Lexaurin

06.01.2009

Ahojky chtěla jsem se zeptat je tu někdo z vás kdo bral nebo bere v těhotenství lexaurin nebo dogmatil. Já tyto léky brát musím jelikož trpím silnou panickou poruchou. Doktoři mi pořád říkají že se o miminko nemusím bát ale stejně se bojím.

Kliknutím vložíte smajlíky:

holky sice nevím nic o lexaurinu v těhu. ale když už tu rozebíráte takovéto téma.
Mýmu chlapovi je už měsíc nárazově špatně, už prodělal x vyšetření u lékařů dokonce i magnetickou rezonanci. a všude mu říkají že je zdravej a ře mu nic není, že to asi bude psychosomatického základu, taky že mu na ty jeho stavi zabírá právě lexaurin a podobné léky. jas se u vás projevují nebo projevovali tyhle jakoby záchvaty? jemu vylítne tlak, začne být naplynovanej říhat...a někdy to pak řejde v zimnici a v krajním případě je mu na omdlení. je to děsně nevyspitatelný kdy se mu udělá zle a já mu neumím pomoc. sám si ve stresu či depresy nepřipadá. taky mi napadlo jestli není ciťa a nepracuje mu podvědomí víc než u jiných a nesouvysí to s příchodem miminka na které se ale těší a chce mi být oporou a to mu věřím.

In reply to by Ruza

TAké mám takovéhle stavy. TAkže si myslím že to co prožívá je něco podobného co mám já. Já trpím panickou poruchou. Taky je mi zničehonic na omdlení začnu se třepat panikařit začne mi být zima no prostě hrůza. Nejhorší je že léky sice možná pomůžou ale nemoc se nevyléčí to musí člověk sám sobě neustále říkat že mu nic není a ono to prý zmizí tak nevím.

jak? tak supej k tomu kdo ti ty leky pise a domluv se na pomalem snizovani a pokud mozno na zmene lecby.. ja sem behem tehu vysadila vsechny leky antidepresiva (cipralex) a i antiepileptika (teda samam na svou zodpovednost. dr.mi tvrdil ze to nemusim se bat ze leky miminku neublizi a??po narozeni mala musela prodelat vysetreni mozku kvuli tomu ze antiepileptika muzou poskodit diteti behem vyvoje mozek... jeste ze sem to vysadila...) jinak lexaurin je desny svinstvo - taky sem ho uzivala a dlouho sem se ho zbavovala (behem mesice si na tom zavisla :00: takze radim jit za dr. a snizovat davky a vysadit a nahradit nekym jinym lekem

In reply to by Johanka a Rozinka

Já právě brala lexaurin 3x denně 1,5 mg a tedka jsem snížila už na dva denně jenže k tomu beru ještě dogmatil. Byla jsem kvůli tomu na genetice. Prý to na miminko nebude mít vliv akorát teda budu muset lexaurin úplně vysadit do porodu zatím se mi to nedaří vůbec. Mám pak silné abstáky. Ani jsem nevěřila že to je tak návykové. Před tím jsem brala neurol a doktorka mi řekla že ten je víc návykový ted lituji toho že jsem ho nebrala místo lexaurinu.

In reply to by Dotty

chce to pevnou vuli... vim jaky to je :( a sere me to ze vubec takovy leky vyrabi a jak muzou si dovolit je davat kdyz vi ze sou navykovy..... jinak ja mela uzivani jako ty a zvladla sem to :) takze pokud mas pevnou vuli tak to zvladnes a kdyz na tebe prijde "abstak" ci schyza tak sup a neco delat a hlavne byt mezi lidma to pomaha nejvic :) pokud budes doma na zadku sama tak je to v pytly :) drzim palecky a verim ze to zvladnes

In reply to by Johanka a Rozinka

A ty jsi taky brala lexaurin dlouhodobě? Já ho beru už téměř půl roku a taky mě to vytáčí protože jsem po něm jak v tranzu a ještě k tomu když jsem těhotná tak je to horší jsem pořád jenom unavená hrůza. Antidepresiva mi nenasadili jen dogmatil to je taky nějaký uklidnující lék moc se v tom nevyznám. Nejradši bych je oba zahodila ale doktorka mi řekla že musím vysazovat velice opatrně tak nevím jak si to představuje opatrně.

In reply to by Dotty

Holka zlatá, na antidepresivech je dneska asi tak každej třetí člověk. Ono se o tom asi špatně mluví a každej se trochu bojí rozebírat tohle téma. Když ti na genetice řekli, že je všechno v pořádku, tak to tak ber a nenervuj se ještě víc. zbavit se sexaurynu dá asi opravdu pořádně zabrat a někteří lidé s tím chodí i na detox. Jako feťák. Nechápu, proč ti nenasadili šetrnější léčbu, dneska je spoustu nových léků, které nejsou tak drastický, já osobně jsem si myslela, že lexauryn už snad ani nikdo nedává, jen nárazově, ale dlouhodobě? :n: Možná by to chtělo nějakou hodně šikovnou psychoanalitičku, která pomůže rozebrat, proč máš takové stavy a pak postupně snižovat. Každopádně ti budu držet palce, ať se to jenom zlepšuje.

In reply to by kuskuneho

ježiš, já napsala sexaurinu ( na co asi myslim ) :n:Omlouvám se, píšu, nic po sobě nečtu. :!k: No každopádně budu muset znásilnit manžela, po porodu se mi moc sexovat nechce, jsem unavená a tak. Někdy si připadam jak jenom tělo. Napřed na mě vleze manža, pak jdu kojit, pak jdu k malej, že chce napít a každej něco po mě chce. Ale to jsem utekla od tématu.

In reply to by kuskuneho

NO doufám že na detox nebudu muset :r: jako je to fakt k nesnesení už to brát nechci protože jsem po tom fakt trochu mimo po těch práškách. NO já jsem ted téměř v půlce těhotenství a sexovat se mi chce pořád akorát doktor mi řekl že prý můžu jednou do týdne což mi připadne jako blbost:-D

In reply to by kuskuneho

Právě hned mi dali prášky což není dobře já to vím a asi změním psychiatra protože mi to nepřipadne dobré. Ani jsem nebyla na žádných psychoterapiích což by se prý mělo vůbec to nechápu. Ale děkuju a podporu:-)

In reply to by kuskuneho

Právě hned mi dali prášky což není dobře já to vím a asi změním psychiatra protože mi to nepřipadne dobré. Ani jsem nebyla na žádných psychoterapiích což by se prý mělo vůbec to nechápu. Ale děkuju a podporu:-)

In reply to by Dotty

Psychyatra měnit nemusíš, ale je dobré najít si i psychologa. Hodně lidí v tom nevidí žádný rozdíl, ale je v tom a dost zásadní. Psycholog pomáhá člověku aby se uměl proti depresím a různejm stavům úzkosti postavit sám, svojí vlastní silou. Taky s ním postupně přijde na to, kde se stala chyba a tyhle stavy se začali projevovat. Psychyatr, nám píše léky. Možná si taky povídá, ale spíše o tom, jak jsou nám ty léky příjemné a jestli nevyvolávají jiné potíže. Pocení, závratě a tak. Takhle dohromady by to mělo fungovat. Léky nejsou špatné, ale jsou jenom berličkou k tomu aby se člověk zase naučil chodit. Tak já jestli můžu ti do toho kecat, ti radím, najdi si šikovného psychologa.

In reply to by kuskuneho

Asi máš pravdu já právě žádného psychologa nemám jen psychiatra ale ten musel dost pečlivě vybírat léky aby neuškodili miminku. TAkže beru dvoje léky na uklidnění ale ani jedny nejsou antidepresiva. NO nevím nevím.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky