Jak se narodila naše Natálka...

09.01.2009

Ahojky holky, včera nás pustili z porodnice, malá teď usnula, tak popíšu, jak se ocitla na tomto světě... Porod jsme měli vyvolávaný, v pátek 2.1. jsem přišla do poradny a už si mě nechali v nemocnici na oddělení rizikových těhotenství, jelikož si usmysleli, že Natálka má malou hlavu a velkou nohu a já mám málo plodovky, tudíž může být postižená, takže budeme vyvolávat... No v pátek pouze oxitocinový zátěžový test, který mi naprosto nic nedělal, pak nějaká injekce, po které se taky nic nestalo. V sobotu jsem vstala a doktor řekl, že mi teda zavedou tabletku, nejdřív 1/4, po té nastaly trošku bolesti a okolo 2 hodiny odpoledne, když jsem byla na 4 prsty, tak mi zavedl ještě půlku a potom jsem lezla po zdi bolestí. Manžel přišel na návštěvy ve tři a já už jsem se balila na porodní sál, bolesti po dvou minutách, no koukal na mě jak z jara, páč jsem mu ještě v 11 říkala, že se nic neděje.... Ráno na natáčkách jsem se ještě ptala porodní asistentky, co by se dělo, kdyby tam rodilo více rodiček než dvě, páč mají jen dva porodní boxy. Porodní asistentka mi říká, že se jim to ještě nestalo.... No a přijdu na porodní sál a PA mi říká - vy jste to snad přivolala, jste třetí, nemáme pro vás porodní box... Takže jsem strávila zbytek do druhé doby porodní v improvizované místnůstce, přístup do sprchy na houby, prostě nepohodlí, ale PA byla velice milá a pomáhala mi rozdýchávat, manžel tam stál a taky se strašně moc snažil mi pomáhat, ale já jsem na něj byla v bolestech trochu hnusná a mezi kontrakcemi jsem se mu omlouvala omlouvala jsem se všem, že jsem taková hysterka a křičím, nakonec jsem zjistila, že jsem prý nebyla zase tak hrozná:) No v půl páté mi praskli vodu (bylo jí hoooodně) - bolesti zesílily, v půl šesté mě dali infuzi oxytocinu, po které se staly nesnesitelné a šlo se na sál. Tlačila jsem prý dobře, ale krátce, PA mi tlačila na břicho, manžel mi stál za hlavou a hladil mě po vlasech, doktor mě povzbuzoval, abych tlačila déle... Nakonec se v 17.45 vyloupla Natálka, museli mě nastřihávat (asi 10 stehů, šití bylo z porodu asi nejnepohodlnější), byla to velká úleva, když začala křičet, doktor říkal, že když jí vytáhl, tak vypadala, že porod prospala, byla trochu promodralá a měla šišatou hlavu, jak jsem jí tlačila na několikrát (hned třetí den po porodu už jí měla srovnanou)....Měla 3,45 kg a 49 cm a je opravdu nádherná, s tatínkem se na ní nemůžeme ještě dneska vynadívat. Ostatní měli pravdu, v tu chvíli, kdy jsem rodila, tak jsem myslela, že to nepřežiju, teď už si na tu bolest skoro nevzpomenu....

Kliknutím vložíte smajlíky:

Mám velikou radost, že jste tak krásně pořídíli :qu: . Když si vzpomenu na tvé obavy před porodem. Doktory člověk nesmí brát moc vážně. Jste šikulkové.

Ahoj Ivčo, jsem ráda, že je vše OK. A gratuluju k Natálce. Ta moje pořád nechce ven. Už jsme prošvihli jeden termín a druhý je teď v neděli, tak snad.

In reply to by Romanca

Jé, ahojky, já jsem se zrovna chtěla podívat, jestli už jí máš taky venku, šmudlinku, ale nezoufej, holky se šlechtí, ta naše měla při narození dlouhý vlásky, že jsem tomu nemohla věřit:) Tak hodně štěstí, ať ti to dobře dopadne. A jak se cítíš?

In reply to by ivca.konik

Právě že se cítím dobře (teda až na rýmu, tu mám už desátý den a ne a ne se ji zbavit). Nález mám pořád stejný, porodní cesty prý připraveny, jenže to je tak už tři týdny. Kontrolu mám v úterý, tak se pak domluvíme na případné vyvolání. Ale třeba do té doby porodím sama. Uvidím....Už se těším.

a přejeme hodně zdravíčka pro tebe i malou.Ta bolest za to male stvořeníčko stojí a člověk skoro hned zapomene. :a: :a: :a:

Ahojky Ivanko, jsem moc ráda, že je Natálka zdravoučká a že se lékaři mýlili......gratuluji Vám a ať malá roste jen a jen do krásy :h: :k: :qu:

Moc a moc gratuluji k maličké Natálce !!!! :qu: :\x: :qu: a i tobě a ať se vám daří a malá roste do krásy a úsměvů :)

Ivčo moc gratuluju a přeji hodně zdravíčka :k: :k: :k: :k: :k: . Jo a ty dr. bych nakopla do řiti!!!! Takhle tě vystresovat před porodem :n: , ale všechno dobře dopadlo!! :one:

Ivete moc ti blahopřeji že jsi to takhle zvládla a přeji hodně zdravíčka a štěstíčka a kde jsi rodila?

Ahoj Ivanko,tak už to máš taky za sebou.Moc ti gratuluju a vím o čem píšeš,taky se nemužu vynadívat na tu svoji berušku.Přeji vám hodně zdravíčka at vám krásně roste a at vám dělá samé radosti. :h: :qu:

přejeme hodně štěstíčka a zdravíčka. A doufáme, že sem dáš taky brzy nějaké fotečky, ať se také můžeme kochat jako vy :girl:

Gratuluju ke zdravé holčicce. :k: Ono všechny ty bolesti a utrpení co je kolem narození miminka stojí zato. Taky jsem čerstvou maminkou. Erik se nám narodil 1.1 a s manželem a celá rodina jsme šťastní. Hodně štěstíčka a zdravíčka do života oběma přejeme. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka