulin neznevazuji..pak je asi potrebny

In reply to by babinka

No já právě měla zvýšený hodnoty každý den minimálně jednou, skákalo mi to až na 11, a to i po stejných porcích jídla (stejná snídaně a jednou glykémie dobrá a jednou kritická), mě nechali vycukávat 14 dní a pak mi dali ten inzulín a hrozně se mi ulevilo, páč jsem furt brečela, že držím přísnpou dietu, píšu každej drobeček a stejně cukr špatnej... prostě hroznej hormon :///:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka