Anketka umělé mléko!

08.01.2009

Ahoj holky! Poprosila bych vás o odpovědi do mé anketky. Právě začínáme s příkrmama a nemůžeme se rozhodnout, jakou značku.Můžete mi prosím odpovědět, jakou značku umělého mléka a proč používáte? Nutrilon, Beba, Sunar ......?
Mockrát děkuji za vaše odpovědi a názory!

Kliknutím vložíte smajlíky:

syna jsem přestala kojit po jeho 3 měsících -zmizelo mi mlíčko :r: ,ale co se dalo dělat .Tak jsme začali s umělou výživoz-nejdříve jsem mu koupila Bebu to byla katastrofa malý se po ní nemohl vykakat a vyprdět ,pak jsem mu koupila Nutrilon a na tom jsem už sice 1 denně i teď -v jeho 15 měsících ale tohle mléko je aspoň pro nás super po všech stránkách,ale každé miminko je jiné :a: :a:

Ahoj, já vím, že už to není aktuální, ale když by někdo náhodou hledal odpověď na to, které umělé mléko je nejlepší, tak tu je moje odezva. Jsem matkou trojčat (13 měs) a musím Vám sdělit, že po té, co jsme využili Nutrilon pro nedonošené děti (to bylo asi do 5 kg váhy dětí) jsme přešli na Mléko Babio Bio od firmy Goldim. Viz www.goldim.cz - tam také naůeznete více informací nejen o mléku, ale i nás :-)
Dosud jsem s mlékem nadmíru spokojená! Žádné problémy se zácpou, žádná bolavá bříška, prostě všechno je ok. Mohu tedy jen a jen doporučit. Možná se budete divit, že jste o takovém mléku neslyšeli, ale když se podíváte na www.babytelevize.cz , kde naleznete odkaz na toto mléko, přesvědčí Vás. Je to mléko obohacené probiotiky a dalšími složkami a především v BIO kvalitě ! Takže Vám, které, už nekojíte vřele doporučuji přejít na Bio Babio. Tato firma je rodinná a mně velice sympatická, nebudte tak podporovat megalomanské firmy jako jsou všechna ta mléka, co znáte :-)...a platit za zbytečnou reklamu. Mimochodem, kaše od této firmy nemají chybu! Dobrou chuť, Štěpánka

Ahoj my máme Nutrilon AR 1 a jsem s ním spokojená. Měli jsme i sunar ale měla po něm moc zelený hovínka, tak jsem přešla na tento nutrilon a navíc ublinkávala, tak ten AR je v pohodě. pa

Ahojky, chtěla bych se poradit, mám 11ti měsíční holčičku a chci přejít na umělé mléko, mám svého málo a v noci se stále budí hlady, ale Nutrilon mi nechce a Sunar taky ne, vždy jen cucne a pak už to nechce a vyžaduje mléko ode mne. Tak kdo mi poradí jak na to, abych ji naučila na umělé? Děkuji

In reply to by dasasu

My mame taky 11 mesicu, mne vzal Nutrilon, ale ten od narozeni, chutna dost podobne. Nutrilon od 6 mesicu mi nechce. Kojim uz jenom 1x denne.
Mozna bys mohla zajit do lekarny a poprosit, aby Ti dali vzorecky UM, ktere maji. Zjistis tak, ktere mleko ji bude nejvic chutnat a nebudes zbytecne vyhazovat penizky za ruzne znacky UM.
:a:

tak my jsme na umělé už od narození ,bohužel já mléko nemán a dáváme jí Nutrilon extra a malá je spokojená . U syna jsem používala Sunar a taky spokojenost

Ahojky :a: :a: :a: tak já od 3 měsíce přikrmovala Nutrilonem až do doby než jsem přestala kojit, jakmile jsem přestala kojit tak jsem opatrně přešla na sunar z finančních důvodů, ze začátku jsem musela dávat švestkové štávičky kvůli kakání (cca týden) ted už nemusím, už jsem velké holky půlroční :!k: baštíme plno příkrmů od zeleniny až po masíčko, taky kaši a jsme spokojeni :a: :a: :a:

Ahoj zuzi ja sice neprikrmuju,plne kojime,ale moje kamaradka si nemuze vynachvalit vyzivu LACTUM-obsahuje pry nejake lactobacili,takze je hodne setrna k zazivacimu traktu...Je teda trochu drazsi,piksla stoji okolo 350kc,ale pokud budu muset zacit prikrmovat,urcite ji vyzkousim.. :a:

strašně po něm blinkala tak jsme zkusili Nutrilon AR ale taky nám nedělala dobře,zkusila jsem tedy Bebu a je po problému. Vyhuvuje nám,žádné velké blinkání a stolička normální. Po Sunaru se prý hodně přibírá,ale nevim co je na tom pravdy,pouze jsem to slyšela.

První syn hodně trpěl na prdíky(měl i reflux) a já vůbec nekojila, tak byl celou dobu na nutrilonu AR. Matyáška kojím, ale mámo přibíral, tak chtěla dětská Dr , abych začala přikrmovat. Začala jsem nutrilonem AR, pak normálním a teď jsme na Humaně extra 1 dávám mu to už jen na noc jinak máme zase mlíčka dost a pěkně přibíráme. Jsem s ním maximálně spokojená. Martina, Ráďa a Matyášek

Ahojky, tak my jsme od tří měsíců začali přikrmovat Bebou sensitiv (málá trpěla hodně prdíky) no a teď pač je sensitiv dražší a prdíky už nás netrápí, tak máme Bebu Premium 1 a malá je spokojená! ;)

:cc): Tak já už teď pět dní přikrmuji Nutrilonem HA 1,malému zdá se chutná :hu: ,ikdyž mě to přijde nedobré :n: .Ale důležité je,že to papká Matýsek :) .Stále se snažím kojit,ale je to čím dál horší a taky už mám málo mléčka :\/: .A co se týče zasycení,tak mu dávám zatím jen 120ml.a buď to zhltne celé a nebo zbaští tak 80-100ml.a spánek se nám tedy výrazně prodloužilo :one: .Matýskovi jsou dnes čtyři měsíce :qu: a musím říct,že jsem ty příkrmy docela obrečela :\\: ,protože jsem chtěla jen kojit,ale když vidím,jak je to pohodové a hlavně jak je maličký spokojený :cc): ,tak jsem ráda ;) .Holt to musím brát jak to je.Fakt je ten,že jsem se snažila seč mi síly stačily,možná i to byla chyba :? .Bude to spíš psychického rázu,ale třeba se to ještě spraví ;) . :a: :a: :a:

In reply to by ined77

jj, pamatuji si Tě, byla jsi v té skupině zářijek, jako já. No, také jsem chtěla jsen kojit, alespoň do 6ti měsíců, ale malý plakal hlady, takže jsem musela také začít přikrmovat. První zkoušky nutrilon, moc nejel, moc nezasytil ale žádné bolení bříška. Teď jsem zkusila sunar a zasytí lépe, asi mu i maličko víc chutná, ale kroutí se mi tady, že se asi nemůže vykakat. Tak proto jsem dala tu anketku, ale opravdu co dítě, to originál. Před spaním mi teda vypije i 180ml bez kojení, jinak po kojení zkouším když cítím, že ještě není sytý také dokrmit a to vypije tak 60ml. Jak často vstáváte v noci? My do třech měsíců tak jednou, max dvakrát, pak začal ten hlad a to jsem skoro celou noc nespala a co dvě hodiny krmila, no hrůza a teď jak papáme na noc mlíčko, tak jsme na dvou krmeních v noci.

In reply to by susannep

:cc): Okolo těch třech měsíců se začal budívat i třikrát za noc,někdy i častěji a teď jen jednou a to až k ránu a to jen kojím,protože je klidný a rozespalý tak to jde,jinak je to horor.Kroutí se,pláče a pouští se prsu.Ale už mám mléčka málo,tak to asi do toho půl roku bohužel nedotáhneme,taky jsem to tak chtěla.A ten Nutrilon mi přijde,že mu to zklidnilo i ty prdíky,anebo je to jen náhoda.Prý je dobrý i Nutrilon Comfort,ten je přímo na problémy s trávením,ale nemám to vyzkoušené,jsme v začátcích,ale jak říkám,vidím jak je malý spokojený tak jdou i chmury pryč.Omlouvám se za případné chyby,malý se už vzbudil a budu muset jít,moc se opatrujte a ať krásně rostete!!!Doufám,že tady na sebe zase brzy narazíme a povykládáme!!! :a: :a: :a:

In reply to by ined77

a ať rostete jak z vody. Jestli chteš, napiš mi zprávou skype nebo icq, pokud máš a můžeme si napsat touto formou. Moc se tady už neobjevuji, protože mě odrazuje ta rychlost stránek. Stojí to za prd!!!

In reply to by susannep

:cc): Už jsem opět tady :) ,dnes tady máme -10 :jawdrop: ,takže obvyklá procházka :/;x: se nekoná :n: a malošek kupodivu pěkně usnul :'zz): i v postýlce.Skype na pc mám,ale není nějak zprovozněný a já samozřejmě nevím jak na to :? .Musím si na to někoho zavolat,manžílek pc rozumí ještě méně jako já,tak je to složitější :s: .S tou rychlostí to máš pravdu :-g( !!!Já sem chodím taky jen málo,není čas a když už se trocha najde,napíšu tři,čtyři komentáře a malý je vzhůru :\/: .No ale jak ten Skype zprovozníme,dám vědět :) .Zatím pá :a: .

In reply to by ined77

Stáhneš si sama do pc program icq. Není na tom nic těžkého. Jdi na stránky, co máš dole odkaz, do vyhledávače dej icq a vyhledat , pak dáš stahuj icq 6.5 atlas cz a naskočí Ti tam tabulka a dáš jen uložit soubor a mělo by Ti to naskočit na plochu- taková kytička. Vlezeš do toho a ono by Tě to už mělo navádět jak dál, vymyslíš si jméno, heslo a budeš mít icq. Pak mi jen pošly číslo a já si Tě zadám a až to ty odsouhlasíš, tak naskočím k Tobě do kontaktů a budeme si moci psát. Můžeš to zkusit.
http://www.stahuj.centrum.cz/

In reply to by susannep

:cc): Zkusím to,ale až po víkendu,až bude doma manžílek,ať mám na to víc času :) .Díky a číslo hnedka pošlu ;) !!!(teda pokud se mi to povede :s: ) :a: :a: :a:

ahojky ja jsem na umele vyzive od zacatku Honzicek nechtel pit moje mlicko tak jsem zacala s UV v porodnici ho prikrmovali bebou a jak jsem odchazela domu tak jsem se ptala na mlicko jake mam davat tak mi doporucili Nutrilon ze je nejblize k materskemu mleku nastesti mu sedel a ve 4 mesicich jsem zacala davat Sunar ten nam taky sedi a myslim si ze ho i ten Sunar vice zasiti nez ten Nutrilon

je tak to nemuzu slouzit ja tohle vubec neznam ackoliv mam dve deti tak syna sem do roka kojila pak uz nechtel a pak pil caj a mliko se od roka uz taky muze takze pil tak nak vsecko ale hlavne ten caj a dceri ted bude 9 mesicu a taky ji porad kojim a nevypada to ze by od toho chtela upustit ani caj nechce takze to bude asi stejny jako se synem a chtela sem se zeptat co davate diteti po roku pit vy diky za odpovedi

začali jsme nutrilonem, ale malá měla hlad, tak jsem přešla na sunar premium, a je spokojená, a od té doby co jsme na sunaru nás ani jednou netrápily prdíky, při nutrilonu každý den :a:

Ahojky,bohužel nemohu poradit, protože jsem ve stejné situaci asi jako ty, malé je přesně dnes půl roku a začala jsem před týdnem s příkrmem, ale stále kojím takže jsme UM ještě nedávali, ale včera jsme se rozhodli, že to vyzkoušíme na noc.Zatím jsme se rozhodli vyzkoušet Nutrilon a to asi hlavně díky zkušenostem švagrové a přítelově sestře, tak uvidíme jak to půjde,jinak mrkvičku zbaští tak 50g, ale ovocná kašička ta jí jede :a\|:

Ahoj. Tak já jsem sice pár dní používala na radu Dr. nutrilon a malému moc chutnal. Slyšela jsem, že Nutrilon HA je hořký, ale já měla Nurtilon 1 a hořký nebyl vůbec.

ahojky, ja teda stale kojim (male je 10 mesicu), ale obcas sam sunar, aby si na nej zvykla, kdyz treba hlida babicka atd.

Ahojky, my jsme teda byli dlouho plně kojený, ale pak nám to přestávalo stačit, tak nám dr. doporučila na noc buď Nutrilon nebo Bebu... Mlíčko Nutrilon mi prcek odmítal, vůbec to nechtěl, prskal to... tak jsme nakonec zakotvili na kaši od Nutrilonu (dávali jsme jen na noc) a ta mu moc šmakovala... každé miminko je jiné, jednomu chutná to, druhému tamto... :wink:
Danielle a Filípek

Ahoj, tak my používáme Bebu a neměnila bych. Od šestinedělí jí Denča pila pořád, pak začaly příkrmy maso, zelenina...takže jí jen snídala a večeřela a teď je jí 14 měsíců a k snídani vypije každý den 230 ml. Doktor mi jí doporučil, že je nej a že je nejvíc podobná mat. mléku obsahem látek, doktor má 50 let praxi u dětí, takže mu věřím, vždy dobře poradil. :one: A kdo v mým okolí používal třeba Nutrilon, tak po čase přešel na Bebu, buď mimčám nechutnal nebo měly zácpu a hlavně jsem od kamarádek slyšela, že stejná dávka Beby zasytí mnohem víc, než Nutrilon. Já sama jsem ho nezkoušela, ale ani bych nechtěla, jsem naprosto spokojená s Bebou :dance: Snad jsem ti trošku pomohla v rozhodování :a\|:

Ahoj tak já mám dvě děti a obě děti vyrostli na nutrilonu, ten starší ho pil skoro do 5ti let :00: :00: :00: a Adámek ho má od 3 měsíce a v pohodě nikdy jsem s ním žádný problém neměla :one: Takže u nás vede nutrilon ;)

Ahoj my papáme skoro od narození (už 4 měsíce) Nutrilon HA, a pořát nám chutná, je pravda že má trochu nahořklou chuť ale malé chutná i když to leze pěkně do peněz, záleží na lékárně ale pohybuje se to od 244,5 až 252kč. takže si musíš správně vybrat lékárnu. papa

Ahoj, nám jsou 3 týdny a papkáme Bebu 1 Premium. Doporučili mi ji v porodnici, takže jsem se po ničem jiném neohlížela :a:

Ahoj. Po Nutrilonu měla zácpu, takže jsme na Bebě. Začai jsme s příkrmama HAMI první lžička(mrkev, květák, brokolice-víc jsme zatím nezkusili) a večer máme rýžovou mléčnou kaši od Nestlé, rýž.ml.Sunarku s banánem a rýž.ml. Sunarku s kukuřicí

Ahoj, tak my jsme začínaly Nutrilonem, ale vůbec mi ho nechtěla, a když už ho jakž takž začala papat tak po něm blinkala a nekala. Dětská dr. mi doporučila Bebu, a super - malý chutná, přestala mi blinkat....takže jsem s ní naprosto spokojená

Ahoj, my jsme začli nutrilonem, jelikož se mi asi po měsíci ztratilo mlíčko, ale i po příchodu z porodnice jsme museli přikrmovat, malej měl pořád hlad. takže jsme začli nutrilon ha, docela to šlo, jenže měl pořád hlad, tak jsme dali nutrilon extra na zasycení a to ho zase šíleně nadýmalo, přešli jsme po šestinedělí na nutrilon 1, šílený, zvracel mi ho, průjem, neklidný dítě, nespal...doktorka nám doporučila bud bebu to jsem nechtěla a nebo hipp. Dáváme hipp plus pro zasycení a miláček má kilo za měsíc navrch, krásně roste a je spokojenej. to spaní se sice nezlepšilo, ale už aspon tolik neblinká, je to hustší malinko a sladoučký, nutrilon smrdí rybinou!!!
Ale je to jen názor. Ten hipp je tu špatně k sehnání, já ho objednávám v lékárně, ale moje ségra co žije v německu měla kluka jenom na hipp mlíku, je to německá firma a vyhlášená a tam je to nejdražší um co mají. Tady to vyjde o něco levněji než nutrilon.

In reply to by Wikina

Jsi tak znalá, jaký je rozdíl mezi nutrilonem HA a nutrilonem 1? Ten Hipp se mi líbí, protože malý má také pořád hlad, kvůli tomu jsem musela začít přikrmovat. To by bylo fajn, pokud tak dobře ten hipp zasytí.

Holky nepoužívá někdo z vás Nutrilon Omneo? Spousta maminek ho chválí jak po něm miminka dobře kakají a nebolí je bříško. Já vůbec nebudu moct kojit tak taky přemýšlím jaké mléko :)

mi jsme na nutrilonu a zatím v pohodě je pravda, že když jsme přešli na nutrilon2, tak mi ho dva dny odmítala,ale teď už ho zase papká.Zkoušeli jsme sunar nekakala po něm.

Ahojky!!! :D
U dcery celé 2 roky Nutrilon. :w: :w:
U malého teď Nutrilon,po 4 měs.ho
začal odmítat,prý se to stává běžně. :?
Takže Sunar,ten mu jede moc!!! :one: :one:
Mlíko se mi nevytvořilo ani u jednoho
dítěte,takže bohužel byli na umělém!!! :\\:
PA PA!!! :a: :a:

tak my jsme na nutrilonu, bylo nám doporučený od Dr. Nemohla jsem kojit tak jsme na umělém téměř od narození... Je prý chutově i obsahem nejvíce podobné mateřskému mléku. Já jsem zkoušela dát i Bebu i sunar a to malej vůbec nechtěl a je fakt že je tam hodně cítit sušina u toho Nutrilonu ne, je podle mě fakt nejlepší.... Papa

Ahoj, tak my budeme mít 3 měsíce a už jsme museli začít s příkrmama. My kupujeme Nutrilon a jsme s tim maximálně spokojeni. Nevím, myslím kolik lidí tolik názorů. Přeji štastnou ruku :one:

Jednoznačně Beba !!! :-) Já teda přikrmovala jen jednu dávku na noc, teď ho malýmu dávám někdy k snídani, jinak kojím.

Ahojky, naší Marcelce sice bude v sobotu teprve měsíc, ale už taky musíme přikrmovat. Dětská doktorka mi konkrétně nedoporučila žádnou značku, jen mi řekla, že ten výběr je dneska už velký a výživa je kvalitní. Tak jsem šla do Brna do lékárny a tam mi lékárnice doporučila Novalac - prý je to nějaká novinka, je to prý dobré a levnější než Nutrilon například. A naše Marcelka baští všecko - jak moje mateřské mlíčko, tak tuto výživu a je spokojená :-) Hezky přibývá, prospívá a my rodiče jsme potom spokojení taky :-) A pro informaci - piksla 400 g Novalac 1 stojí teď v lékárně v Brně v OD Tesco na Dornychu 175,- Kč a při pravidelném užívání to vydrží tak týden. My, protože k tomu máme ještě moje mlíčko, toho tolik nespotřebujeme, to máme tak na 10 dní. Vyrábí to fy United Pharmaceuticals, Francie.
M.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka